Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megbocsátottátok miután...

Megbocsátottátok miután bántottak a szüleid, ha igen hogyan?

Figyelt kérdés
Azoktól kérdezem ezt akik átélték hogy bántalmazták őket. Nekem régen gyerekként a szüleim bántalmaztak fizikailaig és szavakkal is. Már felnőttként próbálnak kedvesnek lenni viszont bennem kialakult egyfajta zárkózás és távolságtartás na meg kicsit a félelem is.Én személy szerint nem tudok megbocsátani azokért a dolgokért amiket tettek vagy mondtak mert még mindig bennem van.
jún. 10. 17:38
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%
Nekem csak anyám volt egy lelki terrorista. És nem, soha nem fogom megbocsátani, hogy egy kedves, őszinte szava nem volt hozzám és egyszer se ölelt meg normálisan csak érzelmi bokszzsáknak használt. Elfogadtam persze, hogy ő ilyen és sose lesz normális, de ezt elfelejteni lehetetlen.
jún. 10. 23:12
 12/31 anonim ***** válasza:
56%
Amikor megpillantottam dobozban a hamvait ,megbocsatottam.
jún. 11. 05:14
 13/31 anonim ***** válasza:
81%

A nagyapám egy alkoholista féreg volt, aki ütötte verte a gyerekeit.

Főleg a nagybàtyámat, aki 20 éves korában kb félholtra verte a nagyfatert, aki majdnem fel is fordult. Ő valahogy nem hitt az ilyen mégis csak az apád, túl kell lépni a gyerekkori sérelmeken baromságokban..

jún. 11. 05:30
 14/31 anonim ***** válasza:
63%

megbocsátani sosem fogom. Elfelejteni sem. De rendeztem magamban a dolgot.

Ehhez kellett 2 év totál kapcsolat megszakítás, pszichológus és az, hogy terhes lettem.

Nem akartam, hogy a gyerekeim nagyszülők nélkül nőjenek fel.

Én egyáltalán nem úgy érzek irántuk, mint szülő iránt, hanem kb egyen értéküek számomra a kisboltos Ancikával... elbeszélgetünk, de ennyi.

Viszont a gyerekeim imádják őket, ők is imádják a gyerekeket.

Felügyelet nélkül viszont nem hagyom velük őket.

jún. 11. 08:43
 15/31 anonim ***** válasza:
74%

Nem érdekel, mi van anyámmal. 12 éve elköltöztem, azóta láttam 3x (családi közös program, ő is eljött).

Apám meg folyamat próbál teperni és előadni, ő milyen jófej apa. Hogyne, amikor épp eszébe jutok, akkor keres féleévente talán egyszer, amúgy szrik rám.

jún. 11. 08:51
 16/31 anonim ***** válasza:
62%
Ez olyan fura, 14-es, hogy valaki bántalmazó embereket enged a gyerekei közelébe...
jún. 11. 09:01
 17/31 anonim ***** válasza:
100%
Az emberek változnak, 16-os, a gyereküket bántalmazták, az unokáikat nem. Közben eltelt 20 év.
jún. 11. 09:03
 18/31 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy 17 írja, "kedves14"

Azóta sok víz lefolyt a Dunán. Azért mert velem ilyenek voltak, az unokával nem ilyenek. De mint írtam, ott vagyok velük, ha egy kicsit is nem tetszene, azonnal tenném őket a kocsiba...

jún. 11. 09:07
 19/31 anonim ***** válasza:
63%

Persze, megváltoznak. Valaki képes egy gyereket, a sajátját éveken át úgy bántani szóban vagy fizikailag, hogy az még a kapcsolatot is megszakítja és idegennek tekinti őket, de ilyen lelkű emberek szerintetek megváltoznak. Nyilván. Vagy csak ciki volt nekik a nyilvánosság előtt, hogy a gyerekük megszakította velük a kapcsolatot.

De biztos ilyen nagyszülőre van szüksége az unokáknak :D ezt kell làtni, hogy az anyjuk amúgy nem is szereti a saját szüleit, meg nyilván ezek a szuper szülők is megérdemlik, hogy unokázhassanak...

Mehettél volna másik psizchológushoz, olyan vagy, mint az a Natascha Kampusch, aki ragaszkodott a bántalmazójához. Ez egy pszichológiai betegség, te sem tudsz leszakadni arról, aki bántott téged.

Én meg pont akkor tetten pontot az i-re (értsd, azt az évi 1 találkozót is elhagytam), mikor terhes lettem. Épp a gyerekeim miatt, hogy ne ilyen mérgező kapcsolatokat lássanak. Na, látod nekem tényleg olyan már pl. az anyám, mint a boltos Mancika, annyira közömbös. Neked làthatóan nem.

jún. 11. 09:38
 20/31 anonim ***** válasza:
59%
Nem ő ragaszkodik, 19-es, hanem a gyerekeit nem akarja megfosztani a velük kedves nagyszülőktől. Ő levált, csak a gyerekeit kíséri, hogy vigyázzon rájuk. A te megoldásod nem a más megoldása. Nem te vagy az origo, akihez mindenkinek illeszkednie kell.
jún. 11. 10:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!