Megbocsátottátok miután bántottak a szüleid, ha igen hogyan?
A nagyapám egy alkoholista féreg volt, aki ütötte verte a gyerekeit.
Főleg a nagybàtyámat, aki 20 éves korában kb félholtra verte a nagyfatert, aki majdnem fel is fordult. Ő valahogy nem hitt az ilyen mégis csak az apád, túl kell lépni a gyerekkori sérelmeken baromságokban..
megbocsátani sosem fogom. Elfelejteni sem. De rendeztem magamban a dolgot.
Ehhez kellett 2 év totál kapcsolat megszakítás, pszichológus és az, hogy terhes lettem.
Nem akartam, hogy a gyerekeim nagyszülők nélkül nőjenek fel.
Én egyáltalán nem úgy érzek irántuk, mint szülő iránt, hanem kb egyen értéküek számomra a kisboltos Ancikával... elbeszélgetünk, de ennyi.
Viszont a gyerekeim imádják őket, ők is imádják a gyerekeket.
Felügyelet nélkül viszont nem hagyom velük őket.
Nem érdekel, mi van anyámmal. 12 éve elköltöztem, azóta láttam 3x (családi közös program, ő is eljött).
Apám meg folyamat próbál teperni és előadni, ő milyen jófej apa. Hogyne, amikor épp eszébe jutok, akkor keres féleévente talán egyszer, amúgy szrik rám.
Ahogy 17 írja, "kedves14"
Azóta sok víz lefolyt a Dunán. Azért mert velem ilyenek voltak, az unokával nem ilyenek. De mint írtam, ott vagyok velük, ha egy kicsit is nem tetszene, azonnal tenném őket a kocsiba...
Persze, megváltoznak. Valaki képes egy gyereket, a sajátját éveken át úgy bántani szóban vagy fizikailag, hogy az még a kapcsolatot is megszakítja és idegennek tekinti őket, de ilyen lelkű emberek szerintetek megváltoznak. Nyilván. Vagy csak ciki volt nekik a nyilvánosság előtt, hogy a gyerekük megszakította velük a kapcsolatot.
De biztos ilyen nagyszülőre van szüksége az unokáknak :D ezt kell làtni, hogy az anyjuk amúgy nem is szereti a saját szüleit, meg nyilván ezek a szuper szülők is megérdemlik, hogy unokázhassanak...
Mehettél volna másik psizchológushoz, olyan vagy, mint az a Natascha Kampusch, aki ragaszkodott a bántalmazójához. Ez egy pszichológiai betegség, te sem tudsz leszakadni arról, aki bántott téged.
Én meg pont akkor tetten pontot az i-re (értsd, azt az évi 1 találkozót is elhagytam), mikor terhes lettem. Épp a gyerekeim miatt, hogy ne ilyen mérgező kapcsolatokat lássanak. Na, látod nekem tényleg olyan már pl. az anyám, mint a boltos Mancika, annyira közömbös. Neked làthatóan nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!