Vennél fel a szüleid miatt hitelt?
Apám különköltözött a feleségétől, elváltak, a ház a nőé, onnan semmit nem kapott.
Most albérletben lakik, de azt mondja, hogy nem akar kidobálni havonta 150 ezret az ablakon, inkább venne egy lakást. Itt jön a gond...
Megtakarítása, befektetése egyáltalán nincs, élt egész életében, mint Marci hevesen. Nagyszüleim annyival segítettek, hogy eladták a garázsukat, hogy legalább önereje legyen a lakáshitelhez. De mivel már idősebb, banki hitelt nem kap, vagyis nem úgy, ahogy ő szeretné, pontosan nem értettem, mert telefonon beszéltünk és közben autóban ültem.
A lényeg, hogy azt szeretné, én vegyem fel azt a 20 milliót, ami neki kellene és majd ő minden hónapban átutalja a pénzt, amit a bank tőlem vonna.
Azzal jön, hogy az apám, én vagyok az egyetlen "normális gyereke", nincs kire számítania és nem tud mit csinálni... Ezzel az a gond, hogy szinte nélküle kellett felnőnöm, nem volt az életem része, mint apa. Volt, hogy 3 évig nem is beszéltünk, mert épp megsértődött rám egy semmiségen.
Anyagilag sem támogatott, semmiben, azzal a kibúvóval, hogy a mostohaapám és anyu sokkal jobban keresnek, mint ő és neki van még két gyereke, akiket el kell tartania, nem fogja fizetni az én "luxuskiadásaimat" (mint pl. különóra, ez volt neki a luxus).
És ha ő meghal, a lakás majd az enyém lehet, ő a másik két gyerekére nem kíváncsi, menjenek az anyjukhoz (tehát most ugyanúgy áll hozzájuk, ahogy anno hozzám).
Valahol sajnálom, mert az utóbbi hónapokban, mióta elváltak, tényleg sokszor keresett, hívott, mi van velem, hogy vagyunk. De több, mint 20 évig nem volt az életem része, mikor először hívott, azt hittem, valaki meghalt, mert sosem hívott fel csak úgy.
Anyukám szerint a törlesztőrészletet sem fogja nekem ideadni, ideig-óráig utal, aztán kezdi, hogy neki nincs pénze, nem utaltak, nem tud miből adni (vállalkozó). És hogy ő a nagyszüleimmel, férjével megtett mindent, hogy én ne adósítsam el magam, az utolsót is nekem adnák, de nézzem meg apámat, aki semmit nem tett értem soha, de egy ekkora hitelt a nyakamba varrna...
Mit tennétek a helyemben?
Kicsit ilyen értelem vs érzelem dolog van bennem, az az igazság.
Tudnám fizetni a hitelt, viszont fiatal vagyok még, az a pénz másra is jól jönne.
Párommal a közeljövőben szeretnénk házasodni, családot alapítani. Most egy 2 szobás lakásom van, ez néha még nekünk is kicsi, ezért gyerekvállalás előtt szeretnénk családi házba költözni.
Élni is szeretünk, szóval nem csak rezsire, élelmiszerre költünk, hanem viszonylag sokat utazunk, vannak költségesebb hobbijaink, hetente 1-2 este szeretünk kimozdulni, akár kettesben, akár barátokkal. Szóval manapság nem volt tervben, hogy eladósítom magam...
Kis buta vagy. Bekajáltad apuci dumáját.
Hallgass anyádra neki sokkal több esze van.
Biztos hogy egy ilyen léhűtő nem fogja neked a törlesztőt utalni.
Normál helyeken apuka vesz lakást a gyerekének, nem fordítva.
Milyen értelem vagy érzelemről beszélsz?
Értelmed nincs, ez egyértelmü. Érzelmek meg nem voltak apádban 20 évig csak most, hogy nincs senkije és te hitel képes vagy.
Te ne dönts ilyen helyzetekben mert láthatóan butuska vagy, akit apuka kihasznál, átver és manipulál.
11-re
Akkor egyértelműen nemet mondasz.
Ennyi ésszel akarsz férjhez menni, gyereket vállalni, meg kertes házat vásárolni?
Az apád egy tetü. Soha nem fog fizetni helyetted.
Nincs olyan, akinek több esze van körülötted és határozottan leállítana?
Kerdezo, az apad nem viselkedett apakent soha. Eltunt, mint szurke szamar a kodben, nem lehetett ra szamitani. Most, hogy szorul a hurok, elokerult es erzelmileg probal MANIPULALNI. Igerget fut-fat, amibol semmi, de semmi nem lesz soha. Dehogy fog ez fizetni neked! De nagyon figyelj, ha te ebbe belemesz, csak a jovod a tet, amit konnyen el tudsz usztatni miatta!
Az osszes gyereket csak ki akarja hasznalni.
Hajlektalan nem lesz, koltozzon a szuleihez, a halaluk utan ove a lakas. ;-)
Semmiben nem segitenek neki. Maganak koszonheti, hogy idaig jutott. ;-)
"És ha ő meghal, a lakás majd az enyém lehet, ő a másik két gyerekére nem kíváncsi, menjenek az anyjukhoz (tehát most ugyanúgy áll hozzájuk, ahogy anno hozzám)."
Mondjuk ez sem így van. Ha van egy ingatlan q néven, amikor meghal, az az összes gyereke között oszlik el mint örökség
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!