Ha már elmúltam 18, továbbra is engedélyt kell kérnem a szüleimtől mindenre?
A helyzet a következő: Egy jó fiú barátom a családjával meghívtak külföldre nyaralni. Horvátországba mennénk. Mi tényleg csak barátok vagyunk, de már évek óta. Még nem voltunk együtt nyaralni. Én az édesanyámmal élek, ő elenged. Viszont édesapámtól is megkérdeztem aki külön él tőlünk már kis korom óta, viszont ő nem adott rá engedélyt, mondván hogy nem ismeri ezt a családot, valamint állította hogy én is alig ismerem őket. Az az igazság hogy a sráccal elég messze élünk egymástól (kb 300 km-re), néhányszor már találkoztunk ez alatt a pár év alatt de szinte minden nap beszélünk, tartjuk a kapcsolatot virtuálisan. Ezért bizalmatlan az édesapám. Szerintetek jogosan? Valamint tényleg az ő engedélyére is szükségem van hogy elmehessek, hiába már hivatalosan felnőttnek számítok?
21/l
Nem kell az engedélye, viszont nem is köteles finanszíroznia téged.
Ha szerencséd van, nem a tengerből fognak kihúzni félig lebomlott hullaként. 😊
Nem kell engedély egyik szülötöl sem.
Az apától föleg nem, ha nem él/élt veletek, töle akkor sem kellene, ha még kiskorú lennél
18 felett nagykorú vagy, nem felnőtt. Felnőtt akkor leszel, mikor önállóan eltartod magad, nem szorulsz a szüleidre anyagilag, és nem kell az engedélyüket kérned.
Nem is értem, miért kérsz engedélyt az apádtól, aki nem is él veletek?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!