A szülőt kinek kell gondozni?
Nem a testvér dolga, hanem a férj és a gyerekek első körben.
A testvért akkor tudom elképzelni, ha látja, hogy a családja (férje, gyerekei) le se xja, ő viszont nagyon szereti a testvérét, és testileg, szellemileg alkalmas rá, neadjisten meg nyugdijas is..de egyébként akkor sem az ő dolga!
Köszönöm szépen a válaszokat!
Igazából én is így tudtam és gondolom, de nagyon erősítik nekünk hogy a testvér dolga!
Senkinek nem "kell" ápolnia, nincs ilyenféle jogi kötelezettség.
Ha nem tudja magát ellátni, és intézményre vagy szakápolóra szorul, sorrendben első körben a gyermekeit lehet elővenni szülőtartásért, de az kétséges kimenetelű dolog.
Erkölcsileg megint lehet firtatni a dolgot, de ha 4 gyerek közül az összes ennyire letojja az anyját, akkor képzelem, milyen szülő volt....
Első körben az ápoltnak a dolga, hogy megoldja a saját öreg korát, mivel cselekbőképes, felnőtt emberről van szó.
De ha kaksizott arra, hogy előre gondolkozzon, akkor se nézzen ingyen cselédnek senkit se.
Első sorban a férjének. "jóban-rosszban, gazdagságban-szegénységben, egészségben-betegségben.."
Utána a gyerekeinek van több köze hozzá, mint anyádnak.
Ha egyik se vállalja akkor ápolónőt kell fogadni, befeküdni valahova, vagy házi segítségnyújtást igényelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!