Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyunk, ha egy csaladtagu...

Mit tegyunk, ha egy csaladtagunkat nem birjuk gondozni?

Figyelt kérdés

(nincs ekezetem, bocsanat)

En 7-bol 6 napot dolgozok, mellette tanulok, edesanyam szinten sokat dolgozik, raadasul fizikailag gyenge, kb 45 kilo.

Edesapam agyhoz kotott lett, nem bir egyedul mozogni, az alapveto szuksegleteihez is segitsegre van szuksege. Egyszeruen nem tudjuk se lelkileg, se fizikailag ezt, pedig csak egy hete zajlik. Milyen lehetosegeink vannak? Otthonra nem biztos hogy lenne pemzunk, rengeteg adossagunk van.

2023. ápr. 9. 09:35
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
86%
Meddig áll fenn ez az ágyhoz kötöttség? Lábra fog állni, vagy ez végleges és így marad?
2023. ápr. 9. 09:40
 2/13 anonim ***** válasza:
70%

Önkormányzat házi gondozószolgálata.

Vagy...házidoki beutalhatja "elfekvőbe".

Vagy mint haveromék: Oda költözhetett egy nő, aki a lakhatásért cserébe ápolta a nagypapit.

2023. ápr. 9. 09:57
 3/13 anonim ***** válasza:
88%
Az önkormányzatnál érdeklődjetek, hogy milyen ingyenes vagy kedvezményes árú házhoz kijáró ápolót tudtok igénybe venni (gondolom arra sincs pénzetek, hogy fizessetek rendes ápolót). Esetleg kereshettek a környéken olyan nyugdíjast vagy munkanélkülit, aki fizikailag jobban bírná mint édesanyád, tudna segíteni pl. a mosdatásnál és ő biztos kevesebbet kér mint egy képzett ápoló. A háziorvost is kérdezhetitek, hátha vannak használható javaslatai.
2023. ápr. 9. 09:59
 4/13 anonim ***** válasza:
62%
Amit 3-as írt sem rossz ötlet ha van egy plusz szobátok: kosztért-kválytérért próbáljatok keresni valakit.
2023. ápr. 9. 10:01
 5/13 anonim ***** válasza:
62%
Amit a 2-es írt.
2023. ápr. 9. 10:01
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Azért azzal nagyon kell vigyázni hogy valakit így keresni, nehogy rossz szándékai legyenek, sajnos nem példátlan.
2023. ápr. 9. 10:51
 7/13 anonim ***** válasza:
88%

Önkormányzat tud küldeni ápolót, persze nem mindennap 0-24-re, de a semminél minden jobb.

Nem tudom, mennyi a keret és ez végleges állapot-e, de esetleg napi-kétnapi 2-3 órára is lehet fizetni gondozót, aki legalább a nehezebb dolgokban, pl tisztálkodásban tud segíteni.

2023. ápr. 9. 10:53
 8/13 anonim ***** válasza:
35%

Nyáron ápolási osztályt vettünk így igénybe a kórháznál. Az osztályról kellett beutaló, lényegében azt neurológiai intézte. Ez csak 3 hónap lett volna, egyszer lehet hosszabbítani.

Utána a lehetőség ápolási intézmény lett volna, elkezdtem érdeklődni, rengeteget telefonáltam, ismerősök adtak tippeket, véleményeket kerestem korbejartunk párat, 3 szomszédos megyében. A kifizethetőtől a csillio Ft összegűig minden van, de én rosszul voltam attól ahogy megy egy ilyen hely. Sajnos. Ahol emberségesek ott is. És nem a legdragabb volt ebből a szempontból a legjobb. Meg ha van ott minden féle beteg, velük az élet szintén nyomasztó.. .

Eddig már nem jutottunk el, mert elment a betegunk :(

2023. ápr. 9. 13:11
 9/13 anonim ***** válasza:
94%
Itt most ugye az a nagy kérdés, hogy ez egy betegség miatti átmeneti állapot és valószínűleg a közeljövőben felgyógyul, vagy ez már soha nem lesz jobb és igazából egy elnyújtott haldoklásról beszélünk. Gondolom az utóbbi. Sajnos nincs erre jó megoldás, túlzás nélkül ez egy több százezer magyart érintő probléma (betegek + családtagjaik) és tojik rá a kormányzat természetesen.
2023. ápr. 9. 14:53
 10/13 anonim ***** válasza:
85%

Ha az utóbbi, akkor fizetnetek kell ápolót, vagy elintézni, hogy bennfekvő legyen valahol, ugyanis erre rámegy mindenetek - erőtök, lelki egészségetek - minden.

Csináltuk nagyapámmal - teljesen kiégtünk 3 év alatt, de nagynéném pl 14 éven át gondozta a magatehetetlen anyját. Ráment a házassága, a gyerekeivel való kapcsolata, az unokáival semmi interakció nincs, mert ő munka után rögtön ment az anyukához reggelig ott volt nála aztán megint munka.

Ezt így nem lehet.

2023. ápr. 10. 11:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!