Illik-e/kell-e tartani a kapcsolatot olyan családtagunkkal, akit nem kedvelünk, csak azért, mert ő rokon?
Nem kell tartani velük a kapcsolatot csak azért mert rokon :)
Én is csak olyan családtagokkal tartom a kapcsolatot akik közel állnak hozzám
Pl 2 éve volt az esküvőm és oda sem hívtam meg olyan embereket akik nem állnak hozzám közel hiába családtag szerintem ez így normális bár ahány ember annyi vélemény :)
Távolabbi rokonnal nem kell, ha nem vagytok annyira jóban. Eleve az ember a saját családját, rokonait nem válogathatja meg, hanem beleszületik. Természetesen az ember a legközelebbi hozzátartozóival, vagyis a szüleivel, nagyszüleivel, testvéreivel igyekszik minél jobb viszonyt ápolni, jó esetben nem is kell ezért küzdeni (esetleg apróbb konfliktusokat leszámítva, ami persze hol nincs?).
Persze egy próbát megérhet, megpróbálni jobbá tenni a viszonyt távolabbi hozzátartozóknál is, de erőltetni nem kell.
Mi a kapcsolattartás? Látogatás? Közös program, tere-fere? Nem kötelező.
Esetleg a születésnapján küldesz egy üzit vagy ráköszönsz az utcán. Ha nem utálod, ez belefér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!