Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan ertessem meg anyukámmal...

Hogyan ertessem meg anyukámmal hogy miért nem szeretnék tovább fogamzásgátlót kapni?

Figyelt kérdés

Tudni kell anyukamrol hogy gonosz embernek tartom, ennek ellenére szeretem. Mióta párom van azt hiszi nincsenek saját döntéseim.Felvázoltam neki tok logikusan hogy én az első alkalomból kezdve nem érzem jól magam emiatt, testileg, nem esik jól. Fel Éve folyamatos verzesem van, semmit nem tudok tervezni, nem érzem magam egészségesnek, nem érzem jól magam a bőrömben. Utána olvastam a neten egy- két dolognak, saját tapasztalatok stb. Már az elejétől kezdve félek hogy emiatt később nem eshetek teherbe, a rengeteg hormon stb miatt. Miközben erről beszéltünk többször is kinevetett hogy úgy gondolkozom mint egy 15 évesen, mert a neten minden elhiszek. Ami nem igaz, hiszen csak személyes tapasztalatokat néztem, és nem ezek voltak a fő okok amiért abba szeretném hagyni, igazából csak meggyőzés lett volna, mert a lelki egészségem nem elég. A következő az volt ezt a párom mondta, hogy legyen ez, direkt ezt akarta, hogy gyerekünk legyen minél előbb (mert a párom idősebb pár évvel mint én), ő beszélt rá, minden férfi ugyan olyan és ő ezt jobban tudja mert én egy gyerek vagyok és nem látom át hogy csak át akar vágni. Másfél éve együtt vagyunk a párommal, rögtön megvolt a közös hang, és úgy érzem jobban ismerem mint anyukám. Fel Éve ezt hallgatom akármikor felhozok valamit, amit nem akarok vagy akarok rögtön az lesz hogy ezt O mondta vagy O találta ki. Tudom hogy az ovszer nem 100%, de én így nem érzem jól magam. És ha az egészségügyi oldalát nézzük,senki ne mondja hogy hormonbonbák jótékony hatásúak a fejlődő szervezetre, úgy hogy még a menszeszem se állt be 3 év alatt a vekonysagom miatt. Mit kéne tennem hogy megértse és legalább komolyan vegyen engem?

17l

jún. 10. 21:47
1 2 3 4 5 6
 41/53 anonim ***** válasza:
100%

Anyukád tanítás után rögtön a suli kapujában vár és visz haza? Majd otthon percről percre néz hogy hol vagy és mit csinálsz? Nem hiszem. Tehát suli után csajos programra vagy shoppingra hivatkozva simán mehetsz dokihoz. Anyádnak ehhez semmi köze. Mindjárt nagykorú leszel. Jó lenne elkezdeni vastagon meghúzni a határokat. Egyébként ha akaratos ellenére fogamzásgátló injekcióra kötelez az durván jogi téma...

27N

jún. 11. 21:41
 42/53 anonim ***** válasza:
100%
Közlöd az orvossal, hogy négyszemközt szeretnél vele beszélni, édesanyád nélkül. Nem fogják beengedni a váróból. Ilyen nincs, hogy asszisztál a lábad között egy nőgyógyászati vizsgálatnál, ha te nem akarod.
jún. 11. 22:24
 43/53 A kérdező kommentje:
Ezek igazából jó ötletek, csak felek a következményektől. Ma megyünk úgyis, lesz ami lesz.
jún. 12. 07:40
 44/53 anonim ***** válasza:
100%

40-es, miért ne mehetnél egyedül a dokihoz?

Nevetséges, dehogynem mehetsz, ahhoz nem kell anyád :D

jún. 12. 07:40
 45/53 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy meg megmondod az orvosnak négyszemközt nem kell a gyógyszer, csak ennyire egyszerű, és nem fogja beadni - mert azt már nem hazudod be, hogy anyád szúr.
jún. 12. 07:41
 46/53 anonim ***** válasza:
76%
Ércsétek meg, erőszakos rajta az annyjja!
jún. 12. 07:50
 47/53 anonim ***** válasza:
100%

Ott az orvosnál a mai napon szépen kinyitod a kis szádat és elmondod az orvosnak a mellékhatásokat. Ja és azt is, hogy ezúttal szeretnéd, ha anyád kinn megvárna, mert neked kellemetlen a folyamatos kontrollja.

Emellett közlöd, hogy neked ez kellemetlen és nem szeretnéd már tovább kapni, inkább egy újabb vizsgálatot kérsz és másik lehetőséget szeretnél keresni a fogamzásgátlásra.

Nem mellesleg 17 évesen már ezen agyalgatni elég nagy baj, pláne egy ilyen erőszakos anyával. Ha ennyire rettegsz a következményektől, akkor felkeresed apádat, a családsegítőt meg a betegjogi képviselőtöket és jelzed a problémát.

jún. 12. 07:56
 48/53 A kérdező kommentje:
És ez megérné annyira hogy tudom hogy az anyám utána 18 éves koromig tönkretenne engem?
jún. 12. 08:33
 49/53 anonim ***** válasza:
100%

Ezért kell menned a családsegítőbe. Apád hol van amúgy?

Ilyen nincs, hogy az orvosnál jelzed a problémádat, aztán csak azért is beadják neked az injekciót. Biztosan nincs valami betegséged, nem amiatt kapsz injekciókat?

Mit jelent az, hogy tönkretenne? Beszólogat? Nem ad enni? Nem fizeti a rezsit? Ezeket mind el kell mondani a gyámhivatalban.

jún. 12. 08:39
 50/53 A kérdező kommentje:

Apukammal jóval jobb a kapcsolatom, de ő ezekről nem tud (mármint a fogamzásgátlásrol)

Semmi betegségem nincs, voltam vizsgálaton, előtte elmagyarázta az orvos milyen ez az injekció, miért jó stb.

Valószínűleg ott tenne keresztbe nekem ahol tudna.

jún. 12. 08:53
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!