Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan ertessem meg anyukámmal...

Hogyan ertessem meg anyukámmal hogy miért nem szeretnék tovább fogamzásgátlót kapni?

Figyelt kérdés

Tudni kell anyukamrol hogy gonosz embernek tartom, ennek ellenére szeretem. Mióta párom van azt hiszi nincsenek saját döntéseim.Felvázoltam neki tok logikusan hogy én az első alkalomból kezdve nem érzem jól magam emiatt, testileg, nem esik jól. Fel Éve folyamatos verzesem van, semmit nem tudok tervezni, nem érzem magam egészségesnek, nem érzem jól magam a bőrömben. Utána olvastam a neten egy- két dolognak, saját tapasztalatok stb. Már az elejétől kezdve félek hogy emiatt később nem eshetek teherbe, a rengeteg hormon stb miatt. Miközben erről beszéltünk többször is kinevetett hogy úgy gondolkozom mint egy 15 évesen, mert a neten minden elhiszek. Ami nem igaz, hiszen csak személyes tapasztalatokat néztem, és nem ezek voltak a fő okok amiért abba szeretném hagyni, igazából csak meggyőzés lett volna, mert a lelki egészségem nem elég. A következő az volt ezt a párom mondta, hogy legyen ez, direkt ezt akarta, hogy gyerekünk legyen minél előbb (mert a párom idősebb pár évvel mint én), ő beszélt rá, minden férfi ugyan olyan és ő ezt jobban tudja mert én egy gyerek vagyok és nem látom át hogy csak át akar vágni. Másfél éve együtt vagyunk a párommal, rögtön megvolt a közös hang, és úgy érzem jobban ismerem mint anyukám. Fel Éve ezt hallgatom akármikor felhozok valamit, amit nem akarok vagy akarok rögtön az lesz hogy ezt O mondta vagy O találta ki. Tudom hogy az ovszer nem 100%, de én így nem érzem jól magam. És ha az egészségügyi oldalát nézzük,senki ne mondja hogy hormonbonbák jótékony hatásúak a fejlődő szervezetre, úgy hogy még a menszeszem se állt be 3 év alatt a vekonysagom miatt. Mit kéne tennem hogy megértse és legalább komolyan vegyen engem?

17l

jún. 10. 21:47
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim ***** válasza:
95%

Bocs, nekem sem világos a szöveg: anyukád gondolja azt, hogy a párod gyerekvállalásra akar rávenni? Vagy ti akartok babát, de anyukád fog.gátlót szedet veled...? Egyik bizarrabb , mint a másik. :/

Nem kényszerìthetnek fog.gátló szedésére, emiatt csúnyán megütheti a bokáját anyukád, jobban teszi, ha sürgősen felhagy vele...! Irány az orvos, nagyon sürgősen.

jún. 10. 22:59
 12/53 anonim ***** válasza:
60%
Azt megértem, hogy anyukád aggódik. Viszont 17 évesen szerintem tiltani kellene a fogamzásgátlótól és nem rábeszélni.
jún. 10. 23:27
 13/53 anonim ***** válasza:
100%

Eleve ott kezdődik, hogyha féléve folyamatosan vérezgetsz, akkor nem a neten kéne olvasgatni a lelkibékád érdekében, már réges-régen jelezned kellett volna az orvosodnak, hogy vele együtt(!) találhassatok egy korodnak és egészségi állapotodnak megfelelő fogamzásgátló módszert.

Ha a paskóhoz elég idősnek érzed magad, akkor ehhez is annak kéne lenni...

jún. 11. 00:23
 14/53 anonim ***** válasza:
38%

Ezt a “nem itt kene olvasgatnod” meg “nem ide kene irogatnod” szöveget kabe mindenkinek be kéne fejezni ezen az oldalon, mert ezért van.(13)

Én sem értettem világosan amit leírtál, és értem, hogy a parodat ideálisnak érzed, de erre rasegithet az anyaddal való rossz kapcsolat. Mást nem tudsz tenni, mint hogy megmondod: nem szeded. És nem szeded.

jún. 11. 00:39
 15/53 anonim ***** válasza:
100%
14, A szövegértelmezés is sokat segít ám belevau helyett. Egy szóval sem mondtam, hogy minek ír ide. Én azt írtam, ne a neten szakértse meg, mi a baja és mi lesz neki a jó (idézem a kérdezőt: "Utána olvastam a neten egy- két dolognak, saját tapasztalatok stb"), hanem már marha régen vissza kellett volna mennie az orvoshoz a problémával.
jún. 11. 00:50
 16/53 anonim ***** válasza:
89%

24 éves vagyok, nem óriási köztünk a generációs szakadék. De az anyád helyében az iromány stílusa és minősége alapján én is azt hinném, hogy az idősebb muksó befolyásolja a nem túl okos / nem túl érett kölykömet, hogy tegye le a tablettát, hogy gyorsan bekapja a legyet.

Fél év nem garancia semmire, hogyha tényleg jól meg is vagytok, ez akkor is egy külső szemlélőnek egy gyerekes és naiv érv. Magad ellen dolgozol vele, valahányszor elkezded rózsaszín vattacukorba göngyölni a párodat és a kapcsolatotokat egy vitában. Az jön belőle, hogy túldramatizálsz, átmosták a hormonok az agyadat, és nem gondolkozol realistán.

Nagyrészt csak "jaj, a pasid, jaj nehéz lesz a teherbe esés, jaj, mással akarsz védekezni" háromszög van a középpontban még neked is. Azt te is mellékesen kezeled, hogy nem egészséges összevissza vérezni vagy fél évig folyamatosan vérezni, hogy ez rengeteg felesleges fájdalom, energiaveszteség. Nem ez a fő problémád, amit meg akarsz oldani, - simán lehet ennyi idő után vashiányod is, aminek következményei vannak - hanem a védekezés, és hogy ne higgye azt az anyád, hogy a pasid hasbeszélő bábuja vagy. Ez már sokatmondó és rossz felütése a problémának. Az is, hogy biológia óra, iskolai védőnő, orvosi weboldalak és felvilágosító cikkek helyett névtelen idegenek személyes tapasztalataira hivatkozol a neten.

A felnőtt megközelítés az lenne, hogy;

"Anyu, egy egészséges női ciklus X napig tart, amiből Y nap a vérzés, én meg már fél éve FOLYAMATOSAN vérzek. A vérzés túl hosszú ideje tart, a ciklus más fázisai kimaradnak. Fájdalmaim vannak, fáradékony vagyok. Ez beteges és ezzel orvoshoz kell menni, nem pedig elviselni. Eddig se kellett volna várnom, hogy magától rendbe jöjjön. Valami nincs rendben a hormonjaimmal. Szerintem ez a fajta fogamzásgátló nem jó, de mivel már a fogamzásgátló előtt se volt normális a ciklusom,, lehet, hogy mással van a probléma. Szeretnék egy kivizsgálást, ahol ezt elmondhatom az orvosnak, és az orvos megkeresi a megoldást rá."

De a te szöveged, a kifejezésmódod nem a korodnak megfelelő, hanem olyan mintha maximum 13 éves lennél. Testileg lehet, hogy nagylány vagy, de belsőre kislány, gyerekes. Elég megnézni más GYK-s tinik kérdéseik és kommentjeit, összeszedettebben és felnőttesebben beszélnek, átláthatóbban és logikusabban gondolkoznak, mutatják be a nézőpontjukat akkor is, ha amúgy hülyeséget beszélnek.

Nem rosszból mondom, ez tény.

Hogyha a való életben is hasonló vagy, mint itt, akkor EZÉRT nem vesz komolyan, és gondolja azt, hogy nem a sajátjaid az ötleteid, aggályaid csak valaki a szádba adja őket. Attól függetlenül, hogy igazad van-e vagy sem. Ez áll a megértés útjába. Ezen kell dolgozni.

Azt próbáld megérteni, hogy egy felnőtt szemszögéből úgy beszélsz és úgy érvelsz, mint amilyen a te szemszögedből lehet egy toporzékoló kisiskolás. Jelentős hátrány ez mindenféle önérvényesítési kísérletnél.

Az meg, hogy ez a párodnak nem tűnik fel kevés az üdvösséghez. A tinédzserekkel járó felnőttek, hogyha véletlenül nem is olyan gonosz manipulátorok, mint amilyenre az anyád gondol, de értelmileg és érzelmileg mindenképp visszamaradottabbak szoktak lenni a normálisnál. Különben nem értenétek meg egymást. A párod különösen nem lehet a legélesebb kés a fiókban, hogyha 20+ éves létére ezen a már fentebb is említett, 13 éves szinten van, mint amit ecseteltem. Nálad is éretlenebb.

De fenntartom, hogy mivel ez egy orvosi kérdés, ezért nem a párodra kéne kihegyezned, ha akarsz eredményt is.

jún. 11. 02:56
 17/53 anonim ***** válasza:
18%
Menyi roszindulatu kutya van itt szoszi
jún. 11. 03:26
 18/53 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerűen nem veszed be. Mi lesz akkor, erővel beléd tömik vagy a kajádba, innivalódba csempészi anyád??? 🙄 17 vagy, gondolkozz már...
jún. 11. 06:36
 19/53 anonim ***** válasza:
100%

Fél éve folyamatosan vérzel???

Orvoshoz menj de minél hamarabb!!

jún. 11. 06:49
 20/53 anonim ***** válasza:
89%

Ha rendeltetésszerűen használjátok a gumit, elég kicsi az esély a teherbeesésre, ráadásul betegségek ellen is véd. Ha te inkább azt választod, jogod van hozzá, csak arra figyelj, hogy a párod valóban felhúzza, ne bagatellizálja el.

A vérzés miatt meg menj vissza az orvoshoz, mert nem normális.

Anyádnak meg nem vagy köteles beszámolni arról, hogyan védekeztek.

jún. 11. 07:56
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!