Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan ertessem meg anyukámmal...

Hogyan ertessem meg anyukámmal hogy miért nem szeretnék tovább fogamzásgátlót kapni?

Figyelt kérdés

Tudni kell anyukamrol hogy gonosz embernek tartom, ennek ellenére szeretem. Mióta párom van azt hiszi nincsenek saját döntéseim.Felvázoltam neki tok logikusan hogy én az első alkalomból kezdve nem érzem jól magam emiatt, testileg, nem esik jól. Fel Éve folyamatos verzesem van, semmit nem tudok tervezni, nem érzem magam egészségesnek, nem érzem jól magam a bőrömben. Utána olvastam a neten egy- két dolognak, saját tapasztalatok stb. Már az elejétől kezdve félek hogy emiatt később nem eshetek teherbe, a rengeteg hormon stb miatt. Miközben erről beszéltünk többször is kinevetett hogy úgy gondolkozom mint egy 15 évesen, mert a neten minden elhiszek. Ami nem igaz, hiszen csak személyes tapasztalatokat néztem, és nem ezek voltak a fő okok amiért abba szeretném hagyni, igazából csak meggyőzés lett volna, mert a lelki egészségem nem elég. A következő az volt ezt a párom mondta, hogy legyen ez, direkt ezt akarta, hogy gyerekünk legyen minél előbb (mert a párom idősebb pár évvel mint én), ő beszélt rá, minden férfi ugyan olyan és ő ezt jobban tudja mert én egy gyerek vagyok és nem látom át hogy csak át akar vágni. Másfél éve együtt vagyunk a párommal, rögtön megvolt a közös hang, és úgy érzem jobban ismerem mint anyukám. Fel Éve ezt hallgatom akármikor felhozok valamit, amit nem akarok vagy akarok rögtön az lesz hogy ezt O mondta vagy O találta ki. Tudom hogy az ovszer nem 100%, de én így nem érzem jól magam. És ha az egészségügyi oldalát nézzük,senki ne mondja hogy hormonbonbák jótékony hatásúak a fejlődő szervezetre, úgy hogy még a menszeszem se állt be 3 év alatt a vekonysagom miatt. Mit kéne tennem hogy megértse és legalább komolyan vegyen engem?

17l

jún. 10. 21:47
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:
44%

A lehurrogóknak! A kérdező sehol nem írja, hogy jelenleg gyereket akar (ezt az anyja fogja rá a párjára).

Szíved joga megválasztani, milyen módon akarsz védekezni és jó, hogy a pároddal is egyetértetek.

A vérzés viszont rendellenes, menj orvoshoz.

jún. 11. 07:59
 22/53 A kérdező kommentje:

Najo, hogy tisztázzuk a dolgokat; NEM akarok gyereket, tudom hogy NEM biztos hogy a jelenlegi párommal leszek együtt örökre (aki nem az első) és NEM anyukám adja a gyógyszert hanem a nőgyógyászom, amit injekció formájában kapok.

Tisztában vagyok vele hogy ezt jelezni kellett volna már az orvosnak, viszont két hónapja ezt meg is tettem, kaptam egy másik gyógyszert a fogamzásgátló melle, ami, míg szedtem jó volt, viszont utána visszatért minden probléma, és ennyi gyógyszert nem akarok mégegyszer magamba tomni. Mikor kiirtam a kérdést nem gondoltam hogy sokan a negatív oldalát látják majd, és leírja mindenki hogy akkor ne szedjem, majdnem felnőtt vagyok, vagy ilyen írással nem csodálkozik hogy anyukám befolyásolhatonak néz. Egyrészt nálunk ez sajnos nem így működik, én ezt a beszélgetést is 2!! hónap után mertem kezdeményezni. Es ez nem azért van mert nyomorult lennék, mivel saját magam tervezem és alakitom az életem, évek óta, döntéseket hozol, célokat erek el. Sajnos anyukám nem ismer engem, ezt régóta tudom mióta az első barátom óta elkezdődött az, hogy nekem már nincsenek saját döntéseim és az épp akkori párom irányít. Ez már akkor sem volt igaz.

Ugyanakkor sajnálom ha valakinek problémát okozott a szövegem megértése, vissza olvasva picit kusza, de nem gondolom hogy borzasztó nehéz lett volna megérteni a lényeget (ami valakiknek sikerült is), ezen felül nem gondolom hogy egy kétségbeesett, kiborult, lány késő esti iromanyabol meg lehetne állapítani az O értelmi szintjét, és ez alapján véleményt alkotni róla, majd az egész családjárol.

Köszönöm szépen a hasznos válaszokat, és a megértést, szívesen várok még normális hozzáállású, és hangvételű válaszokat.

jún. 11. 08:00
 23/53 anonim ***** válasza:
92%

Miért injekciót kápsz? Az kifejezetten felnőtt, inkább negyvenes nőknek ajánlják, akik már nem akarnak szülni.

Menj el az orvoshoz, és kérj alacsonyabb hormon tartalmú tabit, az a neked való.

jún. 11. 08:32
 24/53 anonim ***** válasza:
37%

17 éves vagy, nem veszed be és kész. eleve, anyádnak mi köze hozzá, amíg védekeztek?

Ott a gumi.

jún. 11. 08:57
 25/53 anonim ***** válasza:
89%
Injekciót nem ad az orvos csak úgy ukmukfukk. Van valamilyen betegséged is, amit ezzel kezelnek? PCOS gyanú esetleg?
jún. 11. 09:54
 26/53 anonim ***** válasza:
100%
Menj el orvoshoz és ír másmilyen fogamzásgátlót. Van már sok fajta, nagyon alacsony hormon tartalommal.
jún. 11. 10:13
 27/53 A kérdező kommentje:
Egy fajta fogamzásgátló injekció kapható Magyarországon, fogamzásgátlás céljából, azt kapom én nőgyógyász által. Előtte volt kivizsgálásom, semmi problémám nincs. Viszont nekem ez úgy érzem nem vált be, unszimpatikus az egész.
jún. 11. 11:04
 28/53 anonim ***** válasza:
92%

17 evesen mar egyedul is intezkedhetsz, nem kell hozza anyukad.

Nem mesz el az orvoshoz legkozelebb es kesz. Vagy elmesz, de iratsz magadnak masik gyogyszert, ha azt szeretned. Olyan nincs, hogy beadja az injekciot akaratodon kivul, csak nyisd ki a szad, ki kell mondanod, hogy nem kersz tobbet. A gondolataidban nem tud olvasni!

Vagy mondok most egy durvat, de talan anyad ezt is erdemelne. Elmesz a csaladsegitohoz es elmondod a problemadat. Komolyan fognak venni, mert nem kenyszerithet, meg a sajat anyad se arra, hogy ezt muveld a testeddel, ha nem akarod. Majd szepen elbeszelgetnek vele.

jún. 11. 11:06
 29/53 anonim ***** válasza:
17%
tegnap 22:16 Igazad van, 17 évesen azt csinál amit akar senkinek nincs beleszólása. Holnap meg majd hazaugrik 10 percre és zsebre-csapja legalább egyik szülő lóvéját mert az neki alanyi jogon jár.
jún. 11. 11:19
 30/53 anonim ***** válasza:
100%

Szerencsére az injekción kívül még sok más fogamzásgátló módszer létezik. Ahogy írták, eleve nem egy 17 éves lánynak való, pláne, hogy ennyi panaszod van tőle.

De innentől kezdve kezd úgy hangzani, mintha minden válaszra lenne valami kifogásod...

jún. 11. 11:27
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!