Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan ertessem meg anyukámmal...

Hogyan ertessem meg anyukámmal hogy miért nem szeretnék tovább fogamzásgátlót kapni?

Figyelt kérdés

Tudni kell anyukamrol hogy gonosz embernek tartom, ennek ellenére szeretem. Mióta párom van azt hiszi nincsenek saját döntéseim.Felvázoltam neki tok logikusan hogy én az első alkalomból kezdve nem érzem jól magam emiatt, testileg, nem esik jól. Fel Éve folyamatos verzesem van, semmit nem tudok tervezni, nem érzem magam egészségesnek, nem érzem jól magam a bőrömben. Utána olvastam a neten egy- két dolognak, saját tapasztalatok stb. Már az elejétől kezdve félek hogy emiatt később nem eshetek teherbe, a rengeteg hormon stb miatt. Miközben erről beszéltünk többször is kinevetett hogy úgy gondolkozom mint egy 15 évesen, mert a neten minden elhiszek. Ami nem igaz, hiszen csak személyes tapasztalatokat néztem, és nem ezek voltak a fő okok amiért abba szeretném hagyni, igazából csak meggyőzés lett volna, mert a lelki egészségem nem elég. A következő az volt ezt a párom mondta, hogy legyen ez, direkt ezt akarta, hogy gyerekünk legyen minél előbb (mert a párom idősebb pár évvel mint én), ő beszélt rá, minden férfi ugyan olyan és ő ezt jobban tudja mert én egy gyerek vagyok és nem látom át hogy csak át akar vágni. Másfél éve együtt vagyunk a párommal, rögtön megvolt a közös hang, és úgy érzem jobban ismerem mint anyukám. Fel Éve ezt hallgatom akármikor felhozok valamit, amit nem akarok vagy akarok rögtön az lesz hogy ezt O mondta vagy O találta ki. Tudom hogy az ovszer nem 100%, de én így nem érzem jól magam. És ha az egészségügyi oldalát nézzük,senki ne mondja hogy hormonbonbák jótékony hatásúak a fejlődő szervezetre, úgy hogy még a menszeszem se állt be 3 év alatt a vekonysagom miatt. Mit kéne tennem hogy megértse és legalább komolyan vegyen engem?

17l

jún. 10. 21:47
1 2 3 4 5 6
 31/53 A kérdező kommentje:

Nem emlékszem hogy egy kifogást is írtam volna, szimplán nehezebb elindulnom ebből a szempontból egy új irányba. Én is más fogamzasgatlasi módszert szeretnék, csak édesanyámnak érvek kellenek, mert neki az nem elég hogy én csak úgy nem akarom mert nekem nem tetszik. Nyilván mondhatnám hogy de én nem akarom és kész, de így se a legjobb vele a kapcsolatom, és nem akarom az ő véleményét évekig hallgatni.

29. Ez elég szánalmasan hangzik, főleg hogy csak az alapellátásom fizetik a szüleim, plusz az iskolai költségeket, minden mást magamnak veszek, saját megkeresett pénzből, vagy pedig a párommal együtt intézzük. De köszi a pozitív hozzáállást.

Továbbra is köszönöm a válaszokat.

jún. 11. 11:54
 32/53 A kérdező kommentje:
Egyébként az orvos nekünk egy szóval nem mondta hogy ezt inkább idősebb nőknek adják be, erről én nem is hallottam eddig de jó tudni.
jún. 11. 11:56
 33/53 anonim ***** válasza:
100%
Ne anyáddal beszéld meg a fogamzásgátlási módszereidet, hanem az orvosoddal, akinek már rég jelezned kellett volna ezt a rengeteg mellékhatást, amit felsoroltál...
jún. 11. 12:14
 34/53 anonim ***** válasza:
97%
Az, hogy kb elvérzel az injekciótól nem elég érv anyádnak?
jún. 11. 13:02
 35/53 anonim ***** válasza:
100%

#32 azoknak ajánlják akik már szültek, mert valóban nehezítheti a teherbe esést később, hiszen a méhfal vastagszik.

Ill a trombózis inkább idősebb korban rizikó faktor, amit a tabletta is okozhat, a szuri nem, mert nem az a hormon.

jún. 11. 13:35
 36/53 A kérdező kommentje:
Anyukám közölte hogy meg fogom kapni, ha tetszik ha nem, mivel neki ez a kotelessege, nem csak a joga. És ez így fog menni 18 éves koromig. Mostmár nem tudom mit csináljak. Nem akarok veszekedni, de mikor elkezdtük ezzel kezdődött az egész: csak kiprooobaljuk hátha jó lesz. Ezerszer megbántam.
jún. 11. 18:12
 37/53 anonim ***** válasza:
100%

De bakker, bemész az orvoshoz EGYEDÜL, megmondod neki EGYEDÜL, hogy mellékhatása van az injekciónak, szeretnél mást kipróbálni. Megbeszélitek az ORVOSODDAL, hogy neked mi a megfelelő módszer, NEM ANYUKÁDDAL, aki nem is fog tudni semmiről, ugyanis az orvos NEM MONDHATJA EL NEKI.

Ha te nem vagy olyan hülye, hogy beavatod, akkor a probléma nem létezik.

De kezdem azt gondolni, hogy ez troll kérdés...

jún. 11. 19:07
 38/53 anonim válasza:
100%
17 évesen már egyedül is elmehetsz orvoshoz, anyudnak semmi köze hozzá. Világosan mondd el a problémádat, illetve hogy mit szeretnél/milyen alternatívák vannak. Magyarországon többfajta fogamzásgátlót is forgalmaznak, biztos van olyan ami neked jobb lenne. Végső esetben ha a doki nem hajlandó neked másikat adni, menj el egy másikhoz (anyukád nélkül!) és mondd el hogy eddig mit szedettek veled, és hogy milyen rosszul hatott rád. Soha nem árt több szakembertől hallani véleményeket.
jún. 11. 20:56
 39/53 anonim ***** válasza:
0%

Nem értitek meg, hogy az anyja erőszakos rajta??!

Hát fél, retteg tőle!

jún. 11. 21:08
 40/53 A kérdező kommentje:

NEM mehetek be anyukám nélkül az orvoshoz, értitek? NINCS ilyen opciom. És azzal sem tudok SEMMIT kezdeni hogy anyukámnak nincs köze hozzá, mert nálunk neki MINDENHEZ köze van. Egyébként utolsó előtti, tegnap még adott ilyen lehetőséget hogy elmegyünk több orvoshoz, megkérdezni mi a helyes út, de meggondolta magát, hogy ő ebben nem vesz részt hogy nekem semmi nem jó. Holnap megyünk, azt tervezem legalább azt az orvost megkérdezem, akkor is ha édesanyám ott van, egy két dologról, nem jut jobb az eszembe.

Egyébként elég sok időmnek kéne lennie, hogy egy ilyen komplikált szar sztorit kitaláljak, viccből.:D

jún. 11. 21:20
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!