Hány éves kortól várható el, hogy a gyerek megértse, hogy az apja számára legalább olyan fontos az élettársa, mint ő? Hiszen vele éli meg a hétköznapokat.
?? Nem igazán értem, hogy a párkapcsolati státusz hogy jön ehhez? Miért más ha feleség, mintha élettárs vagy barátnő valaki??
HAHAHAHAHAH LOL.
Ha normális az apa akkor a gyerek neki az első.ha tetszik ha nem
Ez lenne a normális
A konkrét kérdésre:
Ha megbeszéltetek egy programot, amit a gyerek várt, de nem tudott jönni: alapból így gondolom, hogy akkor megvárnám, hogy felépül, és utána mennénk el, kivéve természetesen, ha fix időpontban van, pl koncert vagy meccs. Ebben az esetben természetesen elmennék nélküle, ha amúgy szívesen megyek. Az, hogy csalódott, vagy dühös, az benne van a pakliban, majd elmúlik, és nyilván igyekezném kárpótolni valami más programmal. Ennek viszont így nincs köze az élettársadhoz.
Ha jól ertem, nagyobb a gyerek, mert kb 15-16 alatt, ha igazan lebetegszik nem hagynam otthon egyedül.
Vagy nem igazan beteg csak faj a feje letaknyosodott es igy nyilvan nem sok kedve, energiaja a tervezett programra menni.
Tehat, ha nagy, de csak kicsit beteg, akkor mennek a parommal a tervezett programra es remelem megert. (Abban biztos vagyok, hogy egy nagy kamasz gyerek, ha en betegednek le es nem mehetnek vele es a baratnojevel a tervezett programra pl strand, kirandulas, színház, akkor elmenne nelkulem:-))) en meg megertenem.
Ugyanakkor meg sajnos nagyon sok függ a gyerek intelligenciaszintjetol, erzelmi intelligenciajatol, elkenyeztetettsegetol, hogy feltekeny-e (peldaul sokaig egyedul elo elvalt szulonek, ha lesz parja es a szulo arra kezd sok idot es energiat forditani, akkor meg a 30 eves gyerek is kepes behisztizni :-).
15-16 evesnel fiatalabbtol meg semmiylen megertest ne varj kb. Annyita gyerekek még a mostani gyerekek.
Ha fix, időhöz kötött a program, akkor ez van, a gyerek így járt, én is elmennék rá. Nyilván a gyerek csalódott, de hát azért vannak a szülei, hogy elmagyarázzák neki, hogy ez van.
Ha nem ilyen a program, hanem pl. egy film megnézéséről beszélünk a moziban, akkor azzal illett volna megvárni, amíg a gyerek felépül.
De ha így teszed fel a kérdést, hogy "az apja számára legalább olyan fontos az élettársa", akkor el kell keserítselek. Ha te legalább olyan fontos vagy neki, mint a gyerek (ami ugye azt is jelenti, hogy lehet, hogy fontosabb), akkor egy gerinctelen állattal vagy együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!