Hány éves korától várható el, hogy a gyerek a saját lábára álljon?
Mondjuk egy bizonyos kor felett tényleg fura minden hétvégén hazajárni... Felnőtt, 20on éves embereknek kell, hogy legyen saját élete és elfoglaltsága. A minden hétvégések meg általában otthon mosatják a szennyest/ kaját is onnan hordanak, mert "nincs idő" főzni stb. Megnézném, hogy munka/egyetem mellett, amikor 1000 dolgod van, kinek van kedve elutazni egész hétvégére, a heti tennivalókat hátrahagyva.
A költözés meg olyan, hogy ha a szülők még jó erőben vannak és akarnak segíteni, akkor szuper. De nagyon gáz, ha a hátfájós apáddal cipelteted a dolgaid, vagy elvárod, hogy mindent átszervezzen, mert te most költözöl. A szülőktől ezeket nem elvárni kell, hanem hálásak lenni, ha tudnak segíteni.
1es vagyok, ilyen esetben oké, te korrektül állsz a dologhoz, önálló vagy. De feltűnt a kérdésből, hogy neked nincsenek barátaid ott, ahol élsz? Párkapcsolat? Közös programok?
Hobby? Van élet a szülői házon túl is.
1-es, jó nagy hülyeséget írsz.
Mi is minden hétvégén találkozunk a férjem szüleivel, mert szeretjük őket, jó együtt lenni. Nem egymás nyakán vagyunk egész napra, de legalább egy ebédre összetalálkozunk. Van, hogy még hètköznap is beugrunk 1 órára, bár tény, hogy nem 200 km-re lakunk, csak húszra. Sőt, ha megszületik az unoka, még többet fogunk találkozni.
Az en szüleimmel nem tartjuk a kapcsolatot, de ha ilyen szülők lennének, tartanánk. Nekem az a fura, ha valahol havi egyszer találoznak a szülők és gyerekek (kivéve nyilván, ha olyan távol laknak). Nem hiányoznak egymásnak?
6!
Nem a mennyiség számít, hanem a minőség. Én 2 évente talalkozom a szüleimmel, hiszen nem egy országban élünk. Ettől még hiányzunk egymásnak és szeretjük egymást.
Rosszul tetted fel a kérdést kedves Kérdező!
Az önállósodásnak semmi köze ahhoz, hogy ki és mennyit igényli a szülei társaságát. Megkockáztatom, hogy még a szülői házban is lehet valaki önálló, saját lábán álló és attól távol is lehet egy önállótlan kis elveszett tutyimutyi.
Te pl. teljesen önálló vagy, mert magad gondoskodsz magadról, ráadásul egy másik helyrajzi számon.
És ehhez semmi köze annak, hogy szeretsz hazamenni és jó a viszonyod a szüleiddel!
7-es, ertő olvasás.
Azt írtam, erthető a ritka találkozas, ha távol élnek a családtagok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!