Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyire "normális" ha 32...

Mennyire "normális" ha 32 évesen ritkán beszélek a szüleimmel?

Figyelt kérdés

Olvasom itt hogy sokan naponta (akár naponta többször is) beszélnek telefonon a szüleikkel. Mi egy hónapban egyszer hívjuk egymást kb 5 perc erejéig. Mikor kinek jut eszébe. Van hogy én őket van hogy ők engem. Illetve Évi kétszer látogatok haza hozzájuk. Az ország másik felén élek de mikor ugyanabban a kisvárosban éltem se látogattam őket csak havi 1 alkalommal. Van még valaki így? Vagy ez már tényleg csak a formális kategória ami én és a szüleim között van? Hozzáteszem nem igazán voltak szülőknek való emberek, utólag tudtam meg már felnőttként hogy csak társadalmi nyomásra születtem. Anyai nagyszüleim erőltették a gyerektémát. Ezt csak azért írom le hogy kicsit tisztább legyen a kép a ritka kapcsolatfelvételnek.

Mennyire furcsa vagy nem furcsa ha ilyen ritkán kommunikálunk egymással a szüleimmel?

jún. 1. 00:03
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem teljesen normális. Felnőtt vagy, megvan a saját életed.

Én is egy hónapban kb egyszer (vagy ritkábban) megyek anyámhoz, pedig egy városban élünk. Anyósékhoz az ország másik végében évente 2-3 alkalommal.

Beszélni anyámmal olyan másfél-kéthetente beszélünk, amikor valamelyikünknek eszébe jut, de olyan is van, hogy csak messengeren értekezünk.

Nincs rossz kapcsolatunk, de felnőtt ember vagyok saját élettel, nem fogom minden hétvégémet arra eltolni, hogy a szoknyáján üljek.

jún. 1. 10:11
 12/12 anonim ***** válasza:
79%
Minden normális, ami magának vagy másnak nem okoz kárt. Nincs olyan objektív kategória, hogy "normális". Nem másoknak kell megfelelned! Mért akarsz olyan lenni, mint mások, akik nem ti vagytok?! Mért kérdőjelezed meg magadat?!
jún. 15. 09:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!