Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim semmit nem engednek...

A szüleim semmit nem engednek meg nekem, lelki támogatást sem kapok? (Több lent)

Figyelt kérdés

17/L. Végignézem ahogy az összes lány és fiú az osztályomban jól érzi magát, kimozdul a barátaival, mennek bulizni cigiznek isznak stb. Nekem ebből nem engednek meg semmit sem és mindig otthon rohadok, pedig ilyenkor kellene szerintem kipróbálnom mindent mert még fiatal vagyok, így megölik a tinikoromat és nem tudom kiélvezni a fiatalságomat. Mit tegyek? Lehet én gondolom ezt túl de ez rohadt idegesítő és én vagyok az osztályomban a nyomorék aki ilyeneket egyáltalán nem csinál, mégcsak ki sem próbálhatok semmit.

Mellesleg amikor valami problémám van (lelki bajok) akkor próbálnék beszélni velük, hogy segítsenek vagy legalább pszichológushoz járjak hátha segít, erre azzal jönnek rögtön hogy "jaj mert mi bajod lenne már, álljál le max az agyadba vannak gondok" (pedig őszintén szólva jól esne néha egy kis támogatás de ezt mivel nem kapom meg senkitől lehet az öngyilkossághoz fog vezetni, mert már nem bírom ezt az egészet, és legszívesebben véget vetnék mindennek)

2024. máj. 28. 18:25
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/77 anonim válasza:
84%
Nem tudom, hogy én vagy mások értelmezik félre a kérdést, de nekem nem az jön le a kérdésből, hogy a kérdező azért akar elmenni bulizni, hogy igyon, cigizzen, drogozzon stb., hanem mert vágyik arra, hogy vele egykorúak között legyen.
2024. máj. 29. 12:24
 42/77 anonim ***** válasza:
22%
Pedig ha meglennél 30 éves, kicsit perspektívában látnád a dolgot. Én is voltam 17 éves, akkor tényleg úgy érződött, hogy minden nappal csak rövidül az életem. De igazából tök mindegy, hogy valamit már 17 évesen csinálhatsz, vagy 18 éves korodig várnod kell vele. Lesz még bőven időd ilyen dolgokra.
2024. máj. 29. 12:24
 43/77 anonim ***** válasza:
35%

Miért hiszed azt, hogy 18 felett nincs élet? Én 29 vagyok, mióta megvan a saját a lakásom és elköltöztem, kinyílt a világ, pedig tinikorom óta bárhova, bárkivel mehettem. Hetente járok koncertekre vagy bulizni, nyáron fesztiválok, évi 2-3 nyaralás, szerintem sose voltam ilyen szabad, mint most.

Úgyhogy kitartást, lesz jobb, várd ki.

2024. máj. 29. 13:52
 44/77 anonim ***** válasza:
53%
Ne haragudjatok, de én még a 90-es években voltam tini, akkor se otthon punnyadtunk suli után meg hétvégén. Tanulni kell, ok de és ennyi? Nézzük a 4 falat? Miért szóljátok le azért, mert bandázni vágyik, csavarogni, kortársak közé? Ti mit csináltatok gimnazistaként? Ültetek otthon a sarokban?
2024. máj. 29. 14:19
 45/77 anonim ***** válasza:
63%

Pedig ha meglennél 30 éves, kicsit perspektívában látnád a dolgot.

De nem 30 éves családos, hanem egy tini.

2024. máj. 29. 14:20
 46/77 anonim ***** válasza:
33%
17 éves gyereknek semmi keresnivalója...? Titeket 18 alatt nem engedtek ki a lakásból? Ennyi szentet... azért kva kíváncsi lettem volna.
2024. máj. 29. 14:21
 47/77 anonim ***** válasza:
87%
Van iskola pszichológus, keresd fel. Engem valahogy sosem vonzott ez a cigis, bulis, drogos, piás közeg (persze volt amit kipróbáltam), de hidd el, hogy nem vagy lemaradva semmiről, ezeket később is csinálhatod. Ha meg ez miatt csesztetnek az iskolában, akkor nem normálisak az osztálytársaid….amúgy titokban nem tudod kivitelezni, hogy elmenj mondjuk egy buliba?
2024. máj. 29. 14:44
 48/77 anonim ***** válasza:
33%
Ilyen esetben ki kell játszani a szülőket :) Úgy sem törődnek a lelkivilágoddal…
2024. máj. 29. 14:46
 49/77 anonim ***** válasza:
25%
Vannak barátaid akik elhívnak bulizni? Szerintem most még tényleg csak próbálgasd az alkoholt stb, hogy mennyire tetszik, mennyire üt be stb, ezt egy házibuliba a legjobb. Ha a közeletekbe van klub esetleg ott. Itthon nem hogy 17 de már 14-15 éveseket is látok a klubbokba hihtetlen. 22 leszek, hidd el van még időt bulizni. Nekem is volt, hogy nem szívesen engedtek, de lázadtam, és mivel látták, hogy a jegyeim jók ezért nem volt sok érvük ellenem, én pedig elmentem akkor is. Persze mindig megkellett ígérni, hogy nem iszok stb... természetesen ez sosem volt így:DD
2024. máj. 29. 15:12
 50/77 anonim ***** válasza:
55%
Istenem, ez a sok depressziós, magànyos öreg bàcsi, akik itt élik ki magukat és beszólogatnak, meg ész nélkül nyomják mindenkire a dislike-ot... Szánalmas
2024. máj. 29. 18:06
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!