Hogy lehet elkerülni a diéta miatti sértődést?
Pár hónapja elhatároztam hogy le akarok fogyni, és egész szépen is haladok.
Viszont a családom nem igazán akarja elfogadni.
Ahányszor megyek hozzájuk, tukmálnak sütivel, nasival, alkohollal, mindennel. Ha nem kérek, vagy csak egy keveset akkor megsértődnek, panaszkodnak hogy akkor ki kell dobniuk, elcsomagolják nekem, vagy csak elkezdenek prédikálni hogy nem egészséges koplalni, és hogy a szervezetnek szüksége van minden ételre, stb.
Igazából az ő hozzáállásuk is közrejátszik abban hogy meghíztam kicsit, korábban mikor elégedett voltam a súlyommal akkor megállás nélkül cseszegettek ezzel hogy el fogok fogyni, gebe vagyok, girhes vagyok, egészségtelen vagyok, stb én meg voltam olyan hûlye hogy beadtam a derekam és felszedtem pár kilót. (Megjegyzem, nem kizárólag rajtuk múlt, nem őket okolom, csak releváns lehet ez a része a történetnek.)
Egyébként NEM koplalok; csak elkezdtem enyhe deficitben egészségesebb ételeket enni, jobban odafigyelve a tápanyagokra meg mellette sportolok. Nőként 170 centihez most vagyok 62 kg, bmi alapján teljesen normális tartományban van a súlyom, szóval nem az a gond hogy anorexiás vagyok és nekik van igazuk.
Szóval mit tudnék tenni hogy ne piszkáljanak folyamatosan és ne fogják fel tragédiának hogy nem akarok hízni?
(Főleg a szüleim érintettek, de nagyszüleim és a párom szülei is hasonlón viselkednek)
Abban mi a “rángatás” hogy szrul esik ha valaki beszól az embernek? 🙃
Kérdező, azért rángatás, mert sz*rul esik. Ha velem összefutnál az utcán és beszólnék neked, hogy girhes vagy, akkor is sz*rul esne? Nem; elküldenél - teljesen jogosan - a 'csába. Neked azért esik sz*rul, mert a szüleid szájából hangzik el.
Próbáld ki azt, hogy amikor odaértek, rögtön elibe mész a dolgoknak. Hello, anya, megjött a girhes, csontkollekció lányod. Tudom, hogy elfúj a szél, híznom kéne, el fogok fogyni, éhen pusztulok és rosszul is nézek ki. Én is szeretlek.
Közben fusson a fejedben ez a mantra: De hát az én anyukám MINDENKIVEL ezt csinálja!
Minek is venném magamra.
Másik mantra: az életem annyi, de annyi területén büszkék lehetnek rám a szüleim. Tanulás, munka, sport, párválasztás, (mittudomén, majd kiválasztod). Ezen az icipici területen – mekkora a súlyom – pont nem tudok megfelelni nekik, de sebaj. Nem kell mindig, mindenkinek megfelelnem. Még a szüleimnek sem.
Jól sejtem, hogy a másik témájuk – amiről nem kattannak le –, az az, hogy mikor szülsz nekik unokát? (Nem muszáj válaszolnod)
Persze hogy szrul esik ha beszól valaki, nem csak a szüleimtől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!