Hogy lehet elkerülni a diéta miatti sértődést?
Pár hónapja elhatároztam hogy le akarok fogyni, és egész szépen is haladok.
Viszont a családom nem igazán akarja elfogadni.
Ahányszor megyek hozzájuk, tukmálnak sütivel, nasival, alkohollal, mindennel. Ha nem kérek, vagy csak egy keveset akkor megsértődnek, panaszkodnak hogy akkor ki kell dobniuk, elcsomagolják nekem, vagy csak elkezdenek prédikálni hogy nem egészséges koplalni, és hogy a szervezetnek szüksége van minden ételre, stb.
Igazából az ő hozzáállásuk is közrejátszik abban hogy meghíztam kicsit, korábban mikor elégedett voltam a súlyommal akkor megállás nélkül cseszegettek ezzel hogy el fogok fogyni, gebe vagyok, girhes vagyok, egészségtelen vagyok, stb én meg voltam olyan hûlye hogy beadtam a derekam és felszedtem pár kilót. (Megjegyzem, nem kizárólag rajtuk múlt, nem őket okolom, csak releváns lehet ez a része a történetnek.)
Egyébként NEM koplalok; csak elkezdtem enyhe deficitben egészségesebb ételeket enni, jobban odafigyelve a tápanyagokra meg mellette sportolok. Nőként 170 centihez most vagyok 62 kg, bmi alapján teljesen normális tartományban van a súlyom, szóval nem az a gond hogy anorexiás vagyok és nekik van igazuk.
Szóval mit tudnék tenni hogy ne piszkáljanak folyamatosan és ne fogják fel tragédiának hogy nem akarok hízni?
(Főleg a szüleim érintettek, de nagyszüleim és a párom szülei is hasonlón viselkednek)
Egyébként milyen gyakran jártok a szüleidhez?
Még ha minden vasárnapi ebédet náluk töltitek, az is csak 4-5 ebéd a hónap 30 napjából. Ha csak kéthetente jártok oda, akkor átlagosan havi két alkalomról beszélünk.
Ha havi két alkalommal két pofára eszed a sütiket, édességet, bármit, attól nem fogsz elhízni. A rendszert a mindennapokban kell betartani, és akkor alig van jelentősége a ritkán bekövetkező többlet-bevitelnek.
Hát összességében minden hétvégén van valami összejövetel, főleg tavasszal (mindkettőnk családjában mindenkinek tavasszal van szülinap névnap)
Nem szeretnék minden hétvégén a bőséges ebéd mellé egy kiló sütit is megenni…
Én otthon fogyókúrázok csak.
Vendégségben eszek sütit, de csak keveset (2-3 db max) és vizet iszok, meg ha van ebéd/vacsora akkor ott sem válogatok de attól függ a mennyiség amit eszek hogy mi az. Ami nagyon távol áll a diétámtól abból kevesebbet, ami közelebb abból többet.
Mivel nem minden nap máshol eszek, hanem havi 2-3 alkalommal csak, ennyi belefér. Én mondjuk nem határidőre fogyok, így ha esetleg picit visszajön azt sem élem meg tragédiaként. Nem adom fel, csinálom ahogy tudom, az a néhány kilengés miatt nem fog romba dőlni a diéta.
13:
"Hát összességében minden hétvégén van valami összejövetel, főleg tavasszal (mindkettőnk családjában mindenkinek tavasszal van szülinap névnap)"
Ezzel van a baj, nem az evéssel.
Összevontan kéne ünnepelni az egymáshoz közeli alkalmakat.
Én ezen buknék ki, de nagyon. Igenis kellenek olyan hétvégék is, amikor a fiatal szerelmes pár kettesben van, egymással foglalkozik. Sőt, ennek kéne a többségnek lennie. Arról nem is beszélve, hogy akár barátaik is lehetnek, akikkel szintén hétvégén tudnak programot csinálni.
Összevontan ünnepeljük, ezért nem megyünk pl minden hétvégén a szüleimhez.
De a kérdés nem a találkozók gyakoriságára vonatkozik.
Mindenkit etetni akarnak, szerintük “normális ember” annyit eszik amennyi csak belefér, mindenkit leszólnak aki sovány, diétázik. Nem csak velem viselkednek így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!