Hogy lehet elkerülni a diéta miatti sértődést?
Pár hónapja elhatároztam hogy le akarok fogyni, és egész szépen is haladok.
Viszont a családom nem igazán akarja elfogadni.
Ahányszor megyek hozzájuk, tukmálnak sütivel, nasival, alkohollal, mindennel. Ha nem kérek, vagy csak egy keveset akkor megsértődnek, panaszkodnak hogy akkor ki kell dobniuk, elcsomagolják nekem, vagy csak elkezdenek prédikálni hogy nem egészséges koplalni, és hogy a szervezetnek szüksége van minden ételre, stb.
Igazából az ő hozzáállásuk is közrejátszik abban hogy meghíztam kicsit, korábban mikor elégedett voltam a súlyommal akkor megállás nélkül cseszegettek ezzel hogy el fogok fogyni, gebe vagyok, girhes vagyok, egészségtelen vagyok, stb én meg voltam olyan hûlye hogy beadtam a derekam és felszedtem pár kilót. (Megjegyzem, nem kizárólag rajtuk múlt, nem őket okolom, csak releváns lehet ez a része a történetnek.)
Egyébként NEM koplalok; csak elkezdtem enyhe deficitben egészségesebb ételeket enni, jobban odafigyelve a tápanyagokra meg mellette sportolok. Nőként 170 centihez most vagyok 62 kg, bmi alapján teljesen normális tartományban van a súlyom, szóval nem az a gond hogy anorexiás vagyok és nekik van igazuk.
Szóval mit tudnék tenni hogy ne piszkáljanak folyamatosan és ne fogják fel tragédiának hogy nem akarok hízni?
(Főleg a szüleim érintettek, de nagyszüleim és a párom szülei is hasonlón viselkednek)
Nincs megoldva, mint írtam megsértődnek ha nem lapátolok be nagy mennyiséget mindenből.
Nem akarom beosztani egy hétre (pláne olyan kaját ami 1-2 napig jó még)
Ezzel próbálkoztam eddig, de nem elég. Nem azt akarják hogy megkóstoljam, hanem hogy egyek sokat, és leginkább hogy szedjek fel pár kilót.
Nem hiszem, van még egy másik téma amit tizen-x éve nem unnak meg, pedig pont azt csinálom amit csinálsz.
Örülök ha mások családtagjait ilyen könnyű meggyőzni, de nálunk akkor se ez a helyzet.
Nem kell elmenni hozzájuk vendégségbe és nem kell elhozni, amit rád tukmálnak, ez csak ennyire egyszerű.
De míg nem nyitod ki a szádat, nem lépsz fel határozottan! (most nem vagy az), akkor eszed a kefét.
Ez van, a te problémád. Én a harmadik ilyen után felálltam az ebéd mellől, eljöttem, és azóta sem megyek "össznépi kajálásra". Nekem nincs szükségem, hogy állandóan a kajáláson lovagoljon, tukmáljon, megsértődjön.
Beugrok egy kv-ra és ennyi.
De én tudok nemet mondani és tudom masszívan lszarni az esetleges sértődést.
Nincs megoldva, mint írtam megsértődnek ha nem lapátolok be nagy mennyiséget mindenből. - és akkor mivan? Sértődjenek meg, az ő bajuk.
Nálunk is megsértődnek, amikor a kv mellé nem kérek sütit, de kit érdekel?
Az a baj hogy nem akarok órákat utazni egy kávé miatt. Messze laknak, ottalvós program szokott lenni ha megyek, mert màshogy nem éri meg időben.
#29: Világos, messze vannak, ritkán mégy hosszabb időre, szereted őket, tartani akarod a kapcsolatot, de utálod a kaja körüli cécót.
Nos, ha nincs varázspálcád, akkor mást nem nagyon tehetsz, mint amit korábban is írtam, de nem tetszett neked. Magyarázod, hogy miért nem, mosolyogsz, nem eszel. Kész. Csodák nincsenek, ha a másik témában tizenéve nem jutottatok dűlőre, legfeljebb ebben sem fogtok. Azt is kibírod, ezt is ki fogod bírni.:)
Vagy egyszer elmondod szép értelmesen, tagoltan, hogy mindaddig nem jöttök, amíg le nem szoknak a tukmálásról. Ha leszoktak, majd szóljanak! Valahol /valamilyen módon meg kell húzni a határokat!
Én a magam részéről tuti, hogy a 'nem eszem, de mosolygok' verziót választanám, és letojnám, hogy ki mit mond, megsértődik vagy sem és hányszor hallgatom meg ugyan azt a mantrát egy hétvégén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!