Hogyan lehet elkerülni a striásodást?
Sziasztok! 22 éves lány vagyok, relatíve duci. 165cm, 78kg. Ehhez a magassághoz sajnos ez igenis sok, és a legrosszabb az egészben, hogy minden felesleg a hasamra és a cicimre megy. Soha életemben nem voltam vékony (65-70kg között mozogtam 16 éves korom óta, de sokkal izmosabb voltam régebben!), viszont egy tüdőembólia (sok fekvéssel jár a gyógyulás) és egy hosszú depressziós időszak teljesen ledöntött a lábamról, és a semmi mozgás + szar kaják miatt elhíztam. Erőt vettem magamon, és végre eldöntöttem, hogy lassan, de biztosan életmódot változtatok. Sajnos a hízás hatására megjelent pár stria a hasamon. Ez nagyon zavart, de végül elfogadtam, egy pár hónapig volt 3-4 csík a hasamon összesen. Most, hogy fogyok, egyre több jelenik meg. Kezdeti súlyom 80kg volt, most éppen 75,8-nál járok, de szinte minden kg-val megjelenik egy újabb stria. Nem fogyok gyorsan! Szerintetek ennek mi lehet az oka, hogyan lehetne elkerülni a továbbiakban?
(Tudom, hogy nem a világ vége, de az önbizalmamon csak ront annak ellenére, hogy a testemben már jobban érzem magam.)
Inkább csak most válnak láthatóvá, hogy nincs "kihúzódva" a bőröd, azok pedig vékonyabb rétegek és jobban eltérnek a normál felülettől.
Cink, kollagén ,c-vitamin belsőleg.
Külsőleg pedig házilag keverhetsz egy jó kenőcsöt e-vitamin és A-vitamin hozzáadásával , akármilyen kenőcshöz.
( Mondjuk nagy tégelyes Niveahoz A-vitamin (10000 NE) kapszulából 3-4 db , E-vitaminból ( 400mg-os) 5-6 kapszula mehet bele. )
Ezek ha egészségügyi állapotod is engedi, belülről is segíthetnek, de mindenképp olvasd el a tájékoztatót,nem e ütközik valamivel, amit esetleg szedsz.
Csodát semmi nem nagyon tesz, de ettől nem leszel kevesebb ember, hogy vannak rajtad. Ne érezd magad rosszul, rengeteg ember viseli őket ;)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!