Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Vérnyomással élő problémák?

Vérnyomással élő problémák?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Az én vérnyomás problémám már 3 éve tart, néha nem jelentkezik néha igen.

Ha megmérem a vérnyomásom 130-135 szisztólés és 80-85 diasztolés értékeket ad.

Voltam már kardiólógusnál, semmi baja a szivemnek.

Jelenleg vérnyomás csökkentőt is szedek, ugyanezek az értekek.

Próbáltam többfajta magnéziúmot, növényi nyugtatókat de ugyanez a helyet.

Mi mást kéne tennem?

ma 17:32
 1/4 anonim ***** válasza:

Az enyém is van, hogy felmegy 135-re - jellemzően 120 és 130 között van a szisztolés értékem.

A cardiot, mint mozgásformát tudom ajánlani -> rugalmasabbak lesznek az erek falai -> könnyebben tágul -> csökken a nyomás az érben.

Nem tudom a testi paramétereidet, de ha túlsúlyos vagy, akár 5-8 Hgmm-t is le tudsz dobni, ha jó súlyban tartod magad.

Nem tudom hány éves vagy, pedig az is számítana. Ha 20-30 között vagy, akkor ne izgulj miatta annyit, hogy napi szinten méred 3x. Mérd meg kéthetente egyszer a fent írt tippek betartása mellett és figyeld, hogy ávltozik-e. Ha idősebb vagy már, akkor menj el kardiológushoz és ragaszkodj a beállításhoz 120-ra. Nincs semmi szégyen abban, ha gyógyszert kell rá szedni.

Nekem anyám magasvérnyomásos, lehet, hogy én is azzá válok idővel. A lényeg, hogy kezeltesd, mert az hosszabbítja meg az életedet.

Épp most mértem: 129/73 - 82.

Egyébként írtad, hogy voltál kardiológusnál és elmondása szerint a szíved rendben van. Ez nagyszerű! Ez tényleg jó hír. Azonban nem csak ettől függ a vérnyomás. Például az egy vesével élőknek (akik egy vesével születtek), ha az az egy arteria renalis szűkebb, mert az egészségtelen életmód miatt artheroscleroticus plakkok rakódtak le a falán, akkor szintén nőni fog a vérnyomás - ezt hívjuk renovascularis hypertoniának. Kiemelem, hogy most nem azt mondom, hogy neked az van, csak egy érv volt amellett, hogy a szíven kívüli okok is okozhatnak hypertoniát. (Többet szándékosan nem sorolok.)

A kérdésedre konkrétan válaszolva, hogy mit kellene csinálnod szerintem: egészséges életmódra buzdítalak. Nagyon jó, hogy törődsz az egészségeddel, de nem szabad 2 számnak meghatároznia a közérzetedet. Fontos jól érezned magad a bőrödben.

ma 18:05
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a választ!

29 éves vagyok, és nagyon ráparázok a vérnyomás mérésre..

ma 18:08
 3/4 A kérdező kommentje:
És fontos hozzátennem hogy egyébb panaszom nincs, pl szédülés, homályos látás vagy bármi más. Csak megmérem napi többször és mikor látom hogy 135/85 akkor ráparázok
ma 18:10
 4/4 anonim ***** válasza:

Na ez az, amit kerülj el. Ezt hívjuk egyébként hipochondriának (egészségszorongásnak). Erről beszéltem az utolsó bekezdésben. :))

Érezd jól magad!

ma 18:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!