Örökölt alacsony vérnyomás hosszú távon okozhat egészségügyi problémát?
Figyelt kérdés
24 éves nő vagyok és általában olyan 105/hatvan valamennyi szokott lenni a vérnyomásom. Ma például 104/68 volt. Ez nagyon alacsonynak számít?jún. 7. 14:48
1/6 anonim válasza:
100 alatt számít alacsonynak. Ha nagyon alacsony fáradtság, aluszékonyság, ájulás fenyegethet. De így is van aki helytáll.
2/6 anonim válasza:
Ez egyáltalán nem alacsony, ideálisnak hívják. Le kéne már szokni arról, hogy olyan kb 115/80 alatt lealacsonyozzák még mindig a vérnyomást. Ez már rég nem így van.
3/6 A kérdező kommentje:
Az internet nem ezt mondja. Megnéztem egy rakat táblázatot és az életkor és nem szerinti bontásban jócskán ah optimális alatt van, tehát alacsony. Kár, hogy nem néztem meg a kérdés kiírása előtt.
jún. 7. 18:28
4/6 anonim válasza:
Mondom, hogy nincs alatta, ideális:
5/6 anonim válasza:
Mindenkinél eltérő lehet némileg,hogy mi az alacsony.Azért azt vegyük figyelembe,hogy a 120/80 Hmm nem véletlenül lett ideálisnak megnevezve.A tied jó eséllyel alacsony,az már nem biztos,hogy vészesen.
Vannak tüneteid? Fázósság,hideg végtagok,gyakori álmosság?
Hosszú távon hajlamosíthat keringési zavarokra,elbutulásra,ha nem kap elég vért az agyad.
6/6 anonim válasza:
5.
A 120/80 nem az ideális, tájékozódjatok már egy kicsit. Az ideális vérnyomás a lehető olyan legalacsonyabb, ami még nem okoz tünetet és mindemellett 120/80 alatti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!