Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az baj, ha a hét éves lányom...

Az baj, ha a hét éves lányom egyáltalán nem szégyenlős előttem? Hány éves korig normális ez? Nálatok hogy van, hogy volt?

Figyelt kérdés

máj. 6. 07:57
1 2 3 4 5 6
 41/54 anonim ***** válasza:
100%

39

Már csak az a kérdés, mit írt privátban a kérdező annak akinek, ami ennyire kiakasztotta az illetőt

máj. 6. 20:08
 42/54 anonim ***** válasza:
100%
Beteg egy kérdés ez...
máj. 6. 21:00
 43/54 anonim ***** válasza:
87%

#41 ez tipikusan úgy kezdődik, hogy elkezd bratyizni, és mintegy mellékesen kérdezősködik a gyerekek személyes adatai után, hányan vannak, milyen korúak, stb. Általában fiatal nőnek adja ki magát (olyan nickneve van, mint például Iza22).

A rafkósabbak úgy kezdik, hogy "Szia 18F kérdezhetnék néhányat tőled?", vagyis higgyem el, hogy fiatal férfiról (és nem ötvenes tatáról) van szó, valamint mielőtt a lényegre térne, először is csekkolná a válaszban a nickemet, nehogy mellényúljon (hátha már ismerem a fajtáját).

Semmi szükség nincs privátban ilyen beszélgetéseket kezdeményezni, amennyiben tisztességes szándékú az üzenet írója. Megkérdezhetné nyilvánosan is.

máj. 6. 21:50
 44/54 gabor49 ***** válasza:
20%
nem baj az ha nem szégyenlős de az eleg nagy baj hogy egymast pedofilozzak az emberek egy kérdés miatt
máj. 7. 04:50
 45/54 anonim ***** válasza:
87%
Milyen naiv 44es
máj. 7. 06:06
 46/54 anonim ***** válasza:
88%

21 a lanyom siman vetkozunk oltozunk egymas elott a kicsi 13 detto ugyan ez van

Oke mi naturista strandra jarunk...

máj. 7. 08:01
 47/54 anonim ***** válasza:
86%
46, akkor eleve más, volt egy gyerekkori barátom is így, mamája volt ilyen elvű. De mikor átmentem, nem meztelenkedtek, csak maguk között .
máj. 7. 08:09
 48/54 anonim ***** válasza:
100%
#40 ez egyoldalúan nem működik: amelyik családban a felnőttek következetesen takargatják magukat, ott a gyerekek is azt tanulják meg, hogy takargatásra szükség van. A gyerek ugyanis elsősorban a példamutatásból tanul, nem pedig a magyarázatból, hogy "én szültelek, ezért láthatlak". Ha ezek után a szülő még beront a gyerek privát szférájába (amit pedig a szülőről másolt), akkor azt a gyerek természetesen a határai durva megsértésének fogja megélni. Ha a szülő nem tudja saját magán természetesnek venni a meztelenséget, akkor a gyerek se fogja tudni. A szülőnek tiszteletben kell tartania, hogy a gyerek vele szemben annyira szégyenlős, mint ő a gyerekével szemben.
máj. 7. 09:53
 49/54 anonim ***** válasza:
100%

A mi családunkban egyáltalán nem gond a meztelenség. Természetes dolog.

A meztelenség nem szexuális dolog, csak sokan így társítják.

máj. 7. 10:29
 50/54 anonim ***** válasza:
69%
Persze, hogy nem az, hiszen még nem is tudja, hogy annak kell lennie! Ezt úgy fogja eltanulni, hogy látja a családi példát, meg hall róla majd innen-onnan, hogy hogy működik ez másoknál, és kialakítja magában, hogy szerinte ez hogy "normális". Leginkább nyilván az hat rá, amit otthon, tőletek lát. Ha gyakori nálatok, hogy fehérneműben (vagy még abban sem) flangáltok a lakásban, akkor ezt fogja mintának tekinteni. Nálunk nem volt ez szokás, a szüleimet mindig felöltözve láttam otthon, egy idő után megértettem, hogy nálunk ezek a normák vannak működésben. Meg is lehet vele beszélni ezt a dolgot, de szerintem ráér ez még. Ha serdülőkorra sem alakul ki benne valamiféle érzék, hogy mi tartozik az intimszférába, és mi nem, mondjuk akkor lehet érdemes megbeszélni. Most még nagyon gyerek, tényleg lehet, hogy inkább kárt tennétek benne, nem értené, hogy akkor most szégyellnie kell a testét, mert az egy takargatnivaló dolog, vagy hogy is van ez.
máj. 10. 17:29
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!