Szüleim a nagyszülői ház eladása után,(szüleimnek nekik van saját ház meg tesómnak is) szüleim szétosztják én meg tesóm között a részt,mint írtam fentiekben tesómnak van háza nekem nincs albéretben lakom,na már most szüleim nekem meg vették?
Tesómő megkapja a pénzt de én a saját nevemre nem vehettem házat.
Anyum nevén van a ház amit kinéztem kérdezem én ez mire jó? Nem engedte hogy megvegyem ez kicsit igaszságtalan nem?
Kérdező, azt a házat - ha marad ez a felállás -, így is, úgy is ketten fogjátok megörökölni a testvéreddel. Akár benne laksz, akár nem. És majd akkor eldöntitek, hogy ki fizeti ki a másikat. Vagy eladjátok és megfelezitek a kapott pénzt.
Nyugodtan költözz be, és az albérleti pénzt tedd félre. Hátha abból majd ki tudod fizetni a ház felét, mire az öröklésre kerül a sor.
45, de ez kétséges hogy így lesz e..na meg a síron túlról nem féltik?
Ha ráiratja a parjára és elkótyavetyéli meg is érdemli. Megmondtam volna a szülök helyében egyszer kap többet nem úgy gazdálkodjon vele. Ha utcára kerül így járt...
46#
Féltik a síron túlról is, de amíg tudják megakadályozzák, hogy kisemmizze magát. Talán, mire az örökség megnyílik, addigra a kérdezőt sem kell így félteni, magabiztosabban tudja érvényesíteni az érdekeit.
" Ha utcára kerül így járt.." ezt leírni sokkal könnyebb, mint elnézni, és nem segíteni.
48# Itt a probléma anyámekkal van akik voltak kegyesek megvenni a házat hiába győzködtem hogy legyen az én tulajdonom nem memt nem állt kötélnek így megvették a házat.
Na már most én miert is fogadjam el a házat?ha igy úgy is gyűjtenem kell hogy megvegyem tesómtól?És még én gyűtsek másnak aki úgyanúgy megkapta a pénzt.Hol itt az igaszság?
Kérdező! Olvasd el, többször írtam, hogy végrendelettel megoldható a szüleid gondja is, és neked sem kell spórolnod a tesód kifizetésére. Forduljatok ügyvédhez, ő megoldja a problémát.
Egyébként azért fogadd el, mert úgy jársz jobban. Számolj utána, mennyi lakbért kellene kifizetned addig, amíg saját lakást vesztek, ha egyeltalán vesztek. Ha azt félrerakod -végrendelet híján is- kifizetheted a testvéred -szüleid halála után- a fél házból. De ha ezt sem érted, akkor tényleg igazuk van a szüleidnek, hogy nem a te nevedre vették meg a házat.
Ez az igazság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!