Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szüleim a nagyszülői ház...

Szüleim a nagyszülői ház eladása után,(szüleimnek nekik van saját ház meg tesómnak is) szüleim szétosztják én meg tesóm között a részt,mint írtam fentiekben tesómnak van háza nekem nincs albéretben lakom,na már most szüleim nekem meg vették?

Figyelt kérdés

Tesómő megkapja a pénzt de én a saját nevemre nem vehettem házat.

Anyum nevén van a ház amit kinéztem kérdezem én ez mire jó? Nem engedte hogy megvegyem ez kicsit igaszságtalan nem?

2024. ápr. 22. 16:16
1 2 3 4 5 6
 31/55 A kérdező kommentje:
Először is köszönöm a válaszokat,a szüleim a saját nevükre írraták az ingatlan amit én kinéztem,viszont anyámmal nem tudtam dűlőre jutni mert folyton aggódik hogy párom ki forgat a házból "ha válásra kerülne a sor"szeretném ha az ingatlan a nevemen lenne mert így nem kellene a felét kifizetnem a testvéremnek.
2024. ápr. 22. 20:24
 32/55 anonim ***** válasza:
100%
Kerdezo. Egyszeru! Lehet a te neveden, de hazassagi szerzodest kell iratni, mint kulonvagyon.
2024. ápr. 22. 20:28
 33/55 anonim ***** válasza:
78%

Kérdező!

A 17-es válaszban leírtam, hogy mi a megoldás. De a szüleid át is írathatják a nevedre ajándékozás címén, akkor is a te kizárólagos tulajdonod lesz. Az más kérdés, hogy meg tudod-e akkor védeni a párodtól, de az már baj, ha erre külön gondolni kell egy bizalmi kapcsolatban. Ezen gondolkozzál, mert a szüleid bizalmatlansága indokolt lehet, és akkor komoly bajba kerülhetsz a párod miatt.

2024. ápr. 22. 20:38
 34/55 anonim ***** válasza:
100%
Ha anyukád nevén van az ingatlan ami a "tiéd" akkor örökléskor igen a tesódnak is jár belőlle. Ha csak nem ír egy végrendeletet amiben leszögezi hogy az a téd lesz. Vagy esetleg még most hivatalossan elajándékozhatja neked. De ezt mindenképpen beszéljétek meg. Hogy neked ez így nem jó mert nem igazságos.
2024. ápr. 23. 12:00
 35/55 anonim ***** válasza:
49%
Tesód egy egész ház árát kapta? Vagy ő kapott mondjuk 5 milliót meg vettek a szüleid anyád nevére egy házat amiben te lakhatsz? Mert az sem lenne ám igazságos, hogy mivel tesód már vett házat ő kap 5 misit, te meg egy egész házat mondjuk harmincért. Ez esetben teljesen jogos, hogy felét tesód örökölné, te az ingyen lakhatással folyamatosan kapod a jussodat addig is.
2024. ápr. 23. 14:19
 36/55 A kérdező kommentje:
Tesóm konkrétan a pénzt kaptam meg,mivel neki van saját lakása így ő arra költi amire akarja,viszont nekem anyám nem engedte meg hogy megvegyem a saját nevemre a házat,mert mivel nekem saját lakásom nem volt,és így anýám beavatkozott ebbe az egészbe de már anyám nevére íratta a házat tehát már meg történt az adás vétel nem tehetek semmit.
2024. ápr. 23. 17:42
 37/55 anonim ***** válasza:
63%

Ezt értjük, de ugyanannyi értékben kapott pénzt a tesód mint amennyibe a kinézett ház került?

A fogalmazásodból ítélve nem csoda ha nem bíznak a pénzügyi képességeidben...

2024. ápr. 23. 17:45
 38/55 A kérdező kommentje:
Csak annyit hogy visszautasítom,és maradok albérletben.Mert később ha testvéremnek a felét ki fizetnem a felét miből?max ha azt a házat is eladom.De ezért megérte ez a sok hűhó nesze semmit fogd meg jól🤣🤣
2024. ápr. 23. 17:46
 39/55 A kérdező kommentje:
Igen ugyanannyi értékben kapott ő is pénzt .
2024. ápr. 23. 17:47
 40/55 A kérdező kommentje:
37#Nem csodálom ha nem tudod értelmezni a mondatot pedig érthetően leírtam hogy mi a helyzet nem csak itt de az előző oldalakon,viszont senki ne turkáljon a pénztárcámba meg az anyagi helyzetemről.
2024. ápr. 23. 17:50
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!