Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szüleim a nagyszülői ház...

Szüleim a nagyszülői ház eladása után,(szüleimnek nekik van saját ház meg tesómnak is) szüleim szétosztják én meg tesóm között a részt,mint írtam fentiekben tesómnak van háza nekem nincs albéretben lakom,na már most szüleim nekem meg vették?

Figyelt kérdés

Tesómő megkapja a pénzt de én a saját nevemre nem vehettem házat.

Anyum nevén van a ház amit kinéztem kérdezem én ez mire jó? Nem engedte hogy megvegyem ez kicsit igaszságtalan nem?

2024. ápr. 22. 16:16
1 2 3 4 5 6
 21/55 A kérdező kommentje:
19# tettek utalást páromra.
2024. ápr. 22. 17:39
 22/55 anonim ***** válasza:
81%

19 vagyok

Hány éves vagy, és hány évesek a szüleid?

2024. ápr. 22. 17:42
 23/55 anonim ***** válasza:
78%
Ismétlem: volt már ez a kérdés egy hónapja kb., kaptál rengeteg választ, mi mást vársz még? Ha nem tudod feldolgozni, ne fogadd el a házat.
2024. ápr. 22. 17:42
 24/55 A kérdező kommentje:
23# volt más kérdésem de az nem ide tartozik,közmű végett érdeklődtem.
2024. ápr. 22. 17:49
 25/55 anonim ***** válasza:
55%

6. Nagyon zavaros a história, de azt hámozom ki belőle, hogy megoldaná a kérdésedet, ha tudod, hogy amikor a szüleid fogsz örökölni, a testvérednek a szüleid életében adott nagyobb értékű ajándék levonható az örökségből. Persz itt fontosak az arányok, összegek, de kiállhatsz amellett, hogy a neked vett ház csak a te jogos jussod. Érdemes lenne ügyvédhez fordulnod tanácsért és esetleg egy szerződésben a szüleiddel és testvéreiddel letisztázni a vagyon későbbi sorsát.

Nekem van egy - igaz csak szóbeli - megállapodásom Anyuval, hogy az ő lakása csak az én örökségem lesz, viszont nálunk az öcsém elismeri, hogy ezzel egyetért. Anyu a lakását adta el, elfelezte, a felét öcsémnek adta, a másik feléből magának vett lakást, ez lesz az enyém. (Mondjuk ha a közben levő 20-30 évet nem számolom, akkor igazságosnak nevezhető. De ezen már nem akartam tovább vitatkozni.)

2024. ápr. 22. 17:49
 26/55 anonim ***** válasza:
79%

20#

Ha a nagyszülők nemrég húnytak el, akkor a szülők sincsenek még -az egyébkent sem általános- demens korban.

Haszonélvezeti joggal terhelt ingatlant is el lehet adni, csak kevesebbért.

2024. ápr. 22. 18:02
 27/55 anonim ***** válasza:
94%

De jó, hogy az egyébként is zavaros nyitóból, pont a lényeget hagytad ki.

Nem igazságtalan, mert a megjegyzés arra utal, hogy féltik a kis vagyonukat a párodtól.

Te megbízol benne?

2024. ápr. 22. 18:14
 28/55 anonim ***** válasza:
52%
26 A nagyszülő 90+halálakor a szülő 70+
2024. ápr. 22. 19:29
 29/55 anonim ***** válasza:
49%
Kerdezo. A szuleid kinek a nevere irattak azt az ingatlant, amit kineztel es megvettek neked? Mert ha a tiedre, akkor a testverednek semmi koze hozza. Ha viszont a sajatjukra, az mar necces orokles szempontjabol sajnos.
2024. ápr. 22. 19:51
 30/55 anonim ***** válasza:
94%

Kérdező!

Edddig úgy éreztem, fiú vagy, most már arra gondolok, hogy inkább nő. Ezt is jó lenne tudni. Segíteni akarunk, de ami ehhez kellene mindent úgy kell kiszedni belőled!

Azt már tudjuk, hogy szüleid a párodtól féltik a házat. Szerinted indokolt ez? Vagy ki tudsz állni magadért/vagyonodért bárkivel szemben? Nem úgy látom...

2024. ápr. 22. 20:06
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!