Ezt felvállalni a szüleim előtt? (szenzitív téma)
Egy férfi támogat anyagilag már egy ideje, eddig jól tudtam kezelni a helyzetet, mert messze élek a szüleimtől, családomtól, nem tudják, hogy napközben/este hol vagyok, mit csinálok.
Viszont szeretné, ha elutaznánk, vagyis elkísérném valahová, nyárra is szeretne utazós, nyaralós programokat. Szívesen megyek, mert jól érzem magam vele, de itt jön a gond.
A szüleim nem tudják, hogy megismerkedtem valakivel, ennek két oka van: az egyik az, hogy ez egy érdekkapcsolat mind a kettőnk részéről, a másik pedig, hogy a szüleim nincsenek tisztában a mai világgal... Az egyetem elején randizgattam egy csoporttársammal pár hétig (!), a mai napig, évek múlva is kérdeznek felőle, hogy vele mi van, szoktunk még találkozni, beszélgetünk még? Akkor is azt kérdezték 3 randi után, hogy a felesége szeretnék majd lenni? Ezt is szeretném most elkerülni, de hazudni sem akarok akkorát, ne tudják, épp milyen városban/országban vagyok.
A legjobb barátnőm tud a dologról, ő azt mondta, hogy nem avatná be a családját, ha a helyemben lenne. Mondjam azt, hogy az egyetemmel megyünk valahová, nyárra meg barátnős utazásokat adjak elő otthon.
#51.
Kb. egy tizede is végzi el az egyetemet csúszás nélkül, normálisan.
Úgy hogy a mentális egészsége is normális marad. Igazából választ adtál a saját kérdésedre...
Úgy gondolom mérlegelni kéne.
Egyrészt nem csak egyetem létezik, a többi szférában a bért helyre kéne állítani és azokról a szakmákról alkotott képet is helyre rakni(mert minden piac telítve van jelenleg, ami diplomához kötött és az egyetemi diploma önmagában nem ér semmit, ha valaki csak végig bugdácsolta, majd szenvedő 2-essel elvégezte az egyetemet mekis munka mellett).
Másrészt fontos a mentális egészség, nem szabad kockára tenni semmi áron. Ez később ki fog ütközni.
Nem kell senkinek prostinak mennie, csak felismerni a képességeit és a lehetőségeit.
A testvérem is egyetemista egy másik városban. Abból jön ki, amit kap itthonról, plusz gyakornok egy nem túl jó cégnél, de legalább úgy oldja meg, hogy később sem szégyenkeznie nem kell, se hazudnia, se pszichológushoz járni, hogy ki lett használva a fiatalsága.
Ezt mindenki maga tudja mi fér bele neki. Illetve az a baj hogy csak később jön elő makd7, nem most. Mármint a probléma.
Nem keveredtem be a saját válaszomba, te vetetted fel a kérdést.
Hogy ha 1 tizede megkapja a luxust, a többi szenved, akkor ők menjenek-e prostinak.
Van összefüggés a kettő között, sőt azok között is, hogy kik végzik el csúszás nélkül, ép egészséggel az egyemet, és kik akik otthagyják(elmennek akár prostinak stb.).
Szóval mégis oda lyukadunk ki, hogy számít az anyagi háttér és a szülők döntése is, hogy mit vállalnak be...
Nincs kizárva, hogy bírja valaki ezeket a megpróbáltatásokat, de nem mindenkinek ilyen magas a tűrés határa. Erre írtuk néhányan, hogy kinek mi fér bele erkölcsileg.
50 ezret kaptam otthonról, plusz kb. 130 körül kerestem a diákmunkával.
Sok sikert annak, aki 180 ezerből megoldja Budapesten az életét, normális (!) életszínvonalon.
Az a pénz alapvető lét fenntartására elég. De ha beüt a ménkű, hírtelen kiadással akkor nagyon el lehet úszni, meg sokat kell izgulni hó végén.
Igazából ez a műfaj tudom miről szól.
Ilyenkor inkább szokás lepasszíválni és elmenni pár évet dolgozni, vagy átmenni levelezőre.
Vannak azért jobb megoldások is...
Mint írtam fel kell ismerni a lehetőségeket, nem szabad túlvállalni magadat.
Azért valljuk be, egyik munkahely sem dobálja a jó fizetéseket olyanok után, akiknek egy érettségijük van összvissz... :D
A szakomon nincs levelező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!