Ezt felvállalni a szüleim előtt? (szenzitív téma)
Egy férfi támogat anyagilag már egy ideje, eddig jól tudtam kezelni a helyzetet, mert messze élek a szüleimtől, családomtól, nem tudják, hogy napközben/este hol vagyok, mit csinálok.
Viszont szeretné, ha elutaznánk, vagyis elkísérném valahová, nyárra is szeretne utazós, nyaralós programokat. Szívesen megyek, mert jól érzem magam vele, de itt jön a gond.
A szüleim nem tudják, hogy megismerkedtem valakivel, ennek két oka van: az egyik az, hogy ez egy érdekkapcsolat mind a kettőnk részéről, a másik pedig, hogy a szüleim nincsenek tisztában a mai világgal... Az egyetem elején randizgattam egy csoporttársammal pár hétig (!), a mai napig, évek múlva is kérdeznek felőle, hogy vele mi van, szoktunk még találkozni, beszélgetünk még? Akkor is azt kérdezték 3 randi után, hogy a felesége szeretnék majd lenni? Ezt is szeretném most elkerülni, de hazudni sem akarok akkorát, ne tudják, épp milyen városban/országban vagyok.
A legjobb barátnőm tud a dologról, ő azt mondta, hogy nem avatná be a családját, ha a helyemben lenne. Mondjam azt, hogy az egyetemmel megyünk valahová, nyárra meg barátnős utazásokat adjak elő otthon.
A szüleimnek mondtam már, hogy kevés volt a pénz, amit kaptam otthonról + a fizetésem. Arra nem volt pénzem, hogy egy hétvégére elutazzak Szegedre (!), a legjobb barátnőmhöz. Anyám reakciója annyi volt, hogy helyes, nem is kell menni, maradjak szépen a fenekemen. Vagy ha éppen orvoshoz kellett menjek, és magánhelyre foglaltam, mert a lakcímem miatt állami helyen Pesten el sem láttak volna + decemberben március végére kaptam volna időpontot, akkor is hallgattam, hogy ez mekkora luxus és hol élek én?
Nem volt időm semmire, a végén emiatt el voltam maradva a tanulással is, munka közben is szétszórt voltam, plusz a munkahelyem is olyan volt, hogy ha másnap dolgoztam, előtte este már sírtam, gyomoridegem volt (ügyfélszolgálat…).
Most kiegyensúlyozott vagyok, van időm mindenre, nem Frontinnal indítom a napot. TDK-ra készülök, gyakornokságot is tudtam vállalni, az egyetemen is jobban teljesítek így.
"Most kiegyensúlyozott vagyok, van időm mindenre, nem Frontinnal indítom a napot. TDK-ra készülök, gyakornokságot is tudtam vállalni, az egyetemen is jobban teljesítek így."
Ez oké, ideiglenes "boldogság".
Viszont mondjuk 5-10 év múlva is boldog leszel vajon?
Lesz kiegyensúlyozott párkapcsolatod?
Valószínűleg egy korosztály lehetünk, de aki ilyen előélettel rendelkezik nálam sok esélye nincs.
32, egyetértek.
Kérdező, lehet hogy most nyugodtabb vagy, de pár év múlva emiatt fogsz pszichológushoz járni.
Miért, az jobb lenne, ha amiatt járnék, mert a munkahelyem tönkretett idegileg teljesen?
Számomra fontos az anyagi biztonság, a kényelem, az, hogy tudok úgy vásárolni, hogy nem azt kell néznem, éppen mi akciós, hanem, hogy mit szeretnék.
Akkor tedd ezt. A szüleidnek pedig mondd meg hogy van barátod. Nem kell részletezni.
És nagyon komolyan kívánom, hogy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!