Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ezt felvállalni a szüleim...

Ezt felvállalni a szüleim előtt? (szenzitív téma)

Figyelt kérdés

Egy férfi támogat anyagilag már egy ideje, eddig jól tudtam kezelni a helyzetet, mert messze élek a szüleimtől, családomtól, nem tudják, hogy napközben/este hol vagyok, mit csinálok.

Viszont szeretné, ha elutaznánk, vagyis elkísérném valahová, nyárra is szeretne utazós, nyaralós programokat. Szívesen megyek, mert jól érzem magam vele, de itt jön a gond.

A szüleim nem tudják, hogy megismerkedtem valakivel, ennek két oka van: az egyik az, hogy ez egy érdekkapcsolat mind a kettőnk részéről, a másik pedig, hogy a szüleim nincsenek tisztában a mai világgal... Az egyetem elején randizgattam egy csoporttársammal pár hétig (!), a mai napig, évek múlva is kérdeznek felőle, hogy vele mi van, szoktunk még találkozni, beszélgetünk még? Akkor is azt kérdezték 3 randi után, hogy a felesége szeretnék majd lenni? Ezt is szeretném most elkerülni, de hazudni sem akarok akkorát, ne tudják, épp milyen városban/országban vagyok.

A legjobb barátnőm tud a dologról, ő azt mondta, hogy nem avatná be a családját, ha a helyemben lenne. Mondjam azt, hogy az egyetemmel megyünk valahová, nyárra meg barátnős utazásokat adjak elő otthon.

ápr. 20. 08:48
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/88 A kérdező kommentje:

A szüleimnek mondtam már, hogy kevés volt a pénz, amit kaptam otthonról + a fizetésem. Arra nem volt pénzem, hogy egy hétvégére elutazzak Szegedre (!), a legjobb barátnőmhöz. Anyám reakciója annyi volt, hogy helyes, nem is kell menni, maradjak szépen a fenekemen. Vagy ha éppen orvoshoz kellett menjek, és magánhelyre foglaltam, mert a lakcímem miatt állami helyen Pesten el sem láttak volna + decemberben március végére kaptam volna időpontot, akkor is hallgattam, hogy ez mekkora luxus és hol élek én?

Nem volt időm semmire, a végén emiatt el voltam maradva a tanulással is, munka közben is szétszórt voltam, plusz a munkahelyem is olyan volt, hogy ha másnap dolgoztam, előtte este már sírtam, gyomoridegem volt (ügyfélszolgálat…).

Most kiegyensúlyozott vagyok, van időm mindenre, nem Frontinnal indítom a napot. TDK-ra készülök, gyakornokságot is tudtam vállalni, az egyetemen is jobban teljesítek így.

ápr. 20. 10:12
 32/88 anonim ***** válasza:
19%
Nyilván sosem lesz igazán boldog, igazából pszichológus segítséggel valószínűleg többre ment volna a kérdező, mint ilyen "buliba" beleszállni.
ápr. 20. 10:12
 33/88 anonim ***** válasza:
42%

"Most kiegyensúlyozott vagyok, van időm mindenre, nem Frontinnal indítom a napot. TDK-ra készülök, gyakornokságot is tudtam vállalni, az egyetemen is jobban teljesítek így."

Ez oké, ideiglenes "boldogság".

Viszont mondjuk 5-10 év múlva is boldog leszel vajon?

Lesz kiegyensúlyozott párkapcsolatod?

Valószínűleg egy korosztály lehetünk, de aki ilyen előélettel rendelkezik nálam sok esélye nincs.

ápr. 20. 10:13
 34/88 anonim ***** válasza:
19%

32, egyetértek.

Kérdező, lehet hogy most nyugodtabb vagy, de pár év múlva emiatt fogsz pszichológushoz járni.

ápr. 20. 10:14
 35/88 anonim ***** válasza:
86%
Volt mar pár ilyen kérdés. Én azoknál sem értettem, meg most se, hogy ez a fajta kapcsolat miért nem felvállalható? Azt mondja a kérdező, jól érzi magát a férfival, sőt boldog, a férfi is felvállalja, menne vele nyaralni stb. Értem, hogy pénzt ad a lánynak és ha ez nem lenne, a kapcsolat se lenne, de ez miben különbözik egyéb kapcsolatoktól, ahol a tehetősebb fél finanszírozza a másikat? Sok olyan házasság van, ahol nincs gyerek, meg már szex sincs, mégis ez a felállás. Szóval nem tudom, miért ne lehetne elmondani a szülőknek, hogy van egy férfi az életében és ennyi.
ápr. 20. 10:15
 36/88 anonim ***** válasza:
37%
24, a szülei támogatásával meg tud élni, szerinted hány gyerek lenne ha egyetem mellé a luxi is kötelező lenne a szülőtől? Vicceseket írsz amúgy, rendesen kevered a lapokat. Amiről te beszélsz az a helyzet mikor az anya olyan körülmények közé kényszerül, hogy a testéből szerzi a falatot a gyereke szájába meg a fedelet a feje fölé. Kérdezőnknek csóri a szülei élete, belelátott a jóba és kell neki, azonnal, Ha most a falu szélén kellene kapálnia nyolc általánossal, nem is tudná, mik vannak a világban. De őt a szülei taníttatják, ezáltal kinyílt a világ, de sz.r szülők, hát komolyan...
ápr. 20. 10:15
 37/88 A kérdező kommentje:

Miért, az jobb lenne, ha amiatt járnék, mert a munkahelyem tönkretett idegileg teljesen?

Számomra fontos az anyagi biztonság, a kényelem, az, hogy tudok úgy vásárolni, hogy nem azt kell néznem, éppen mi akciós, hanem, hogy mit szeretnék.

ápr. 20. 10:16
 38/88 anonim ***** válasza:
84%

Akkor tedd ezt. A szüleidnek pedig mondd meg hogy van barátod. Nem kell részletezni.

És nagyon komolyan kívánom, hogy

ápr. 20. 10:17
 39/88 anonim ***** válasza:
100%
boldog életed legyen. (véletlenül elkuldtem az előbb)
ápr. 20. 10:18
 40/88 A kérdező kommentje:
Köszönöm, erre törekszem! :)
ápr. 20. 10:20
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!