Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ezt felvállalni a szüleim...

Ezt felvállalni a szüleim előtt? (szenzitív téma)

Figyelt kérdés

Egy férfi támogat anyagilag már egy ideje, eddig jól tudtam kezelni a helyzetet, mert messze élek a szüleimtől, családomtól, nem tudják, hogy napközben/este hol vagyok, mit csinálok.

Viszont szeretné, ha elutaznánk, vagyis elkísérném valahová, nyárra is szeretne utazós, nyaralós programokat. Szívesen megyek, mert jól érzem magam vele, de itt jön a gond.

A szüleim nem tudják, hogy megismerkedtem valakivel, ennek két oka van: az egyik az, hogy ez egy érdekkapcsolat mind a kettőnk részéről, a másik pedig, hogy a szüleim nincsenek tisztában a mai világgal... Az egyetem elején randizgattam egy csoporttársammal pár hétig (!), a mai napig, évek múlva is kérdeznek felőle, hogy vele mi van, szoktunk még találkozni, beszélgetünk még? Akkor is azt kérdezték 3 randi után, hogy a felesége szeretnék majd lenni? Ezt is szeretném most elkerülni, de hazudni sem akarok akkorát, ne tudják, épp milyen városban/országban vagyok.

A legjobb barátnőm tud a dologról, ő azt mondta, hogy nem avatná be a családját, ha a helyemben lenne. Mondjam azt, hogy az egyetemmel megyünk valahová, nyárra meg barátnős utazásokat adjak elő otthon.

ápr. 20. 08:48
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/88 anonim ***** válasza:
79%
De akkor mit problémázol? Hazaviteted magad a palival, bemutatod, kész. Ha akarod. Ha nem meg nem. Mit magyarázkodsz itt? Kinek mi dolga van ezzel? Az a lényeg, hogy a szüleid a szüleid, mi az idegenek. Fontos, hogy tudják? Akkor mondd el. Nem ér annyit? Akkor ne mondd el. Nagyon nehéz, tényleg.
ápr. 20. 10:20
 42/88 anonim ***** válasza:
10%

#36.

Abba hadd ne menjünk bele, hogy az egyetem nappali képzésen, munka mellett, meg mindezt finanszírozni mekkora költség manapság.

Ezt igazából "luxus" emberek tehetik csak meg úgy, hogy a gyerek kényelmesen meg tudja tenni. Valamiből veszíteni fog, ha nincs adva minden.

Közösségi élet, tanulmány elhanyagolás, családdal töltött idő vagy valami ebből hátrányt szenved.

És igazából erről van itt szó, alapvetően szar lehet a szülő akkor is, mert olyat vállal be, amit amúgy nem tud megengedni magának. Szokás mondani addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér elv itt is működik.

Meg ha nem lenne szar szülő nem vetemedne a kérdező sem ilyenre, mint írtam.

De nyilván nem fogjuk ezt hasonlóan látni, van egy olyan érzésem, hogy másképpen látjuk a világot. Nincs ezzel baj, attól függetlenül történhet normális eszmecsere.

Hátha egy kis betekintést látsz a másik oldalról is...

ápr. 20. 10:21
 43/88 anonim ***** válasza:
74%

42

Annyi pénzből éltem egyetem alatt, amit szüleim tudtak adni, plusz kaptam ösztöndíjat. Nyáron dolgoztam, ebből éldegéltem évközben. Igen, volt olyan, hogy utolsó 2-3 nap haza utazásom előtt már csak bundáskenyeret ettem. Xar volt? Igen. Túléltem? Igen. Elvégeztem az egyetemet, ahova amúgy TANULNI megy az ember? Igen.

Lefeküdhettem volna pénzért emberekkel én is, de inkább nem jártam bulizni, mert nem akartam ÍGY pénzt "keresni" rá.

És annak ellenére, hogy "mennyien" csinálják így szerintetek, ez csak egy rossz takarózás. Baromira ritka, hogy valaki idősebb pasinak árulja magát egyetemen, csak hogy legyen pénze inni, szórakozni egyetem alatt.

A fiatalság nem erről kellene szóljon, de persze mindenki máshogy érzi jól magát. A kérdező úgy tud ezek szerint csak tanulni, hogy fizetős k*rva, én meg úgy is tudtam, hogy a tanulásra koncentráltam (mivel elvileg a kérdező is nehéz szakra jár haha) és nem a diszkózásra.

ápr. 20. 10:35
 44/88 A kérdező kommentje:
De miért baj, ha valaki a fiatal felnőtt életében nem csak a túlélésre akar játszani, és vágyik az élményekre, a kényelemre, a szépre?
ápr. 20. 10:36
 45/88 anonim ***** válasza:
70%
Nem az a baj hogy vágyik, hanem hogy ehhez prostitualodsz. Nemcsak a tested hanem a lelked is.
ápr. 20. 10:37
 46/88 A kérdező kommentje:
Sokkal boldogabb és kiegyensúlyozottabb vagyok így, mint mikor diákmunkáznom kellett.
ápr. 20. 10:39
 47/88 anonim ***** válasza:
46%
42, lényeg, hogy a szülő a sz.r. Ha nem az érettségire kapott saját lakásából jár saját autójával a gyerek egyetemre, semmi külföldi nyaralás egész idő alatt, nincs is más út, áruba kell bocsátania a testét. A sz.r szülei miatt. Na ez tényleg egy egészen másik oldal. Nehogy már a gyerek nyújtózkodjon addig amíg a takarója ér. Amúgy meg ha annyira sz.r a szülő akkor ezt simán a képébe lehet vágni, dolgozza fel. Még jó, hogy ha rabló lesz egy gyerek, nem a szülőt csukják le. Hát miért nem vette meg neki? Nem tudja? Akkor hogy mert gyereket gyártani? Nyakatekert gondolkodás ez.
ápr. 20. 10:44
 48/88 anonim ***** válasza:
80%

#43.

Manapság nem igazán játszik el, nézd csak meg mennyi az albérlet ára, mondjuk Pesten.

Mint mondtam egészen más körülmények vannak, mint 20-30 éve.

Meg nem feltétlen jó embernek osztod az észt, mert ezen én is végig mentem teljesen becsületes módon.(sokat nélkülöztem én is, kibírtam stb.)

Csak itt arról van szó, hogy mindenkinek más a tűrőképessége és teljesen felesleges ítélkezni a másik felett.

Nem tudjuk a teljes helyzetet sem, nem ismerjük a kérdező szüleit sem. Egy ilyen kérdésből sok mindent nem lehet leszűrni.

ápr. 20. 10:46
 49/88 anonim ***** válasza:
44%
Prostik mindig voltak, magyarázatot mindig gyártottak hozzá. Nincs új a nap alatt.
ápr. 20. 10:47
 50/88 anonim ***** válasza:
28%

#47.

Ezzel kicsit kisarkítottad azt, amiről beszéltem.

Az alapvető lakhatást, életkörülményeket kell biztosítania.

Abba nem tartozik bele a saját lakás, meg a saját autó stb.

De okozzon gondot kivenni egy albérletet, sem pedig megélnie az egyetemi életet normális színvonalon és itt most nem luxusról beszélünk.

Arról beszélek, hogy ez amiket felsoroltam az átlag halandó embernek túl nagy kiadás...

Nem akarok politikába belemenni, de lehet köszönni a kormányunknak is, hogy mindenkinek jó messzire kell elmenni tanulnia, meg vidéken mennyire alacsony a jövedelem.

Nem azt akarom kihozni, hogy mindenki hibás csak a gyerek nem. Csak hogy egy mai fiatalnak nincs könnyű helyzete abszolút...

(nem nyakratekert gondolkozás, komplexen látom a dolgokat, összefüggések, valószínű nem is 8 általánossál írogatok)

ápr. 20. 10:50
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!