Ezt felvállalni a szüleim előtt? (szenzitív téma)
Egy férfi támogat anyagilag már egy ideje, eddig jól tudtam kezelni a helyzetet, mert messze élek a szüleimtől, családomtól, nem tudják, hogy napközben/este hol vagyok, mit csinálok.
Viszont szeretné, ha elutaznánk, vagyis elkísérném valahová, nyárra is szeretne utazós, nyaralós programokat. Szívesen megyek, mert jól érzem magam vele, de itt jön a gond.
A szüleim nem tudják, hogy megismerkedtem valakivel, ennek két oka van: az egyik az, hogy ez egy érdekkapcsolat mind a kettőnk részéről, a másik pedig, hogy a szüleim nincsenek tisztában a mai világgal... Az egyetem elején randizgattam egy csoporttársammal pár hétig (!), a mai napig, évek múlva is kérdeznek felőle, hogy vele mi van, szoktunk még találkozni, beszélgetünk még? Akkor is azt kérdezték 3 randi után, hogy a felesége szeretnék majd lenni? Ezt is szeretném most elkerülni, de hazudni sem akarok akkorát, ne tudják, épp milyen városban/országban vagyok.
A legjobb barátnőm tud a dologról, ő azt mondta, hogy nem avatná be a családját, ha a helyemben lenne. Mondjam azt, hogy az egyetemmel megyünk valahová, nyárra meg barátnős utazásokat adjak elő otthon.
Pedig szomorú a mai világ 9-es, ilyenkor azért eljátszok a gondolattal, hogy nőként mennyivel egyszerűbb ilyen téren és bevállalnám, ha cserébe sokkal jobb jövőm lenne.
Így marad az éjjel-nappal dolgozás, sok tanulás, mert nincs olyan szintű előnyöm...
Hogy elítélem-e, amit a kérdező csinál?
Nem, én is ezt tenném, ki kell használni a lehetőséget és élni vele.
Senki nem fogja kérdezni 30-40 évesen, hogyan jutottál el arra a szintre, hogy nyugodt életed van és nem is igazán számít.
Mint írtam, sokkal boldogabb vagyok most, mint korábban voltam. Egy nehezebb szakon vagyok, mellette kb. aprópénzért dolgoztam egy diákszövetkezetnél, a munka és az egyetem mellett sem időm, sem energiám nem volt másra, és még így sem volt pénzem olyan “luxusra”, mint edzőterem, vagy teszem azt, magánorvos.
Viszont tudom azt is, hogy ez érzékeny téma, függetlenül attól, hogy rengeteg lány csinálja ezt fiatalabb korában.
Nyilván érthető a kérdező álláspontja is. Erkölcsi szempontból meg totál szubjektív, hogy kinek mi fér bele.
Bár hozzátéve, becsületes módon engedhetek meg magamnak mindent, szóval nehezebb utón is járható a dolog(legnehezebb szakok egyike, munka mellett stb.).
Csak nyilván akarat és kitartás kérdése, meg az eleje nagyon szenvedős.
Az, hogy nőként van valakinek előnye, amivel a nehéz fázis megkönnyíthető... Mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy mi fér bele.
#16.
Szülő kérdés mindig érzékeny, azért mert nem ismerjük a teljes szituációt.
Valószínűleg nincs meg a bizalom, ez pedig a szülő hibája éppen.
Ne menjünk bele, hogy a komcsik által az emberekbe vert old school nevelésnek milyen hatásai vannak, olyan nagy szakadék van a mai fiatalok és a szülőek között, hogy felmérhetetlen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!