Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ezt lehet sértésnek venni?

Ezt lehet sértésnek venni?

Figyelt kérdés

Valamelyik nap mutattam anyukámnak a képeket az egyik osztálytársamról és a családjáról, akik egy pár napig Cipruson voltak nyaralni (suliidőben), és anyukám mondta, hogy milyen jó nekik, hogy ilyen klassz helyre eljutnak, mi soha nem fogunk oda eljutni.

Anyukám szakmunkásképzőt végzett, és sajnos olyan munkahelye van, ahol havi ezret keres, ráadásul egyedül is nevel engem, úgyhogy ezért külön le a kalappal előtte, hogy ilyen ügyesen be tudja osztani egy hónapra ezt a kevés pénzt.

Osztálytársamék viszont nagyon gazdagok, mindig mennek mindenhova.

Amikor anyukám szomorkodott, hogy mi sosem fogunk Ciprusra vagy bármilyen messzi helyre eljutni, azt mondtam neki, hogy osztálytársamék azért tudnak elmenni ilyen drága helyekre, mert az ő apja egyetemet végzett és diplomája van, tehát nagyon jól keres.

Csak az engedhet meg magának ilyen üdülést, aki rengeteget keres.

Most ez bántásnak minősülne?

Ezzel nem arra céloztam, hogy más szülőkhöz hasonlítsam anyukámat.

2024. márc. 3. 22:14
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%
Nem igaz,én hegesztőként bejártam Európát és a világ egy szegmensét a munkám által. Nyaralást pedig összekötöttem a munkámmal mikor 12-éves volt a fiam éppen Franciaországban dolgoztam és ő Eiffel torony lábánál játszott.
2024. márc. 4. 04:46
 22/27 A kérdező kommentje:

16-os, bőrdíszműves.

Régen nagyon jól keresett, de sajnos ez már kihűlt.

2024. márc. 4. 08:48
 23/27 A kérdező kommentje:

20-as, 17 éves, 10.-es gimis lány vagyok, még nem tudom, hogy mi szeretnék lenni.

De az biztos, hogy szeretnék majd egyetemre menni.

2024. márc. 4. 08:50
 24/27 anonim ***** válasza:
100%
#7 nem mindenki mutatja ki ha megsértődik
2024. márc. 4. 09:51
 25/27 anonim ***** válasza:
71%

Én azt nem értem, hogy neked emögött a megszólalás mögött mi volt a gondolat? Szemrehányás, megjegyzés, vágy?

Amúgy nehogy azt hidd, hogy akármilyen diplomával te olyan jól fogsz keresni.

2024. márc. 4. 15:22
 26/27 A kérdező kommentje:

25-ös, hát ezzel azt szerettem volna mondani, hogy anyukám is végezhetett volna magasabb iskolát VAGY elhelyezkedhetett volna olyan területen, ahol jó fizetése lenne, és akkor meg tudnánk oldani ilyen drága nyaralásokat.

De ő maga vallotta be még régebben, hogy mindig lusta volt tanulni, és ráadásul ócsárolta is magát, hogy ő hülye, neki nincs jó felfogása (pedig van, mert bőven lehet tapasztalni, hogy tehetséges), ezért sem fog gimnáziumba, utána pedig főiskolára vagy egyetemre menni, ő inkább a szakmunkást választja.

Ja, és amúgy ez az ő berögződése, hogy csak és kizárólag diplomával lehet jól keresni.

2024. márc. 4. 15:29
 27/27 anonim ***** válasza:
100%

Tudod az apa keresete is egy olyan valami, ami nálatok hiányzik. Anyud sajnos egyedül nevel. Még a két kicsi is több lenne három felé osztva, mint az egy kicsi ketté.

Az, hogy ilyesmin gondolkodsz mutatja, hogy valami pénznél is értékesebbnek viszont bővében vagytok, és ez a szeretet.

Sok sikert és boldogságot!

2024. márc. 4. 17:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!