Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ezt lehet sértésnek venni?

Ezt lehet sértésnek venni?

Figyelt kérdés

Valamelyik nap mutattam anyukámnak a képeket az egyik osztálytársamról és a családjáról, akik egy pár napig Cipruson voltak nyaralni (suliidőben), és anyukám mondta, hogy milyen jó nekik, hogy ilyen klassz helyre eljutnak, mi soha nem fogunk oda eljutni.

Anyukám szakmunkásképzőt végzett, és sajnos olyan munkahelye van, ahol havi ezret keres, ráadásul egyedül is nevel engem, úgyhogy ezért külön le a kalappal előtte, hogy ilyen ügyesen be tudja osztani egy hónapra ezt a kevés pénzt.

Osztálytársamék viszont nagyon gazdagok, mindig mennek mindenhova.

Amikor anyukám szomorkodott, hogy mi sosem fogunk Ciprusra vagy bármilyen messzi helyre eljutni, azt mondtam neki, hogy osztálytársamék azért tudnak elmenni ilyen drága helyekre, mert az ő apja egyetemet végzett és diplomája van, tehát nagyon jól keres.

Csak az engedhet meg magának ilyen üdülést, aki rengeteget keres.

Most ez bántásnak minősülne?

Ezzel nem arra céloztam, hogy más szülőkhöz hasonlítsam anyukámat.

2024. márc. 3. 22:14
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
10-es, olvastam az interneten.. 🤦
2024. márc. 3. 22:40
 12/27 anonim ***** válasza:
96%

De hol olvastál olyat, hogy gyes?

A GYES-t saját háztartásban nevelt gyermekre való tekintettel a szülő, az örökbefogadó szülő, nevelőszülő, valamint a nagyszülő igényelheti. A GYES összege 2024-ban nem emelkedik, továbbra is egy gyermekre 28500 Ft/hó, melyből 10%-os nyugdíjjárulékot vonnak le, így a valódi összeg 25.650 Ft havonta.

Nincs ebből ilyen, hogy diplomás,vagy nem diplomás.

2024. márc. 3. 22:42
 13/27 anonim ***** válasza:
91%
A diploma nemsokat jelent. Sokkal inkább kell talpraesettnek lenni az èletben, mint diplomàsnak.
 14/27 A kérdező kommentje:

9-es, oh bocsi, köszi hogy szólsz.

Véletlenül kihagytam a 160-at. 🙈

Tehát 160 ezret keres havonta.

15/27 A kérdező kommentje:
7-es, nem hinném, hogy megsértődött volna, csak azért kérdeztem, hogy ez sértés-e a gyerek részéről.
2024. márc. 3. 22:43
 16/27 anonim ***** válasza:
93%
Mondjuk azért a 160e Ft baromi kevés. Mi a szakmája? Egy Lidlben dolgozó ismerősöm majdnem 500 ezret keres és eladói végzettsége van, érettségije sincs.
2024. márc. 3. 22:47
 17/27 anonim ***** válasza:
88%

160-at nem kereshet, mert az kevesebb, mint a minimálbér.

Semmi nem sértés, amit nem sértésnek szánnak.

2024. márc. 3. 23:01
 18/27 anonim válasza:
81%

Van, aki elégedett a kevéssel is.

Van, akinek pedig a sok sem elég...

Melyik boldogabb?

2024. márc. 3. 23:18
 19/27 anonim ***** válasza:
100%

#17 6 órás munkában annyi

Te ismered anyukádat ha úgy látod hogy nem sértődött meg rajta akkor felejtsd el lehet hogy anyudnak fel se tűnt amit mondtál mármint hogy meg "kellene" sértődnie

2024. márc. 3. 23:31
 20/27 anonim ***** válasza:
84%

Nem írtad, hogy hány éves vagy, milyen nemű, és iskolás vagy e még

Nézd azt nem lehet tudni, hogy a te életed a továbbiakban hogy alakul végezhetsz te is még egyetemet (bár ez is pénzkérdés ma már 50%osan) vagy ha szakmunkásnak elmész ott is nagyon jól lehet keresni ha ügyes vagy a szakmában

Aztán ki lehet menni külföldre is dupla annyit keresel kinn mint itthon bár kissé drágább is kinn az élet de még mindig megéri kimenni mert itthon te semmire nem viszed

Szóval mehettek ti még Ciprusra nem kell elkeseredni de nem olyan nagy durranás Ciprus, hogy ne lehessen oda eljutni

2024. márc. 4. 04:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!