Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A lányom teljesen megváltozott...

A lányom teljesen megváltozott, amióta elköltözött itthonról! Nem értem mi lelte, ha pedig kérdezem, nem mondd rá semmit. Mit tehetek?

Figyelt kérdés
Kisebb-nagyobb vitánk, összetűzéseink mindig is voltak, de mégis melyik családban nincsenek. Elég nagy, már nem tanul, van munkája, el akart költözni, hát elköltözött. Na de utána! Mintha egy idegen lenne, aki pontosan úgy néz ki, mint az én lányom, de nem az. Hogy megértsétek, sorolok is néhány dolgot. Felhívom telefonon, hogy érdeklődjek felőle, beszélgessünk egy kicsit és nem veszi fel. Azelőtt, amikor elutazott valahova és felhívtam, mindig rögtön felvette, vagy nem rögtön, de később visszahívott. Most nem hív vissza. Vagyis amikor kedve van, akár napokkal később, mintha mi sem történt volna, és akkor is igazából pár sor érdeklődés, nem megy bele semmibe. Ő él, én élek, nincs bajom, jól vagyok neki sincs baja, jól van, puszi. Miért olyan idegesítő válaszolni arra, hogy mit evett, mi jót csinált aznap, mi a helyzet a munkában és hasonlók? Azt megbeszéltük, hogy ha háromszor egymás után keressük egymást, akkor azonnal, mindkettőnk részéről, afféle s.o.s. Mivel ezzel nem játszok, nem élet-halál kérdés, nem hívott vissza. Anélkül elutazott külföldre a barátnőjével, hogy egy szót is szólt volna nekem. Az egy dolog, hogy felnőtt, de nem illene legalább sms-t küldeni, hogy "szia anya, egy hétig külföldön leszek, itt a cím ahol megszálltunk", ha akármi? Azelőtt soha nem ment bulizni, most meg facebook-on látom, hogy egész éjjel elvoltak. Amit nem is értek, hogy kikkel, ugyanis az a legjobb barátnőjén kívül minden tudomásom szerint barátai sem voltak. Bulizni? Nem mintha valaha tiltottam volna a bulizástól, ő nem kéreckedett el soha, hogy egyáltalán ilyesmi érdekelné. Alkohol? Szintén soha nem tiltottam, akár gyerekként is megkóstolhatott volna alkalmanként 1-1 korty likőrt vagy mást, de mindahányszor élt a lehetőséggel, gyerekként és kamaszként is kiköpte a mosogatóba és még 18 évesen is barackos kölyökpezsgővel koccintottunk újévkor. Én nem értem. Mi lehet az oka, hogy ennyire le akar rázni és ennyire más lett a személyisége, az életvitele? Próbáltam kideríteni, de harapófogóval csak nem lehet kiszedni belőle, enélkül viszont nincs ötletem...
2024. febr. 27. 21:38
1 2 3 4 5 6 7
 31/69 anonim ***** válasza:
86%

"A 80 ezerrel szerintem semmi gond nincs. Ő is dolgozik, ő is itthon lakott. Ebből a pénzből tudjátok, mi jött ki? A saját étkeztetése + egy kb 8000 ft-os Telekom számla. Utána magától döntött úgy, hogy 120 ezret ad haza. NEM ÉN KÉRTEM! Nekem elég lett volna az a 80 ezer. "

🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Aha, havi 80-ból jön ki az étkezése + telekom számla. A 120-at meg azért gondolom tárt karokkal elfogadtad és nyugtáztad magadban, hogy milyen jó kislány, nem?

Lehet más téren a barátnője szabadabb volt, pl nem kellett 80-at hazaadnia, ki az aki elhiszi, hogy ő valóban annyit fogyasztott? Nagyon nem valószínű. Ez a másra mutogatás, hogy nézd ő mennyivel szigorúbb volt az engem nem érdekel, fogalmam sincs mennyi igaz abból, amit leírtál.

Az hogy egész nap a szobájában kuksolt, az is azt bizonyítja, hogy nagyon nem olyan volt a kapcsolat köztetek, mint amilyennek te leírod, ő teljesen máshogyan élete ezt meg, de gondolom téged ez úgy se érdekel, az már jobban, hogy ne tűnj rossz anyukának, egy anonim oldalon.

2024. febr. 28. 11:04
 32/69 anonim ***** válasza:
99%

Hagyd már élni, könyörgöm!

Nem 10 éves, hogy felügyelned kell evett-e rendesen.

Vedd észre, teljesen rá vagy szállva. Ideje leválnod róla.

Szerintem unatkozol, az a te legnagyobb bajod.

Vannak barátaid, jársz társaságba? Valami hobby?

2024. febr. 28. 11:10
 33/69 anonim ***** válasza:
95%

"sosem vittem olyan irányba, hogy bármiképpen azt higgye, övé a világ és bármit megtehet"

Most kilépett ebből, övé a világ éa bármit megtehet. Hadd élvezze!

"Kisebb-nagyobb vitánk, összetűzéseink mindig is voltak" - Most nincsenek. Maradjon is ez igy. Hagyd élni. Tudja, mit kapott, mindent, amit lehetett. Majd örülj, ha ő hív.

2024. febr. 28. 11:13
 34/69 anonim ***** válasza:
48%

Nem volt köztetek érzelmi kapocs, azert szomorkodott a szobájában, érdekes, annak a hiányát eszre sem vetted es nem is zavart, de ha a bepótolás elmaradt volna, arról tudtál volna.

Egy lelketlen emberformájú lény vagy, sok ilyen van, emberformájú, de belül üres.

Látom itt keresed a feloldozást, es visszaigazolást, hogy végulis milyen jó anya vagy es biza írhatna neked.

Hát nem erdemled meg

Vegulis ugyes vagy mert sikerult felre tegyel penzt es kavekra beülni.

Hánynom kell töled akadna torkodon a kávé! Majd egyedul a kórhazi ágyon is gondolkodj azon hogy milyen jó voltál, magadnak is tudsz hazudni es jobban is erzed magad

Vegulis megtettél mindent, nem ?

2024. febr. 28. 11:31
 35/69 anonim ***** válasza:
93%

Az én anyám ugyanilyen volt. Állandóan ment a hiszti, hgoy miért megyek, hová megyek, mennyit keresek, miért nem szólok és társai.

Hívogatott, ellenőrzött, állandóan mindent tudni akart rólam, akkor is, amikor már NEM éltem otthon, szóval miért kellene elmodani, hogy modjuk Pistinél alszok?

Azon is kibukott, miért nem jelentettem be neki, hogy elutazom Ausztriába 3 napra - mondjuk mert külön élek, így pont nincs köze hozzá senkinek, hogy épp Bécsben töltök néhány napot vagy sem, de ha szólok, akkor nyaggatott volna a migráncsokkal meg minden nap 10x hívott volna.

A hozzád hasonló kontrollmániás szülő sohasem látja be, milyen kib. káros, amit a gyerekével csinál, aztán meg pislog, mikor az elköltözött gyereke VÉGRE szabadnak érezheti magát - ergo nem, nem fogja felvenni a telefont, meg nem fog kétnaponta cseverészni a semmiről.

2024. febr. 28. 11:36
 36/69 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem két naponta fel lehet hívni egy pár percre a gyerekedet, és nem gáz megkérdezni hogy mit evett éppen - szerintem meg rhadtul nem kell cseverészni a semmiről, csak azért, mert anyuka ilyen szinten gyerekszerepben tartaná a felnőtt lányát.

Ezt anyám is eljátszotta volna, ha engedem. Eszem ágában nem volt felvenni neki a telefont, mert egészen elképesztő, hogy 23 éves önálló, dolgozó felnőtt létemre úgy viselkedett volna velem, mint a 12 éves húgommal.

Hát hogyne - nem tetszett neki, de ez az ő baja, nem az enyém.

Talán ha nem akart volna állandóan a nyakamba lihegni, beszélnék vele, de köszönje magának - olyan szinten kontrollált, hogy egyik nap beállított az albérlet elé, és a lakótársamtól kért infókat tőlem.

Ez mi? Könyörgök, nemár.

2024. febr. 28. 11:42
 37/69 anonim ***** válasza:
96%
*tőlem > rólam
2024. febr. 28. 11:42
 38/69 anonim ***** válasza:
90%
Felnőtt és végre ahogy megszabadult a mérgező, kontrollmániás matrica anyjától, fellélegzett és éli az életét. Extrém ritka, ha valaki ok nélkül fordulna el a családjától, de a leírás és kommentek alapján úgyse vagy képes magadba nézni, szóval felesleges bármit magyarázni.
2024. febr. 28. 12:17
 39/69 anonim ***** válasza:
78%

2 naponta a zabálás miatt felhívni valakit... Hát nem csodálom, hogy nem veszi fel neked. Így dedósokkal beszélünk, nem felnőtt a felnőttel. Majd ha találsz valami értelmes témát, amiről beszélhetsz vel, akkor hívd.

A 80.000 meg szerintem is túlzás. Ebből kajára meg 1 db számlára? Ne már 😅 Mennyit evett a lányod? Vagy non stop kajárt rendeltetek a netről??? Más is jó evő, de azért ennyibe nem fáj a kosztoltatása 1 hónapra. Es a 120at mire fel fogadtad el tőle? És miért nem utalod vissza neki a maradékot?

2024. febr. 28. 12:54
 40/69 A kérdező kommentje:

80 ezer nem tulzas. 60 ezer siman elmegy etelre, hat ha meg ra is ad, mert "extrem" kivansagai vannak, amik nekem nem fernenek bele es lenyegeben ket malomban orulunk. O szeret maganak azsiai eteleket csinalni es kesz eteleket venni. Egy fizetesbol en ezt nem engedhettem meg, amiota van munkaja nem problema, mert megveszek mindent neki bevasarlasnal, o meg intezi maganak az elkeszitest. De nem csak szoszok es alga, fagyasztott termekek is. Ha o igy akarja, nem allom utjat, az o penze. De ha nem igy enne, hanem ugy, mint en, akkor is elkernek egy havi etkezesre eleg penzt, ami megvan 60 ezer ugy, hogy tobb mint ket evtizede figyelek az akciokra. En ugy tartom, hogy amig otthon lakik az ember, es mar dolgozik, es a szulo ne engedjr meg orokke, hogy egyedul szopjon ketto emberre, igenis adjon haza. Egy kotmany szamlat kifizetett es kesz. Kb 280 ezer forintja megmaradt egy honapra. Tole nem irigylek egy forintot sem, viszont tenykent leirom, hogy magamra kb semmi nem maradt, mert en nala kevesebbet kerestem.

Nem kontrollaltam. Vagy titeket nem neveltek soha?

2024. febr. 28. 13:24
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!