A lányom teljesen megváltozott, amióta elköltözött itthonról! Nem értem mi lelte, ha pedig kérdezem, nem mondd rá semmit. Mit tehetek?
Érzi, hogy jó kislánynak akarod látni, amíg függött tőled, ezt el is játszotta, de most már nem kér belőle.
Én a nagyszüleimmel vagyok így, gyerekként szoros volt a kapcsolatunk, aztán bármit meséltem nekik szinte mindig negatív kommenteket kaptam meg tanmeséket. 25 évesen azt hiszik, hogy én nem iszom, nem kávézom... Néha becsekkolok, mert a közelben laknak, de semmi több.
A családból anyám képes egyedül az aktív hallgatásra, nála úgy érzem, hogy érdekli, amit mondok és nem kritizál, ezért gyakrabban is beszélek vele. Apámnál úgy érzem, hogy egyáltalán nem izgatja mi van velem és az érdeklődése is inkább kontrollmánia, meg imád panaszkodni, nem is nagyon beszélünk.
"Miért olyan idegesítő válaszolni arra, hogy mit evett, mi jót csinált aznap, mi a helyzet a munkában és hasonlók?"
Nem hiszem, hogy nem érted, mi a gond, de ez az igazán durva:
"egy hétig külföldön leszek, itt a cím ahol megszálltunk"
Szeretném mondani, hogy csak troll vagy, de sajnos személyesen ismerek ilyet, mint te. Eleinte én olyan bamba voltam, hogy képes voltam valóban megadni a címet, ahol külföldön megszálltunk... és igen, pontosan az történt, ami miatt te is tudni akarod: egy reggel telefonált a recepciós, hogy ott vár lent az előcsarnokban. Nem, nem örültem. Azt is egyszer mondtam csak el, hogy mi a helyzet a munkahelyemen, - utána NAGYON-NAGYON kellemetlen volt, hogy két hétig hívogatta a főnökömet, hogy azonnal adjon nekem saját külön irodát. A lányodnak nyilván nincsenek még rossz tapasztalatai, de okos ember a mások hibájából tanul. Jól teszi.
Túlzásba viszed a kontrollálást.
Az én anyám is ilyen volt, amikor elköltöztem. Vissza kellene ezeket a késztetéseket kicsit tartanod, ha nem akarod, hogy megromoljon a kapcsolatotok.
Miért érdekel, mit evett? Nem lenne elég megkérdezni, hogy van? Majd elmondja, ha akarja. Valószínűleg most élvezi (vagyis csak élvezné), hogy nem kell beszámolnia mindenről.
Nem kényeztetted el, (te írtad), keményen bepótolt otthon, mi kéne hiányozzon belőled?
Köztetek nem volt egy érzelmi kapocs, te materialista beállítású vagy, nagy nyomot nem hagytál benne. Én sem keresnélek, miutan mar a házbért másnak fizetem es nem neked.
Miert kéne hívogasson téged, hogy te érezd, hogy milyen jó anya voltál? Fogadd el, hogy nem.
Sok esetben ha kényezteti az ember a gyerekét, akkor is előfordul ilyen, hogy nem keres, hát még így.
Te ezzel dicsekszel, hogy nem kényeztetted, elszámoltatok rendesen.
Nekem sem hianyoznál, “kedves” édesanya
Szerintem a rosszlányok című oldalon fenn van!!!
Onnan van a pénz bulizgatni!👍
A lányodnak sikerült végre leráznia egy nyakbalihegős helikopterszülőt, és most végre próbálja megtalálni saját magát.
Hupszi. Gondolom fájhat erre rájönni, azért remélem, sikerülni fog.
Nem értem ezt a sok támadó kommentet. Egyedül felneveltem, magamra alig maradt az évek során. Amióta dolgozik, azóta engedhetem meg magamnak, hogy például munka előtt vagy a szabadnapjaimon beüljek egy kávéra és azóta tudtam tényleg félretenni pénzt. A 80 ezerrel szerintem semmi gond nincs. Ő is dolgozik, ő is itthon lakott. Ebből a pénzből tudjátok, mi jött ki? A saját étkeztetése + egy kb 8000 ft-os Telekom számla. Utána magától döntött úgy, hogy 120 ezret ad haza. NEM ÉN KÉRTEM! Nekem elég lett volna az a 80 ezer. Azt én félretettem, azokat a havi +40 ezer forintokat, de mivel már megvan a saját kis tartalékom (nem az ő pénzén keresztül!), amihez szerencsére még nem kellett nyúlnom, minden működik, amikor elköltözött, meg is kérdeztem tőle, hogy szeretné-e, hogy visszakapni, de azt mondta nem kell, maradjon csak nálam. Teszem hozzá, azóta is külön van az én saját tartalékomtól és egy forintot nem vettem le belőle.
"Nem kényeztetted el, (te írtad), keményen bepótolt otthon, mi kéne hiányozzon belőled?" ---- Mondd, ezt is elolvastad, amit írtam, vagy szereted kiragadni azt, ami rossz fényben tűntet fel?: "Azaz megvolt annak a "helye", hogy ezt megtegyem, elvégre a gyerekem, néha mindenkinek jár, de sosem vittem olyan irányba, hogy bármiképpen azt higgye, övé a világ és bármit megtehet."
Kinek mi számít elkényeztetésnek? Voltak itthon teendők és elvárások. Semmi lehetetlent nem kértem. Gyerekként a saját szobája rendbentartása, az sem mindig sikerült, nem is tettem szóvá, mivel éveken át az én fülemet is rágták otthon, hogy tűntessem már el azt a káoszt, ami a szobámban keletkezett. Nagyobbként a lakás takarításban segédkezni kezdett, de sokáig nem felesben, hanem a nagyját én, és még nagyobbként jött, hogy akkor a felét vagy szinte a felét ő csinálja, de azt sem kellett kierőszakolni. Jobb tisztán a lakás? Igen. Látta rajtam, hogy fáradt vagyok és megkönnyíti ezzel a dolgomat? Igen. Magától értetődött neki, de ha akkor éppen bejött egy program a legjobb barátnőjével, még hessegettem is, hogy eszébe ne jusson emiatt itthon maradni (Miért nem raktam másik napra? Mert nem válogathatok, nekem is csak heti 2 szabadnapom van, nem is mindig hétvégére esik.). Vigyázzon a holmijaira, nem csak azért, mert ha mondjuk eltöri a telefonját, borítékolható, hogy nem húzok elő másikat a farzsebemből.
Menne bele a nagyvilágba? Fiatalon alig voltam otthon. Igen, más világ volt, de ettől függetlenül sosem zártam burokba. Miután az apja elment élni a saját életét és a gyerek felé se nézett, gyerekként nagyon anyás lett. Sokáig nagyon anyás volt. Óvtam, persze, figyeltem rá és aggódtam is érte, de mindig azon voltam, hogy ha szeretne, menjen, akár barátokkal, akár egyedül, akár moziba, vagy enni egy fagyit, vagy csak sétálni egy nagyot. De ő nagyrészt a szobáját választotta. A legjobb barátnőjével szeretett eljárni, de neki meg az anyja olyan volt, hogy naptári egyeztetés és óra meg perc pontos hazaérkezés kellett, hogy a lánytól tíz perc sétára lévő Allee-ban találkozzanak egy órára, nem úgy, hogy van-e kedvük és akkor indulás. Cukrászdába se mehetett szerencsétlen anélkül, hogy meggyőzni kelljen az anyukát. Ottalvós csajos este nála vagy nálunk? Sok év után sem aludt senkinél a lány, aludjon otthon, jobban érzi magát. Így pedig az én lányomnak nem volt túl sok lehetősége, egyedül pedig unalmas, azt mondta.
Időnként nem volt kedve iskolába menni? Lelke rajta, hozza be a lemaradást, igazoltam én vagy betelefonáltam a háziorvosnak, hogy hasmenése lett. Nem kötöttem az ebet a karóhoz, hogy "márpedig mész!". Jól tanult, nem volt belőle gond. Most már felnőtt, neki is biztos vannak napok, amikor nem akar bemenni, mégis kénytelen. Az az évi néhány nap nem számított.
Ha vágyott valamire, könyvre, játékra, édességre, még ha szegényebb időket is éltünk, próbálkoztam, azonban ha nem fért bele és alternatíva sem, hát akkor nem jött össze, meg is mondtam neki, el is magyaráztam, megértette.
Szerintem minden szülő próbálja a lehetőségekhez képest megteremteni a dolgokat a gyerekének, ahogy magának a szülőnek is vannak kívánságai. Ezért írtam, hogy nem kényeztettem el, viszont megvolt a "helye".
Mindig is hosszú volt a póráz más gyerekekhez képest, ő nem élt a lehetőséggel. Ezért nem győzök csodálkozni, hogyhogy most ilyen fordulat jött nála, miközben eddig sosem akarta. Nekem nincs bajom azzal, hogy bulizik, iszik, utazgat, csak nem értem, ezzel a különös változással felém is miért változott, mintha valaha is tiltottam volna bármelyiktől! Bulizás, ivászat, fiúzás, utazgatás... semmit nem vétóztam neki kamaszként, mert természetes lenne, ha akarná, csak tudni akartam, hogy kivel és mikorra, mert az én felelősségem, és ha bármi történik, tudjak merre indulni! Ha nem érdekli, hát nem, kicsit furcsálltam, de ha ő ilyen, akkor ilyen. Most meg ez.
2 naponta hívtam, csupán pár percet. Nem azért, hogy életképtelen, egyszerűen érdekelt, hogy rendesen evett, és akkor meg már kíváncsi lehetek arra is, hogy mit. Ha minden rendben van vele, annak örülök a legjobban.
Szerintem két naponta fel lehet hívni egy pár percre a gyerekedet, és nem gáz megkérdezni hogy mit evett éppen. Ez olyan semmilyen csevegés, de szerintem fontos része az életnek. Ezt 28 évesként mondom. Régen én is mindenről beszámoltam anyámnak, de már néhány éve nem érzem szükségét, és ő is elfogadta. Szerintem te is fogadd el, és ne legyél ideges miatta. Ha anyám mérges lett volna amiatt, hogy nem osztom meg a neki tetsző részleteséggel az életem, akkor megromlott volna a viszonyunk. Ahogy apámmal meg is romlott (elváltak amúgy), pont emiatt. Mindig mindent megkérdett, 20adjára, és mindig elmondta a véleményét többször. Pedig ha egyszer mondja el, még el is tűrőm.
Szerintem ha azt szeretnéd, hogy jó viszonyod legyen a lányoddal, akkor most engedd el egy kicsit, "levegőzzőn" egyet. Később, miután kiélte magát, úgyis többet fog keresni. Nekem is tök normális anyámmal a kapcsolatom, szoktunk videochatelni, mikor külföldön dolgozik, és mostmár hagyom hogy nagyjából tisztába legyen az életemmel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!