Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A lányom teljesen megváltozott...

A lányom teljesen megváltozott, amióta elköltözött itthonról! Nem értem mi lelte, ha pedig kérdezem, nem mondd rá semmit. Mit tehetek?

Figyelt kérdés
Kisebb-nagyobb vitánk, összetűzéseink mindig is voltak, de mégis melyik családban nincsenek. Elég nagy, már nem tanul, van munkája, el akart költözni, hát elköltözött. Na de utána! Mintha egy idegen lenne, aki pontosan úgy néz ki, mint az én lányom, de nem az. Hogy megértsétek, sorolok is néhány dolgot. Felhívom telefonon, hogy érdeklődjek felőle, beszélgessünk egy kicsit és nem veszi fel. Azelőtt, amikor elutazott valahova és felhívtam, mindig rögtön felvette, vagy nem rögtön, de később visszahívott. Most nem hív vissza. Vagyis amikor kedve van, akár napokkal később, mintha mi sem történt volna, és akkor is igazából pár sor érdeklődés, nem megy bele semmibe. Ő él, én élek, nincs bajom, jól vagyok neki sincs baja, jól van, puszi. Miért olyan idegesítő válaszolni arra, hogy mit evett, mi jót csinált aznap, mi a helyzet a munkában és hasonlók? Azt megbeszéltük, hogy ha háromszor egymás után keressük egymást, akkor azonnal, mindkettőnk részéről, afféle s.o.s. Mivel ezzel nem játszok, nem élet-halál kérdés, nem hívott vissza. Anélkül elutazott külföldre a barátnőjével, hogy egy szót is szólt volna nekem. Az egy dolog, hogy felnőtt, de nem illene legalább sms-t küldeni, hogy "szia anya, egy hétig külföldön leszek, itt a cím ahol megszálltunk", ha akármi? Azelőtt soha nem ment bulizni, most meg facebook-on látom, hogy egész éjjel elvoltak. Amit nem is értek, hogy kikkel, ugyanis az a legjobb barátnőjén kívül minden tudomásom szerint barátai sem voltak. Bulizni? Nem mintha valaha tiltottam volna a bulizástól, ő nem kéreckedett el soha, hogy egyáltalán ilyesmi érdekelné. Alkohol? Szintén soha nem tiltottam, akár gyerekként is megkóstolhatott volna alkalmanként 1-1 korty likőrt vagy mást, de mindahányszor élt a lehetőséggel, gyerekként és kamaszként is kiköpte a mosogatóba és még 18 évesen is barackos kölyökpezsgővel koccintottunk újévkor. Én nem értem. Mi lehet az oka, hogy ennyire le akar rázni és ennyire más lett a személyisége, az életvitele? Próbáltam kideríteni, de harapófogóval csak nem lehet kiszedni belőle, enélkül viszont nincs ötletem...
2024. febr. 27. 21:38
1 2 3 4 5 6 7
 11/69 anonim ***** válasza:
23%

#8, teljesen normális elköltözni akarni egy bizonyos kor fölött.

Engem sose érdekelt a buli és az utazás, és szerintem az valóban gyanús, hogy a lányt se érdekelte és után költözés után meg igen. Én azt hinném hogy esetleg olyan baráti társaságban van ahol buliznak, utaznak, ezért ő is csinálja. Lehet hogy előzőleg azért nem érdekelte mert nem volt olyan a baráti köre. Ha én hirtelen elkezdenék utazgatni és bulizni, az én anyukám is furcsállaná.

Illetve a pénz elkéréssel kapcsolatban annyi, én mondjuk kiköltöztem anyukámtól korán, de az volt a megállapodásunk hogy ha maradtam volna nála, akkor elkérte volna a fizetésem egy részét. Nem emlékszem hogy pontosan milyen arányt vagy összeget találtunk ki, de szerintem egyáltalán nem tűnik olyan soknak, főleg ha azt nézzük hogy sokkal többet kapsz otthon ennyiért, mint egy albérletben, ahola 80-120 ezer fölött számlákat fizetnél, plusz főznél, mosnál, takarítanál, míg otthon valszeg meg volt ez osztva vagy az anyuka csinálta nagyrészt. Azért ez nagy különbség! Meg nem vagy egyedül se, mint egy albérletben.

Sajnálom hogy rossz a kapcsolatod édesanyáddal, nekem hasonló van apukámmal. Nehéz helyzet, de szerintem a kérdező nemfeltétlenül tűnik ilyen szülőnek.

2024. febr. 28. 02:26
 12/69 anonim ***** válasza:
72%
Nem értem mire fel kérsz el valótlan összegeket a gyerekedtől? Ez a nagy szereteted és törődésed? Mutasd meg neki a számlát, hogy ennyi havonta, és ha ketten laktok, akkor a felét fizesse. Te konkrétan lenyúlod ok nélkül a pénzét, amiért ő dolgozik, és valószínű, hogy ebből lett elege, de nem köti az orrodra, mert már tudja hogy milyen vagy. Csak gratulálhatsz magadnak! Miért nem elég és miért nem elégedsz meg a saját kereseteddel? Ha nem tudod beosztani és kezelni a pénzed, ne kéregess olyan embertől, akinek amúgy is nagy szüksége van rá. Ez iszonyatosan nagy fösvénység egy szülőtöl, meg amúgy bárkitől.
2024. febr. 28. 02:42
 13/69 anonim ***** válasza:
81%
Támogatni kellene még pluszba, nem pedig elvenni. Az ilyen szülőktől a frász kerülget!
2024. febr. 28. 02:59
 14/69 anonim ***** válasza:
7%
#4 Miért vett annyi könyvet? És milyen tárgykörben...?
2024. febr. 28. 03:18
 15/69 anonim ***** válasza:
75%
80 ezret valóban az anya kért el, de a 120-at a lány adta magától("úgy döntött, hogy 120 ezret ad haza"). Figyeljetek jobban oda.
2024. febr. 28. 03:29
 16/69 anonim ***** válasza:
92%

"25 évesen ugyanannyit fog keresni mint mindenki más"

A 25 év alattiak mentesek a SZJA alól - hihetőleg ezért gondolta, hogy "jócskán többet kap"...

2024. febr. 28. 03:32
 17/69 anonim ***** válasza:
84%
A #16-os a #10-esnek szólt
2024. febr. 28. 03:34
 18/69 anonim ***** válasza:
100%

hagyd bėkėn most egy darabig ,ha akkar majd felhiv ,én is igy vagyok az anyámal nem vagyunk beszélő viszonyba annyira hetente 2 hetente beszėlek vele ,de ha nincs kedvem beszėlni vele vagy megbåntott nem veszem fel telefont,vagyha dolgozok sem tudom felveni .

pedig ėn már 48 éves vagyok .

2024. febr. 28. 06:38
 19/69 anonim ***** válasza:
98%

Én simán el tudom képzelni, milyen szabadnak érzi magát most és minden lehetőséget kihasznál, amivel találkozik. Eddig nem érdekelte ez vagy az, na és? Most új társaság, új élmények vannak. Felépíti az életét, keresi azt, amit a jelen feltételei mellett elérhet. Ebben a szakaszban én sem meséltem el mindent a szüleimnek, főleg ha hirtelen ötlet volt egy program vagy sport kipróbálása. Voltak új emberek, akikkel mások váltunk, de rövid ideig összejártunk bulizni. Érdekes élmény volt, és nem bánom.

Ha mindezt elmeséltem volna, ők is sopánkodtak volna, hogy hova lett az a kedves, csendes, kiszámítható énem, amit úgy szerettek? A lányod aem tűnt el, de színesebb lesz, erősebb és sokat tanul ezekből.

Örülj, ha mesél, de ne faggasd. Írj neki te, ha számodra fontos vagy érdekes történt veled és várd meg a reakcióját. Akkor sincs semmi, ha napokig nem válaszol. Maradj meg stabil háttérnek és hagyd élni, így kaphatod majd vissza egy részét a nevelésed gyümölcsének.

2024. febr. 28. 06:56
 20/69 anonim ***** válasza:
97%

Hagyd békén!!Az én anyám ugyanezt csinálta; képes volt addig rángatni a telefont, amíg kelletlenül ugyan, de föl nem vettem. Aztán megkérdezte, hogy mit vacsoráztam. Nyilván nem az érdekelte, hanem hogy ilyen módon is kontrolláljon.

A lányod abba az életszakaszba ért, amikor szeretne eltávolodni az anyjától. Még élni, szórakozni, utazni szeretne egy kicsit, amíg fiatal, aztán párra lelni és családot alapítani.

Neked pedig az a dolgod, hogy keress magadnak más elfoglaltságot. Új hobbi, másik baráti kör; és ne az anyaszerepedben találd meg az egyetlen identitásodat.

Ha hagyod a lányodat most egy kicsit eltávolodni, majd vissza fog találni hozzád. Nem anya-gyerek kontextusban, hanem felnőtt-felnőtt szerepben.

De ha magadhoz akarod láncolni, gyerekstátuszban tartani ("mit ettél ma?"), úgy menekülni fog. És ha ezt most elszúrod, jó eséllyel az ajtót se fogja rád nyitni.

2024. febr. 28. 06:58
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!