Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyi idő után "illik"...

Mennyi idő után "illik" bemutatni a páromat otthon? Idősebb, így tartok kicsit a dologtól

Figyelt kérdés

A volt párommal 6 évig együtt voltunk, még gimiben jöttünk össze.

Ott nem kellett kötelező köröket menni a bemutatással, mert egy baráti társaság voltunk kis túlzással az óvoda óta. Szüleink ismerték egymást, nálunk is megfordult nem egyszer, mire egy pár lettünk.

Idegent még sosem vittem haza, ráadásul sokszor azt érzem, hogy a szüleim nincsenek túl a szakításomon. Állandóan ez a téma, hogy az XY hogy van, beszéltem-e mostanában vele? Miért nem találkozunk, barátok attól még lehetnénk. Folyamatosan róla kérdeznek, meg hogy amiért szakítottunk, ne tegyek úgy, mintha meghalt volna... Nem teszek így, de a kapcsolatunknak vége lett, nem fogunk csevegni egymással, vagy programokat szervezni együtt. Nem volt csúnya a szakítás, de nem működött már a kapcsolatunk, ezt mind a ketten éreztük az utolsó hónapokban.

Majd nekem jött valaki, akivel én semmi komolyat nem is akartam, mókának indult. De szép lassan komolyabb lett köztünk minden, már teljesen hivatalos, felvállalt dolog ez közöttünk. Nem kürtöljük világgá, nem posztolom a közösségi oldalaimon, de nem is a négy fal között élünk. Nem akarom, hogy a szüleim ezt másoktól tudják meg, tényleg szeretném, hogy megismerjék, megkedveljék.

Itt jön a "de", mégpedig, hogy idősebb nálam, nem vagyunk egy korosztály. Ő inkább a szüleim korosztályához tartozik... 47-21 a felállás, apukám 55 éves, anyukám 44.

Apukám miatt annyira nem aggódom, inkább anya miatt... Ha mondogattam előtte, hogy már randizom, ismerkedek, azonnal azzal jött, hogy "áh ez még nagyon korai", meg hogy ne temessem még azt a kapcsolatot, adjak időt magunknak, hátha újra megpróbáljuk. Nyáron szakítottunk, végleg. Nem akarjuk és nem is fogjuk újra megpróbálni.

febr. 23. 21:53
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
85%
Én nem vállalnék így gyereket. A párod és a baba között hatalmas a korkülönbség. Mire betöltené a baba a 18 at, a párod már nyugdíjas lenne.
febr. 25. 10:02
 32/41 anonim ***** válasza:
Mikor te 41 leszel, ő már 67 éves. Tényleg ezt akarod? Elhiszem, hogy most tök jó, gondolom van pénze, mindent megad. Később nagyon megfogod bánni. 50 éves korodra özvegy lehetsz. Akkor is, ha jól tartja magát. Én 43 vagyok, szeretek csavarogni, kirándulni, kimozdulni, férjem 42 éves, mindenben partner. Egy kb.70 évessel el sem tudnám magam képzelni. Orvosi vizsgálatokra kísérgetheted, ez lesz a kikapcsolódás.
febr. 25. 10:19
 33/41 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező, szerintem amúgy csináld, amit jónak látsz. Közölj tényeket a szüleiddel és kész. Semmi szükség itt magyarázkodni! A te életed a te döntésed. Max mi történhet? Szakítás pár év után. Még akkor is csak 25-26 leszel, előtted még az élet, bőven fogsz tudni ismerkedni.

Ha a szüleidnek nem tetszik, az az ő bajuk. Akkor gondolkodjanak el, hogy szerintük mit rontottak el.

Amúgy meg bárki járhat úgy, hogy bedől a kapcsolat, kortól függetlenül.

És ha a férfi csak a "fiatal punciját akarja" akkor mi van? Szerintem sok 46 éves férfi szívesebben kefélgetne 21 éves csajt, mint a negyvenes feleségét. A jó szex pedig amúgy is megszépíti a kapcsolatot, és türelmesebbek, kitartóbbak lesznek egymás mellett.

És ha a kérdező a férfi pénzét is nézi, akkor mi van? Minden nőnek számít a pénz. Mindenki jobban szereti, ha csak annyi a problémája, hogy hova menjenek nyaralni, mint hogy aggódni kelljen a számlák, a hitelek, az anyagiak miatt.

Szóval szerintem be kellene fejezni az álszenteskedést és elengedni az idilli kapcsolatról alkotott képeket!

Mindketten jól érzitek magatokat? Akkor csapjatok bele! A ti életetek, a ti döntésetek.

febr. 25. 10:53
 34/41 anonim ***** válasza:
85%

Lol, nyilván ismered az ÖSSZES korodbeli srácot, hogy kijelenthesd, nem akarnak gyereket. És még te vagy felháborodva az ítélkezésen, miközben te egy komplett korosztályt szólsz le tök ismeretlenül. :D Imádom az ilyen ellentmondásokba keveredő, magukat kiqúrtul érettnek gondoló (épphogy nem) tizenéves kislányokat.

A korban hozzád illő fiúk teljesen jogosan nem akarnak még gyereket, 20-25 év az nagyon nem az, mikor ennek itt az ideje, ugyanis nem kopasz pcsára, elégséges munkatapasztalat nélkül vágunk ebbe bele. Még ha netán pl a szülők vettek is lakást, akkor sem egy 21 éves kiscsajnak kell gyereket nevelnie, aki épp csak kiesett az iskolapadból. És pláne nem egy apjakorú vén faszikával, akit nyilván a friss babapuncid érdekel, vagy még rosszabb, a saját vagy legalább 35 körüli korosztályba tartozó nőkkel nem képvisel egy szellemi szintet. Mert aki a lelki társát egy hozzá képest csitriben találja meg, aki csak papíron nagykorú, az is épphogy, azzal bizony marha nagy baj van. Amúgy miről szoktatok beszélgetni? Hogy milyen nehéz volt “anno” a suliban a matekdoga? Netán a rettenetesen nagy élettapasztalatoddal mondod neki a bölcsességeket?

Ha tetszik, ha nem, nem vagy egy “súlycsoport” egy középkorú férfival. Szexelni nyilván lehet, de ez nem normális kapcsolat, mert nem vagytok egy szinten és a 26 év miatt soha, de soha nem is lesztek.

Egyébként jó lenne, ha nem tenne senki úgy, mintha mondjuk 5-8-10 évvel idősebbel járni ugyanaz lenne, mint egy olyannal, aki idősebb az illető saját anyjánál.

febr. 25. 16:35
 35/41 A kérdező kommentje:

Ebből az ítélkező, fröcsögő válaszodból kiindulva, írhatnék én bármit a páromról, a kapcsolatomról, vagy épp arról, miről beszélgetünk... Úgyis belekötnél, kiforgatnád az egészet, nekem meg ehhez nincs kedvem.

Benne látom a jövőmet, szerintem a 23-26 éves kor egyáltalán nem korai egy babához, én már évek óta vágyom az anyaságra pl.

febr. 25. 16:39
 36/41 anonim ***** válasza:
73%

Most gonosz leszek, de kimondom. 20 év múlva te 41 leszel és a pasid úgy 70% hogy halott. Ha nem is az a kórházba járhatsz vele. Nem az a probléma, h9gy azt hiszed szerelmes vagy és más elítél. Hanem az, hogy reálisan nem tudsz gondolkodni.

Képzeld el azt, hogy mondjuk 24 évesen szülsz egy gyereket, ha ez a gyerek 10 éves lesz az apuka 60. Akárki akátmilyen jól tartja magát nem fog tudni lépést tartani a gyerekkel.

És baromira nem normális, hogy egy lánya korú gyerekkel, mert ezen a szinten gyerek vagy van együtt.

A férjem 9 évvel idősebb nálam és szeretem, de még így is van, hogy érezzük a korkülönbséget. És ez 9 év. Köztetek 26 van. Ez olyan mintha te 40 évesen egy 14 éves gyerekre buknál. Gondolkodj már kicsit. Valami lelki defektus van az életedbe. Menj el szakemberhez, hogy segítsen rendezni a lelked és egészséges kapcsolatot alakíts ki. És nem egy közel 50 éves férfi, ha normális értékrenddel élne nem jönne össze egy kislánnyal.

febr. 25. 18:07
 37/41 anonim ***** válasza:
81%

Az apád lehetne a pasid, anyukád azon is kiakadna hogy nála idősebb pasival állsz le. Tudom, idegesítő hogy beleszólnak a dolgaidba, de a 26 év az rengeteg. Lehet, hogy 47 évesen teljesen jó fizikuma van, de amikor te mondjuk 35 lennél, ő 61. Gondold el, hogy 21 éves vagy és a legjobb éveidet elpazarlod egy nálad 26 évvel idősebb pasival. A 47 éves pasid sem normális, sőt biztos hogy gond van a fejével és mentálisan beteg, hogy egy szinte lánya korabeli csajjal kezd. Ez nem egészséges kapcsolat.

Gondold el, hogy mire te 40 lennél, a pasid 76 vagy lehet már nem is élne akkor.

febr. 28. 21:52
 38/41 anonim ***** válasza:
76%

"Benne látom a jövőmet, szerintem a 23-26 éves kor egyáltalán nem korai egy babához, én már évek óta vágyom az anyaságra pl.".

Béke van, de az ugye megvan hogy teszem ezt 23 évesen születik meg a gyereketek, a párod 49 éves lesz, gondolom nem egy gyereket szeretnél. Ha 28 éves korodig 2 gyereked születne pluszban, akkor 54 éves lenne a párod. Gondold, el hogy a legkisebb gyereked mire lérettségizni 73 éves bácsi lenne a párod. Biztos lehetsz, hogy a gyereknevelés rád maradna, senki másra.

Nincs a kapcsolatotoknak jövője, a párod felelőtlen.

febr. 29. 19:37
 39/41 A kérdező kommentje:
De, egy gyereket szeretnénk.
febr. 29. 20:50
 40/41 anonim ***** válasza:
80%
Mondjátok itt, hogy jajj majd 20 év múlva gondoljon bele mi lesz... emberek, 20 évig a kapcsolatok többsége akkor sem tart ki, ha a pár egykorú 😆
márc. 1. 12:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!