Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyi idő után "illik"...

Mennyi idő után "illik" bemutatni a páromat otthon? Idősebb, így tartok kicsit a dologtól

Figyelt kérdés

A volt párommal 6 évig együtt voltunk, még gimiben jöttünk össze.

Ott nem kellett kötelező köröket menni a bemutatással, mert egy baráti társaság voltunk kis túlzással az óvoda óta. Szüleink ismerték egymást, nálunk is megfordult nem egyszer, mire egy pár lettünk.

Idegent még sosem vittem haza, ráadásul sokszor azt érzem, hogy a szüleim nincsenek túl a szakításomon. Állandóan ez a téma, hogy az XY hogy van, beszéltem-e mostanában vele? Miért nem találkozunk, barátok attól még lehetnénk. Folyamatosan róla kérdeznek, meg hogy amiért szakítottunk, ne tegyek úgy, mintha meghalt volna... Nem teszek így, de a kapcsolatunknak vége lett, nem fogunk csevegni egymással, vagy programokat szervezni együtt. Nem volt csúnya a szakítás, de nem működött már a kapcsolatunk, ezt mind a ketten éreztük az utolsó hónapokban.

Majd nekem jött valaki, akivel én semmi komolyat nem is akartam, mókának indult. De szép lassan komolyabb lett köztünk minden, már teljesen hivatalos, felvállalt dolog ez közöttünk. Nem kürtöljük világgá, nem posztolom a közösségi oldalaimon, de nem is a négy fal között élünk. Nem akarom, hogy a szüleim ezt másoktól tudják meg, tényleg szeretném, hogy megismerjék, megkedveljék.

Itt jön a "de", mégpedig, hogy idősebb nálam, nem vagyunk egy korosztály. Ő inkább a szüleim korosztályához tartozik... 47-21 a felállás, apukám 55 éves, anyukám 44.

Apukám miatt annyira nem aggódom, inkább anya miatt... Ha mondogattam előtte, hogy már randizom, ismerkedek, azonnal azzal jött, hogy "áh ez még nagyon korai", meg hogy ne temessem még azt a kapcsolatot, adjak időt magunknak, hátha újra megpróbáljuk. Nyáron szakítottunk, végleg. Nem akarjuk és nem is fogjuk újra megpróbálni.

febr. 23. 21:53
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
63%
Akkor miről kértél? Mi a kérdésed és miért érzed úgy, hogy nem fogják elfogadni? Mi miatt íródott a kérdés?
febr. 24. 15:12
 22/41 anonim ***** válasza:
100%

Fene őszinte, nyitott kapcsolat, csak éppen ezt kell titkolni :D

Egyébként szerintem ez a szokásos troll, csak most éppen nem pénzeli a pasi (vagy legalábbis még a történetet nem bontotta ki annyira a kérdező, de meg fog történni a többedik golddiggeres beszólás után)

febr. 24. 20:52
 23/41 anonim ***** válasza:
54%
17-es miért baj hogy 15 évesen komoly kapcsolata volt és hogy most is az van?
febr. 24. 23:30
 24/41 anonim ***** válasza:
84%

Hol írtam, hogy baj?

Hogy senki nem tud értelmezni, na az baj.

El sem olvasod, hogy milyen mélyről jövő problémákat érintek. Mindenki, aki itt kér tanácsot idegentől a magánéletéről, annak nincs egyetlen olyan empatikus ember sem a környezetében, akivel beszélgethetne.

Honnan a fenéből kellene nekünk tudni a választ más életére?

Aki meg magából indul ki, na az régen rossz.

Nem baj, csináljátok.

febr. 24. 23:45
 25/41 anonim ***** válasza:
100%

#25 lehet én értettem félre de ahogy írtad,

"Mondom én, hogy családi problémák, traumák vannak nálad. 15 évesen már komoly kapcsolatod volt, 6 évig jártatok. Most megint komoly kapcsolat."

eléggé az jött le nekem ebből, hogy a családi problémák, traumák miatt volt 15 évesen "már" komoly kapcsolata.

Így gondolod, vagy én tévedtem?

febr. 24. 23:50
 26/41 anonim ***** válasza:
96%
A legtöbb huszonéves scrác nem akar gyereket...jól teszik, ráérnek. 210 évesen neked sem kéne még. De oke, akarsz. De akkor se ess a másik végletbe, hogy összeállaz egy 47 évessel. Más életszakaszban vagytok, nem lesz semi közös bennetek. Most elvagytok, de mi lesz 10-15 év múlva? Te még akkor is nagyon fiatal leszel, ő meg inkább öregember. Te élnél, mennél, ő otthon ülne. 30 évesen egy közel 60-as tatával mi közös programotok lesz?
febr. 25. 05:43
 27/41 anonim ***** válasza:
53%

Jól érted. Akkor viszont miért nem tudsz jól kérdezni?

Belemenekült egy hosszú kapcsolatba. Annak nyáron vége lett, most meg a 26 évvel idősebb pasi, összeköltözést tervezve.

Hol vannak a programok, önmaga, a teste, az élet, a világ felfedezése?

Aki biztonságos életet él, megértő, empatikus családban, barátok veszik körül, soha semmi kérdést nem tesz fel idegeneknek, akik nem ismerik az életét. Ezt csak az önmagában, barátokban, és a családjában bizonytalan emberek teszik. Ahol színlelt szeretet van, és egyáltalan nem ismerik egymást a családtagok. Ha ismernék, tudnák, mi lenne a reakció. Miért nem értitek ezt meg?

Ez a lány traumákat cipel. Nem is kicsiket.

Az anyja, de valószínű az apja sem szőtt köré érzelmi biztonságot, ahol megjelenhet bármi, amit gondol, amit tesz, mert empatikus, segítő reakciókat kap.

Érvényteleníti az anyja azzal, hogy nagyon korai az ismerkedés, béküljön ki a másik sráccal. Nekem ennyi bőven elég, hogy tudjam, hol a bibi, rálátok, rengeteg ilyen problémával is megkerestek. Nem azzal van a baj, hogy valaki csak hosszú kapcsolatai vannak 15 éves kora óta. Ennél a kérdezőnél az.

febr. 25. 07:41
 28/41 anonim ***** válasza:
70%

Összeköltöztök - oké, és?

Egyik ismerősöm is összeköltözött 20 éves korában az akkor 40 éves pasijával, nagy volt a szerelem.

24 volt, mikor a pasija dobta, mert talált fiatalabbat :D

A másik ismerősöméknál házasság is megvolt, ott 12 év korkülönbség, a kétéves házassági évfordulót nem érte meg az egész, mert a pasi elvált, és keresett egy fiatalabb, "jobban kinéző" csajt.

Te is így jársz majd.

febr. 25. 08:29
 29/41 A kérdező kommentje:
Ennyi erővel bárki járhat így.
febr. 25. 08:31
 30/41 anonim ***** válasza:
93%

23-as, én pl komoly kapcsolatban élek a hat évvel idősebb barátommal, és nem egy 50 éves fószert választottam, mert az milyen király.

Nem király, csak a kérdező - meg a hozzá hasonló nagyon szerelmesek nem fogják fel, mi a baj egy apja-korú pasival.

febr. 25. 08:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!