Miért kell rettegnie anyámnak az internetes rendeléstől?
Le akarja cserélni a telóját, mert az előző kezd nem működni. Mondtam neki, hogy praktikusabb lenne, ha online rendelnek, mert legutóbb is úgy járt, hogy nem akart okostelefont, hanem gombosat, de olyat, ami nem ez az összecsukhatós, de a boltban csak az volt, online meg több közül választhat, nincs az a gond ,hogy de sürgős, és akkor jó lesz valami, amit nem is tart praktikusnak.
Erre teljesen bepánikolt, hogy de ő nem akar rendelni, mert ő nem akar okostelefont, mert azt nem tudja kezelni. Konkrétan először nem akarta megérteni, hogy de nem csak okostelefont lehet rendelni. (Egyébként tudja kezelni az okostelefonokat, az én régebbi telóimat is tudja használni, használja is napi szinten, de nem akarja átrakni a SIM kártyát semelyikbe.)
Aztán most valaki rágta a fülét, és most kitalálta, hogy de mégis legyen okostelefon inkább, oké. Nézzük meg neten mi van, ami jó az általa választott árkategórián belül. Gondoltam oké, választ, megrendeljük, majd átveszem, ennyi. Erre nem, utazzunk be a másik városba, járjuk körbe az összes általa ismert boltot, hátha van ugyanolyan telefon valahol. Természetesen én feltétlenül menjek vele, mert ő "nem ért hozzá". Ő meg nem akar netről rendelni. Nem lesz itthon, át se tudná venni
Dehát mondtam, hogy megrendeltem én, csomagpontra, átveszem, aztán amikor legközelebb hazautazom, akkor viszem. Nem, feltétlenül menjen már el az egész nap a boltok közti rohangálásra, a legközelebbi városban.
Mi a baj a netes rendeléssel? Miért kell rettegnie tőle? Sokkal praktikusabb lenne.
Mert amit nem ért/ismer, attól fél.
Apám semmit nem tud az online vásárlásról, de az újságban olvas időnként csalásokról, és azt hiszi, ez bárkivel, bármilyen webshopon megtörténhet.
Vagy vannak, akik nem mernek online fizetni sehol, mert lenyúlják a kártyaadatokat. (Persze, előfordulhat, de mondjuk nem emagon meg társain)
Remélem, édesanyád is így fog hozzáállni a jövőben bármilyen időigényesebb dolgodhoz, amiben segítségre szorulsz. Igen, szorulhatsz még te is. Ja meg gondolom, annak idején sem segített neked semmilyen bogaras hülyeségedben gyerekkorodban, igaz?
Amúgy én pl sok mindent szeretek rendelni internetről, de a telefon az pont az a kategória, amit fiatal létemre én is szeretnék élőben látni, kézbe venni, kipróbálni. Igen, ezt megteheted a neten vásárolttal is, aztán ha nem tetszik, bszakodj a visszaküldési űrlappal/ügyfélszolgálattal, battyogj vissza az automatához/hívj futárt, fizesd netán a visszaküldési költséget, csomagold be, majd imádkozz, hogy ne kezdjenek el kötekedni, mert hát fel van bontva és kitalálják, hogy ez meg az meg is van sérülve, nem adjuk vissza a pénzt (esetleg utalványt nagy kegyesen, nyilván lesz kedved még egyszer onnan rendelni). Jártam már így elektronikai cikkel, amit be se kapcsoltam konkrétan, csak kibontottam. Hetekig tartó veszekedés vette kezdetét, egy nem kis nevű online bolttal, mire végre hajlandóak voltak visszaadni az árát.
"Nem, feltétlenül menjen már el az egész nap a boltok közti rohangálásra, a legközelebbi városban."
Mert az ugye fel se merül, hogy végre anyaddal tölthetsz egy kis időt, elmehetsz vele nézelődni, meghívhatod egy kávéra vagy ebédelni, hiszen amúgy se sokat vagytok együtt, ha máshol élsz. Borzalmas egy gondolat.
Anyaddal majdnem egy idős vagyok, én az élelmiszert is online rendelem már 10 éve, ruhazatot, cipőt is csak online vásárolok, de megértem, ha valaki adott dolgot szereti élőben látni.
53 abszolút nem idős, az én szüleim már 60 felett vannak, és csomó mindent rendelnek netről.
Szerintem legegyszerűbb, ha rendelsz neki egyet és odaadod.
Semmi értelme a boltnak, 90%ban az eladó semmit nem tud segiteni, mert fogalma sincs a termékről... nekem ez a tapasztalatom
53. évesen itt tart?
Azt hittem, valami 80-as mamóka.
Zsákfaluban él, amit soha nem hagyott még el?
Tudod az a gond, hogy ilyen értelmi szintű emberek vannak többségben.
Katasztrófa!
(54 vagyok)
#13 De mi olyan nagy nehézség a rendelésen neki? Nem azt mondtam, hogy tanuljon meg bármit is ezzel kapcsolatban, hanem azt, hogy megrendelem, átveszem. Konkrétan mindent én intézek el.
Nincs mit nézegetni egy telefonon, ha csak annyira kell, amire ő használja. Telefonál vele, meg megnézi az időt. Esetleg ha tényleg marad annál, hogy legyen okostelefon, akkor szókeresőzik, messenger, viber, meg lefotózza a macskát, ha az csinál valami vicceset (pont mint a régebbi telefonjaimon, amiket csak erre használ otthon) Ennyire használja, csak annyi a lényeg, hogy legyen kamera elől, hátul, ne legyen túl pici a tárhely, meg lehetőleg legyen minél olcsóbb, mert hülyeség szerinte telefonra sokat költeni. És az utolsó szempont a legfontosabb. Azt meg könnyebb online, mert ugyanaz a telefon ára két külön oldalon 10-15 ezerrel is eltér. A több bolt közül meg legjobb esetben is egy helyen van pont az, amit keres.
#14 Nagy közös időtöltés egésznapos rohanni úgy, hogy egy büdös szót nem szól hozzám. Már azon kívül, hogy siessünk jobban. :D
Nem szeret beülni sehová, meg amúgy idő se lenne rá szerinte sietni kell, hogy ne késsük le azt a buszt, amin még nincs tömeg.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!