Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kell rettegnie anyámnak...

Miért kell rettegnie anyámnak az internetes rendeléstől?

Figyelt kérdés

Le akarja cserélni a telóját, mert az előző kezd nem működni. Mondtam neki, hogy praktikusabb lenne, ha online rendelnek, mert legutóbb is úgy járt, hogy nem akart okostelefont, hanem gombosat, de olyat, ami nem ez az összecsukhatós, de a boltban csak az volt, online meg több közül választhat, nincs az a gond ,hogy de sürgős, és akkor jó lesz valami, amit nem is tart praktikusnak.

Erre teljesen bepánikolt, hogy de ő nem akar rendelni, mert ő nem akar okostelefont, mert azt nem tudja kezelni. Konkrétan először nem akarta megérteni, hogy de nem csak okostelefont lehet rendelni. (Egyébként tudja kezelni az okostelefonokat, az én régebbi telóimat is tudja használni, használja is napi szinten, de nem akarja átrakni a SIM kártyát semelyikbe.)

Aztán most valaki rágta a fülét, és most kitalálta, hogy de mégis legyen okostelefon inkább, oké. Nézzük meg neten mi van, ami jó az általa választott árkategórián belül. Gondoltam oké, választ, megrendeljük, majd átveszem, ennyi. Erre nem, utazzunk be a másik városba, járjuk körbe az összes általa ismert boltot, hátha van ugyanolyan telefon valahol. Természetesen én feltétlenül menjek vele, mert ő "nem ért hozzá". Ő meg nem akar netről rendelni. Nem lesz itthon, át se tudná venni

Dehát mondtam, hogy megrendeltem én, csomagpontra, átveszem, aztán amikor legközelebb hazautazom, akkor viszem. Nem, feltétlenül menjen már el az egész nap a boltok közti rohangálásra, a legközelebbi városban.

Mi a baj a netes rendeléssel? Miért kell rettegnie tőle? Sokkal praktikusabb lenne.

febr. 16. 12:28
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
54%

30as, mit nem értesz azon, hogy nem a gyerek kérte, hogy megcsinálják???

Ha ŐK úgy döntöttek, kell nekik egy gyerek, akkor igenis neveljék is fel, de ne támasszanak elvárásokat, mert ez kissé nonszensz.

Nekem aztán édes mindegy, hogy élek-e vagy sem, nem én kapálóztam, hogy szeretkezzenek, amiből majd "én" leszek - és a remek életemet tekintve valóban jobb lett volna, ha meg sem születek.

febr. 18. 08:35
 32/35 anonim ***** válasza:
0%

"Nekem aztán édes mindegy, hogy élek-e vagy sem"

Szar neked, de ezt ne vetítsd ki mindenkire.

febr. 18. 08:57
 33/35 anonim ***** válasza:
72%

32, kiemeltél a 31-es írásából egyetlen egy mondatot...pedig teljesen jól írja csak ezt sokan elfelejtik és rohdt önzőek még akkor is ha egyébként alapvetően nem érdemlik meg mert nem tettek semmit. (Most ez nem a kérdező anyjára íródik)

Kérdező telefonálj oda a boltba te, úgy hogy anyukád nem tud róla. A neten próbáld a legdrágább boltban lévő telót mutatni neki így max vagy ugyanannyi lesz vagy még kellemesen csalódik is.

febr. 18. 09:42
 34/35 anonim ***** válasza:
0%
Mit ír jól? Mindenki kezdjen el hirtelen takarózni azzal, hogy nem kérte az életet, ahelyett hogy felelősséget vállalna, esetleg egy kicsit hálás lenne, ha tisztességesen felnevelték (őt mondjuk úgy látszik pont nem)? Manapság egy hangosabb szóért a gyerekkel és megy a gyámügy, az idősebb szüleink még annyit sem érdemelnek hogy EGY kibaxott napot rááldozzanak? Gusztustalan.
febr. 18. 11:08
 35/35 anonim ***** válasza:
100%

#34 Milyen felelősségvállalásról beszélsz, ember? Az a felelősségvállalás, hogy ha anyám akar X dolgot, de ő nem ért hozzá, akkor kötelezően rohangálok, elbszok alsó hangon 7 órát az életemből arra, hogy hátha van valahol, és ha van, akkor még arra, hogy hátha máshol olcsóbb, ahelyett, hogy felcsapnám a netet, megrendelném neki tökéletesen ugyanazt a kinézett dolgot, olcsóbban, és tartana annyi ideig, hogy megrendeltem, átvettem, odaadtam anyámnak? Ha szerinted ez a felelősségvállalás(mintha annak lenne bármi köze ehhez a konkrét kérdéshez), akkor nagyon el vagy tévedve!

Tehetsz úgy, mintha a gyermekvédelem annyira működne, hogy a hangos szóra kimennek, de mind tudjuk, hogy ez nem igaz. Meg behozhatod itt az érzelmi zsarolást, ugye "idősebb szüleink még annyit sem érdemelnek hogy EGY kibaxott napot rááldozzanak? Gusztustalan." címszó alatt, de ha lenne egy csöpp kis eszed, akkor látnád, hogy a kérdező nem a minőségi időtöltést akarja kihagyni, hanem az egésznapos felesleges szaladozást, amiben kb annyi a beszélgetés, hogy "Siess má'!".

Másrészt meg nem tudhatod, hogy mit kellett módosítania a kérdezőnek az időbeosztásán, hogy haza tudjon menni arra a hétvégére, ami végül idegeskedős rohanásba torkollik. Én pl az egyetemi éveim alatt, ha hazautaztam, akkor a hétvégi műszakomat cseréltem le egy hétköznap estére, miközben nekem nappal oktatás van, mert ha csak bejelentem, hogy X hétvégén nem jó, nem megyek helyette máskor, akkor igaz nem rúgnak ki, de akkor már nincs meg a megélhetésem a hónapra. Nekem a saját esetemben nem tetszene, hogy ahelyett, hogy minőségi időt töltenék a családommal, egész nap idegesen rohanjak A-ból B-be órákig, egy olyan dolog miatt, amit maximum 20 perc megoldani, és azt érezném, hogy akkor mégis mi a faxnak mentem haza, inkább aludtam volna azon a két hétköznap este, és dolgoztam volna végig a hétvégét, mert így semmi értelme nem volt hazamenni.

De ha még csak egy hétvégi heverészésről lenne szó, se várhatod el mástól, akkor se, ha a gyereked, hogy 7-8 órát szaladozzon a de bajod megoldására, miközben 20 percben is meg lehetne oldani. Ezt kéne felfogni.

febr. 18. 12:06
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!