Jogosan undorodom a szüleimtől?
Szóval apám egy alkoholista munkanélküli, anyám is munkanélküli aki 50 év alatt sosem dolgozott csak a családi segélyből élt,amit ránk kapott.Nem tanitatott tovább csak ugye megvolt az alapsuli és ennyi.Utana azt várta el hogy dolgozzam,ha mar nem kap rám pénzt ,akkor menjek el és keressek,hogy legyen miből cigiznie ,enni-inni meg persze apámnak sörözni...
Sokáig dolgoztam is és kb fele fizum odakellett adni,de miutan elfogyott nekik és ami megmaradt nekem azt is kénytelen voltam oda adni,különben nem ettem volna.Most úgy adódott hogy munkanélküli lettem és csak azt hallgatom hogy miattam ilyen szar az élet,miattam éhezünk stb.Nem tudok innen sehova se menni külön lakni(nincs olyan rokon, barát, barátnő),dolgozni meg már nincs erőm lelkileg megint rájuk.Mondtam is hogy el lehet menni azt eltartani magukat és cigizni a saját erejükből ne az enyémből meg a tesómeból ,erre olyanokat vágtak a fejemhez hogy én rájuk nem szamithatok semmibe :), de nekik persze joguk van hozzá hogy rám számítsanak mindenbe és tartsam el őket.Egész gyerekkorom szenvedés volt,áramunk sem volt sokáig,éheztünk és ők csak veszekedtek.Tesómékkal elmentünk dolgozni ,azóta lett vmivel jobb és emberibb a sorunk.Most tesóm dolgozik egyedül ,de ő sem akarja eltartani őket és utálja is őket,mint én, de én inkább undort érzek.Ránk tamaszkodnak, tőlünk várják pofátlanul, hogy tartsuk el őket,szemtelenek és ha nem dolgozunk mi vagyunk a hibásak a nyomorúsagukért, pedig ők sosem tudtak támogatni semmiben minket.Nemrég lett volna egy felvételi beszélgetés, ahova taxival tudtam volna eljutni,de persze nem tudtak segíteni nekem benne hogy tudjanak pénzt adni taxira ,de azt már tudták mondani,mikor megkérdeztem van e itthon kávé,hogy "el kéne menni dolgozni aztán lesz".Nagyon ideges lettem , szinte remegtem és megmondtam hogy abban nem tudnak segiteni hogy eljussak egy felvételire ,de azt tudjak mondani hogy dolgoznom kéne ez milyen pofátlanság...,erre a válasz pedig hogy ne kovetelőzzek rajtuk.Itt szakadt el nálam a cérna,nem osztozkodom ezekkel többet,undorodom tőlük,ha lesz újra munkám azon leszek hogy eltűnjek innen.Nem akartak ezek gyereket vállalni soha,csak becsúsztunk és ugye,ha már vágyunk legyen hasznuk belőlünk -ez az egész erről szól.Hulyék,meggondolatlanok,tanulatlanok,modortalanok és primitívak.Szégyellem, hogy a szüleim...
48 éves vagyok, milyen forradalmakat éltünk mi át a korombeliekkel? Milyen káderesek? Miért nem tanulhattak tovább? Örültek, ha volt mit enni...? A kérdező szülei nem az ötvenes években voltak fiatalok.
És ha akkor lettek volna, akkor ilyen semmirekellő haszonleső alkoholistaként el van nézve, hogy így bánnak a gyerekeikkel?
Nincs az a helyzet, nincs az a rendszer, nincs az az anyagi helyzet, ami miatt megbocsátható a viselkedésük.
De igen, jogosan és meneküljön a mérgező családjától testvérével együtt, amilyen gyorsan csak tudnak.
Te tényleg nem vagy komplett. Orosz fekete tea. Jó, hogy nem háború volt, amikor a kérdező negyvenes - szerintem - szülei fiatalok voltak.
Amúgy az én nagyszüleim éltek a háborúban, érdekes, kiváló jó emberek voltak. Nem ilyen alkoholista önző szrházik.
És az ő szülei hogy születtek volna már 48-ban??? Szerinted 70+-osak a szülei???
És ha szr volt a fiatalságuk, akkor el van nézve, hogy elbsszák a gyerekeik életét is, mert nehogy már?
50 évesek nyilván, nem 70.
Amúgy apám 46-os, idén 78 éves lesz. És nem lett ilyen bunkó. Anyukám 52-es születésű, Ratkó-gyerek. Mégsem fajzott el mint a két említett szülő. Nem kell gonosz, szr embereket politikával mentegetni. Gyereket csinálni se volt nekik kötelező, mégis vállaltak kettőt.
"Sokáig dolgoztam is és kb fele fizum odakellett adni,de miutan elfogyott nekik és ami megmaradt nekem azt is kénytelen voltam oda adni,különben nem ettem volna."
Ha már nagykorú vagy akkor nem kényszeríthetnek arra, hogy odaadd nekik a pénzedet és nem tarthatnak ott! Hívd a hatóságokat! Amit tesznek az bűncselekmény!
"Nem tudok innen sehova se menni külön lakni(nincs olyan rokon, barát, barátnő)"
Dehogynem tudsz! Ha annyira nem vagy életképes, hogy elvezess egyedül egy háztartást akkor keress az interneten olyan albérletet ahol vannak lakótársak! Nem kell egyedül élned ha szereted a társaságot, magányosnak érzed magad egyedül egy lakásban és nem tudsz egyedül, mosni, takarítani, főzni. Ehhez nem kell párkapcsolat. Keress rá az interneten arra, hogy "kiadó szoba" és máris találtál rengeteg kiadó szobát albérleti lakásokban ahol a szomszéd szobákban lesznek lakótársaid akik fognak neked segíteni és barátkozni fognak veled! Vagy ha szeretnél továbbtanulni is akkor diákszállásba vagy koliba be tudsz költözni és ott is lesznek lakótársaid akik segítenek!
"dolgozni meg már nincs erőm lelkileg megint rájuk."
Akkor viszont soha nem lesz normális életed! De ne rájuk dolgozz! Ne nekik! Jogilag ha nagykorú vagy nem vehetik el a pénzedet, az illegális! Költözz szépen el egy albérletbe vagy koliba ahol lehetnek lakótársaid és kezdj el dolgozni csakis kizárólag saját magadnak!!! Fejezd be az önsajnáltatást, felnőtt vagy, oldd meg! A te hibád, hogy nem bírsz onnan elszökni! Mindenki elszökik a szüleitől 18 évesen! Ott maradtál a csóró, alkoholista szüleidnél és itt sajnáltatod magadat! Próbálj meg önerőből nekivágni az életnek! Neked egyáltalán nincsenek életcéljaid??? Ennyire életképtelen nem lehetsz. De ha igen akkor talán meg is érdemled.
"de nekik persze joguk van hozzá hogy rám számítsanak mindenbe és tartsam el őket."
Nem, egyáltalán nincs joguk hozzá ha már betöltötted a 18-at! Felnőtt vagy! Ne viselkedj úgy mint egy gyerek! Szökj el onnan! Nem tudsz? Ott tartanak erőszakkal, bezártak a pincébe? Akkor meg hívd a rendőrséget! Telefonod nálad van, meg tudnád oldani a problémáidat csak nem teszel érte semmit!
"Most tesóm dolgozik egyedül ,de ő sem akarja eltartani őket és utálja is őket,"
Látod, a testvéred életképes! Te miért nem tudod a példáját követni? Egyébként itt a megoldás!!!!! Költözz hozzá!!! Nem engedi, hogy odaköltözz hozzá, vagy mi? Mondjuk nem csodálkozom. Ilyen életképtelent mint te én sem mernék a lakásomba beengedni, nem csoda ha nem segít rajtad. Senki se fog segíteni, mindent egyedül kell megoldanod, ahogyan mindenki másnak is! Ilyen az élet! Mindenki önerőből, segítség nélkül ér el mindent az életben!
"de persze nem tudtak segíteni nekem benne hogy tudjanak pénzt adni taxira"
Menj el dolgozni!!! Azt lesz pénz taxira! Istenem! Nem lehetsz ennyire életképtelen!
"de azt már tudták mondani,mikor megkérdeztem van e itthon kávé,hogy "el kéne menni dolgozni aztán lesz""
A szüleid is azt akarják, hogy végre elköltözz onnan és elkezdj felnőtt életet élni, senki nem tart ott téged! Akkor miért nem mész??? Megérdemled ezt az életet! Engem tényleg nem engednek el sehova a szüleim, én nekem önerőből kell majd elszöknöm 18 évesen! Örülj neki, hogy neked ennyivel sokkal könnyebb! Már a szüleid is azt akarják, hogy menj el onnan, teher vagy ott nekik! Felnőtt vagy! Kezdj el élni! Legyél szabad! Félsz a szabadságtól? Nekem akkora szabadságvágyam van, hogy soha nem fogom megérteni az ilyeneket mint te!
"abban nem tudnak segiteni hogy eljussak egy felvételire ,de azt tudjak mondani hogy dolgoznom kéne ez milyen pofátlanság..."
Ez egyáltalán nem pofátlanság! Te szerinted akik 18 évesen elszöknek a szüleiktől azok visznek magukkal bármennyi pénzt is??? Nem! Szépen elmennek egy albérletbe, előre megbeszélik az albérlet kiadójával, hogy az összes költséget kifizetik a hónap végén, ne kelljen kauciót fizetniük és nekiállnak dolgozni! Én teljes mértékben egyetértek a szüleiddel és megértem őket! Azért csinálják ezt veled, hogy megtanuld az önálló életet! Amikor majd elköltözöl és igaziból fogsz önálló életet élni akkor sem fog pénzt adni csak úgy akárki az utcán taxira! Te adnál pénzt taxira valakinek az utcán aki odamegy hozzád? Akkor ezt te miért is várod el másoktól? A szüleid nem szemétségből csinálják ezt veled hanem azért, hogy megtanítsanak és felkészítsenek az önálló életre! Senki sem fog csak úgy pénzt adni, magadnak kell megkeresned! Ha már ezen így kiakadsz akkor még sok meglepetés fog érni az életben!
"erre a válasz pedig hogy ne kovetelőzzek rajtuk."
Szerinted a felnőtt élet arról szól, hogy mindenki követelőzik mindenkitől és csak úgy a hiszti végén adnak pénzt? Hát persze, hogy nem adnak! Teljesen egyetértek a szüleiddel! Ha nem kapsz pénzt buszra, taxira akkor majd az utcán mindenki előtt levered magad a földre és addig hisztizel, követelőzől amíg valaki nem ad neked pénzt? Előbb hívják rád a mentőket és visznek be a zártosztályra! Fogalmad sincs neked arról, hogy hogyan működik a felnőtt élet! A társadalom úgy működik, hogy mindenki elmegy dolgozni és megkeresi magának a pénzt, senki nem követelőzik a másiktól! Ha nincs pénzed taxira akkor meg gyalogolsz, felkelsz előtte korán reggel! Sokan így csinálják, de nem követelőznek, mert csak úgy valaki nem ad pénzt! Mégis mit gondoltál? Hogy majd nekiállsz ott bőgni hátha valaki majd megsajnál és odadob neked egy millát csak ne sírj már? Nem így működik ez!
"nem osztozkodom ezekkel"
Erre téged senki sem kényszerít! Vagy ha igen akkor hívd a rendőrséget!
"ha lesz újra munkám azon leszek hogy eltűnjek innen."
Ha lesz munkád? Miről beszélsz? Egy 18 évesnek sincs munkája aki egyből elszökik! Mindenki csak azután kezd el dolgozni, hogy elköltözött egy albérletbe és a hónap végén fizetik ki a költségeket! Tűnj már el onnan azt kezdj el végre élni! Mi bajod van neked egyébként? Valaki ott tart? Kényszerítenek? Nem tudsz elszökni? Bezártak a pincébe? Azt közbe van neted és meg tudnád oldani az életedet! Költözz már el onnan! Nem fognak megtalálni ha elköltözöl, ha felhívják a rendőrséget és bejelentenek eltűnt személyként akkor kimegy hozzád a rendőrség, megkérdezik, hogy jól vagy-e és megkérdik, hogy hozzájárulsz-e ahhoz, hogy megmondják a szüleidnek, hogy hol vagy. Mondhatsz nemet és akkor soha életbe nem találnak meg a szüleid! A rendőrség egy 18 év feletti felnőtt tartózkodási helyét nem adhatja ki engedély nélkül! Magánnyomozóra meg egészen biztos, hogy nincs pénzük az alkoholista szüleidnek, úgyhogy emiatt neked nem kell aggódnod! 18 évesen mindenki elszökik, kezd már el végre a normális felnőtt életet és ne itt sajnáltatsd magad! Tűzz ki magad elé egy életcélt, az motivációt ad!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!