Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogosan undorodom a szüleimtől?

Jogosan undorodom a szüleimtől?

Figyelt kérdés

Szóval apám egy alkoholista munkanélküli, anyám is munkanélküli aki 50 év alatt sosem dolgozott csak a családi segélyből élt,amit ránk kapott.Nem tanitatott tovább csak ugye megvolt az alapsuli és ennyi.Utana azt várta el hogy dolgozzam,ha mar nem kap rám pénzt ,akkor menjek el és keressek,hogy legyen miből cigiznie ,enni-inni meg persze apámnak sörözni...

Sokáig dolgoztam is és kb fele fizum odakellett adni,de miutan elfogyott nekik és ami megmaradt nekem azt is kénytelen voltam oda adni,különben nem ettem volna.Most úgy adódott hogy munkanélküli lettem és csak azt hallgatom hogy miattam ilyen szar az élet,miattam éhezünk stb.Nem tudok innen sehova se menni külön lakni(nincs olyan rokon, barát, barátnő),dolgozni meg már nincs erőm lelkileg megint rájuk.Mondtam is hogy el lehet menni azt eltartani magukat és cigizni a saját erejükből ne az enyémből meg a tesómeból ,erre olyanokat vágtak a fejemhez hogy én rájuk nem szamithatok semmibe :), de nekik persze joguk van hozzá hogy rám számítsanak mindenbe és tartsam el őket.Egész gyerekkorom szenvedés volt,áramunk sem volt sokáig,éheztünk és ők csak veszekedtek.Tesómékkal elmentünk dolgozni ,azóta lett vmivel jobb és emberibb a sorunk.Most tesóm dolgozik egyedül ,de ő sem akarja eltartani őket és utálja is őket,mint én, de én inkább undort érzek.Ránk tamaszkodnak, tőlünk várják pofátlanul, hogy tartsuk el őket,szemtelenek és ha nem dolgozunk mi vagyunk a hibásak a nyomorúsagukért, pedig ők sosem tudtak támogatni semmiben minket.Nemrég lett volna egy felvételi beszélgetés, ahova taxival tudtam volna eljutni,de persze nem tudtak segíteni nekem benne hogy tudjanak pénzt adni taxira ,de azt már tudták mondani,mikor megkérdeztem van e itthon kávé,hogy "el kéne menni dolgozni aztán lesz".Nagyon ideges lettem , szinte remegtem és megmondtam hogy abban nem tudnak segiteni hogy eljussak egy felvételire ,de azt tudjak mondani hogy dolgoznom kéne ez milyen pofátlanság...,erre a válasz pedig hogy ne kovetelőzzek rajtuk.Itt szakadt el nálam a cérna,nem osztozkodom ezekkel többet,undorodom tőlük,ha lesz újra munkám azon leszek hogy eltűnjek innen.Nem akartak ezek gyereket vállalni soha,csak becsúsztunk és ugye,ha már vágyunk legyen hasznuk belőlünk -ez az egész erről szól.Hulyék,meggondolatlanok,tanulatlanok,modortalanok és primitívak.Szégyellem, hogy a szüleim...

jan. 30. 02:40
1 2 3 4 5
 1/45 anonim ***** válasza:
99%
Keress olyan munkát, ahol adnak szállást is, aztán költözz el mihamarabb, lehetôleg messzire. Ott nyugiban összeszedhetsz egy kis pénzt, késôbb tanulhatsz is valamit estin vagy levelezôn, ami érdekel.
jan. 30. 03:21
 2/45 anonim ***** válasza:
98%
Mintha a gyerekkorom olvastam volna vissza.Hidd el nagyon sajnálom.Nagyon nehéz lesz onnan kiszakadni,nekem is az volt.
jan. 30. 04:25
 3/45 anonim ***** válasza:
98%

Teljesen jogosan.

Hány éves vagy? És tesód mennyi?

Én is azt tudom mondani amit az első. Olyan munkát keress ahol adnak szállást. Szerencsére sok ilyen van, még ennyi végzettséggel is. Menj jó messzire lehetőleg, nehogy megkeressenek..

És ha lehetőséged van tanulj, nagyon fontos, és nagyon megkönnyíti az életed. Megéri.

Ha sikerül összegyűjteni egy kis pénzt, jó ötlet lehet tesóddal együtt akár albérletet kivenni vagy bármi, két fizetésből már könnyebb, és fontos hogy segítsétek egymást.

jan. 30. 04:34
 4/45 anonim ***** válasza:
100%
Valóban menj el olyan helyre dolgozni, ahol van szállás, vagy pedig fogj össze a tesóddal, és együtt költözzetek el, akár egy szobába ketten kezdetnek. A címeteket el ne mondjátok.
jan. 30. 04:35
 5/45 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező, akár árulfeltöltőként akár bármilyen munkát vállalj, úgy nyiss bankszámlát, hogy papír ne jöjjön a lakcímre, minden csak elektronikusan, a szülők ne tudják a teljes fizetés összegét.

Nem tudom hogy ha munkád van, mennyi pénzt várnak el hogy adj, vagy esetleg folyamatosan azzal zsarolnak hogy egyre több és több kell...

Gyűjteni lenne érdemes.

Tesóddal összefogni, akár egy szobát bérelni, bármit, csak el onnan és új életet kezdeni...

Maximálisan együttérzek veled.

jan. 30. 05:57
 6/45 anonim ***** válasza:
15%

Milyen munkahely ahova taxival kell menni. Hagyjad mar..

Tudom feletek nem jar se busz, se vonat semmi. Se gyalog nem lehet megkozeliteni mert akadalyok ovezik.

Napi provokativ kamut hallottatok.

jan. 30. 06:32
 7/45 anonim ***** válasza:
100%
A szüleid olyanok mint a telepiek. Ne hagyd, hogy kizsákmányoljanak. A lelki terror mindig csak rosszabb lesz, mert csak Titeket tudnak anyagilag lehúzni. Amikor rájönnek, hogy vège a dalnak akkor fog elszabadulni a pokol. Ha eddig nem, majd ezután lesz a fenyegetőzès. Ez egy ismert sèma, kiszámítható.
jan. 30. 06:44
 8/45 anonim ***** válasza:
100%
Gyorsan keríts munkát, mindegy mit és tesóddal mindketten tartsatok meg minden fillért. Kb 3 hónap múlva már mehettek is albérletbe, soha vissza nem nézve. Ha van célod amiről tudod, hogy megvalósítható, meg sem hallod addig a cirkuszolásukat. Ha nem léptek, ugyanígy fel fogjátok adni az életeteket mint a szülők.
jan. 30. 08:00
 9/45 anonim ***** válasza:
31%
Nem.
jan. 30. 10:03
 10/45 anonim ***** válasza:
9%
Nem hinném hogy jogosan undorodsz a szüleidtől mivel 1 nem vagy abban az életkorban mint ők 2 még ezzel a fiatwl felfogásoddal és tapasztalatlanságoddal nen értheted meg azt a világot amiben a szüleid éltek nőttek fel és öregedtek meg! Azt írtad 50 év alatt... hát akkor a szüleid fiatalkorát az 50 es 60 as évek körülire lőném be amikor a forradalmak is voltak meg még sokféle instabil politikai helyzet, hát elmondanám hogy a továbbtanulás volt a legkissebb bajuk az embereknek mert örültek ha volt mit enni oktatás meg nem volt szünetelt kb minden vagy csak "káderesek" mehettek...Az hogy alkoholista vagy iszik valwki meg abban az időben egyfajta kötődést jelentett mivel a munkaajánlatok nem a HR irodákban születtek, hanem a kocsmákban! Szóval ne ítélkezz túl szigorúan ha el sem tudod képzelni az akkori helyzeteket mivel azóta a világ megfordult már jópárszor....
jan. 30. 10:41
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!