Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 14 éves lányom kávézik?

14 éves lányom kávézik?

Figyelt kérdés
Sziasztok, ma tudtam meg, hogy a 14 éves lányom 2 hónapja kávézik, ës egyáltalán nem örültem a hírnek, sőt.. Mondtam neki, hogy még kicsi hozzá, inkább igyon forró csokit vagy kakaós kávét. Konkrétan leröhögött. Ezt utána megbeszéltük. Most nem tudom hova tegyem, hogy sz@r anya vagyok e a kiakadásom miatt, mert nem akarom, hogy tönkre tegye magát(ilyen fiatalon főleg) Nektek volt ilyen problémátok? Eltúlzom a dolgot?
jan. 5. 13:18
1 2 3 4 5 6 7
 51/61 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként inkább kv-zzon, mint pl energiaitalozzon, vagy bármi egyéb.

Koffeinről meg annyit, hogy egy erős fekete teában sokkal több van, mint egy kis csészényi kávéban.

jan. 6. 10:24
 52/61 anonim válasza:

Huhhh erre így kiakadni... Jó nyilván megértem hogy aggótsz érte, mert a koffein káros a szívre. Ezért az egy okkért ő is megértené.

De más lány meg alkoholista, dohányfüggő, a szart keveri mindenkivel, ocsmányul beszél, mégsincs semmi baj... Ehhez képest a te lányod semmi.

jan. 6. 16:03
 53/61 anonim ***** válasza:
100%
De most... kajak??? :D Az ő korában örülni kéne neki, hogy nem csík fehér kávékat tol az agyába :D Na pl. az már okot adna egy ilyen mértékű kiakadásra.
jan. 10. 18:32
 54/61 anonim válasza:
64%
14 évesen a gyerek neve kuss. Nincs kávé, nincs cigi, nincs szex (bár utóbbit a liberálisok nagyon szeretnék bevezetni, hogy ez normálisként legyen kezelve.)
jan. 14. 12:50
 55/61 anonim ***** válasza:
54. Egy olyan embernek, aki így gondolkodik, minek egyáltalán gyerek?
jan. 14. 14:52
 56/61 anonim válasza:
0%
55. A gyerekeim nagyon jól vannak nevelve, köszönik szépen, ma is szépen kussban jöttek a templomba.
jan. 14. 14:54
 57/61 anonim ***** válasza:
91%
Templomba nem kussban kell járni, hanem hittel, kedves 56.
jan. 14. 16:36
 58/61 anonim válasza:
57. Tök mindegy, nincs beleszólásuk.
jan. 14. 16:39
 59/61 anonim ***** válasza:
91%
57. Te csak azt hiszed hogy mindent úgy csinál ahogy te mondod. Ott vagy minden másodpercben vele? Középiskolájában olyan titkai lesznek amit te nem is sejtesz. Álmodozz csak.
jan. 14. 16:43
 60/61 anonim ***** válasza:
59. Akármilyen hihetetlen számodra, nálunk van kommunikáció, és mindent meg is beszélünk. Nem kezdek el ésszerűtlenül ilyen tiltásokkal, meg "a gyerek kussban van" dolgokkal harcolni vele. Anyám is olyan volt, hogy ha nem engedett valamit, megkérdeztem tőle, hogy miért nem, mindig azt válaszolta, hogy "mert csak", "ő azt mondta". Na ebből én aztán abszolút nem értettem meg semmit, és nem láttam az okát annak, hogy valamit miért ne csinálhatnék meg, az miért baj. Pontosan ezt igyekszem elkerülni a gyerekeimnél, ezért ha kíváncsiak valamire, azt megmagyarázom nekik, különben is bármiben számíthatnak rám. Ehhez pedig még templomba sem kell járniuk. Pl. le lehet tépni egy 14 éves gyerek fejét, ha kipróbálja a cigit, ugyanakkor azt is elmondhatod neki, hogy a cigi mennyire káros, rákot okoz, ráadásul büdös és drága is, köhögni fog tőle, tönkre teszi a fogait. Lehet, hogy nem fogja érdekelni, de azt is meg lehet vele beszélni következetesen, hogy miért ne csinálja többet. Ugyanis egy gyerek nem buta, de itt látszik, hogy sok szülő mégis semmibe veszi az ő kéréseit. "Szültem egy gyereket, iskoláztattam, úgy ahogy neveltem, és kész, mehet egyenesen neki a vakvilágnak."
jan. 14. 17:08
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!