14 éves lányom kávézik?
15 voltam mikor már 5-kor kellett kelnem ahhoz, hogy beérjek a suliba. Egy eszpresszót tejjel felhúzva azóta is megiszok (20 éve). Jelentem semmi bajom. A vérnyomásom azóta is brutál alacsony. A terhességeim alatt is kávéztam.
2 kávé az sok! 1-et megihat szerintem az még elfogadható.
1-es, azt nem írta, hogy napi 2-t iszik.
Amúgy a lányom nyolcosztályos gimibe járt, ott volt a kávéautomata, és ő is itta már 14 évesen (elvileg 7-es volt, mert évvesztes). Jó, kapucsínót, és napi egyet. (Mindig kunyerálta az aprópénzt rá.)
Semmi baja nem lesz a lánynak.
(Enyém most már 28, és napi 1 amercianót iszik, nem lett szenvedélybeteg:)
Nemtom, én az unokanővéremnél voltam, és automatice tett nekem is kávéscsészét, amikor megterített a kávézáshoz. 16 voltam, mondtam neki, hogy köszi, én nem kávézok. Akkor mondta csodálkozva, hogy ő már 14 éves kora óta kávézik, ez tök természetes volt már akkor is (20 év van köztünk).
Kérdező, nincs ebben semmi, nyugi:))))))
Jaj, nekem a kardiológusom is rábólintott a napi 2 kávéra. Felnőtt korban napi 1 vagy 2 az még jó is.
Semmi baja nem lesz a kiscsajnak, főleg, ha tejjel issza.
Azt azért szögezzük le, hogy mindegy, hogy a koffeint kávéból vagy energiaitalból viszi be az ember, pont egyformán káros napi 250 mg koffein felett fogyasztani.
Az hogy a kávézás szebben néz ki, mint ha felciccent valaki egy energiaitalt még nincs köztük érdemi különbség. Csak társadalmilag jobban elfogadott a kávézás.
Egy ekkora gyereknek napi egy csésze bőven, de bőven elég! 2 kávéra már egy felnőttnek sincs valójában szüksége.
Én 13 évesen kezdtem gyenge kávéval reggelente.
Azóta 16 lettem és még mindig maradok a napi 1 kávénál. Ha nagyon fáradt vagyok akkor becsúszik még egy.
Ha csak trendből issza is, akkor is maradjon a napi 1-nél.
#27: a legtöbb energiaitalban nincs is koffein már, mióta bevezették a chipsadót. Ha jól tudom, annak hatására változtattak az összetételen. Bár lehet, hogy az mindegy, hogy koffein vagy taurin, vagy valami más.
Kedves kérdező, te meg ne vedd magadra, ha valaki leszól vagy valami. A tizennégy éves gyerek egyik legfőbb sajátossága az, hogy olyan dolgokat tegyen, amiről a szülei nem tudnak. Csak szeresd, és kezdd el kicsit felnőttként kezelni, az jól fog neki esni.
Itt azt írják, hogy 3mg/kg. Szóval, ha 50kg, akkor kb 150mg koffeint fogyaszthat biztonságosan naponta. Ez 1-2 csésze kávé, vagy 2-3 csésze fekete tea, 1-3 tábla étcsoki. A teától és a csokitól is kiakadtál volna?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!