Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 14 éves lányom kávézik?

14 éves lányom kávézik?

Figyelt kérdés
Sziasztok, ma tudtam meg, hogy a 14 éves lányom 2 hónapja kávézik, ës egyáltalán nem örültem a hírnek, sőt.. Mondtam neki, hogy még kicsi hozzá, inkább igyon forró csokit vagy kakaós kávét. Konkrétan leröhögött. Ezt utána megbeszéltük. Most nem tudom hova tegyem, hogy sz@r anya vagyok e a kiakadásom miatt, mert nem akarom, hogy tönkre tegye magát(ilyen fiatalon főleg) Nektek volt ilyen problémátok? Eltúlzom a dolgot?
2024. jan. 5. 13:18
1 2 3 4 5 6 7
 11/61 anonim ***** válasza:
17%
Amit lát otthon, és ahogy nevelted és amennyire törődtél vele. 22 éves volt az egyik gyerek aki párszor próbálkozott a kávéval. Rájött, hogy értelme semmi, már nem issza. Pedig én kávézom minden reggel.
2024. jan. 5. 13:35
 12/61 anonim ***** válasza:
83%
Jobb mint az energia italozna.
2024. jan. 5. 13:35
 13/61 anonim ***** válasza:
77%

14 éves, felnőttest akar játszani. Inkább kávézzon, mint hogy cigizzen vagy valami mást csináljon. A méregerős kávét a gyerekek úgyse szokták szeretni. Inkább vidd el sütizni, pizzázni, és ott ismertesd meg a lattéval, vagy hasonlóval. Szerintem abba nem hal bele egy tini sem.

Nem beszélve arról, hogy sok gyerek literszámra vedeli az energiaitalt, szerintem még víz helyett is.

2024. jan. 5. 13:37
 14/61 anonim válasza:
92%
Még mindig jobb, mint ha az energia italokat töltené magába.
2024. jan. 5. 13:42
 15/61 anonim ***** válasza:
76%
13 válaszoló nagyon okos dolgokat írt. Fogad meg
2024. jan. 5. 13:47
 16/61 anonim ***** válasza:
100%
A másik, hogy ha tiltod, az nem old meg semmit. Engedd, hogy kicsit felnőtt is lehessen. Hiszen ott áll a kapujában. Nem azt kell mondani, hogy nem szabad, hanem hogy óvatosan kell, mert először csak a szívét pörgeti be, de nagyon gyorsan rosszul is lehet tőle, ha túladagolja. Szóval csak ésszel, de tiltani kár lenne.
2024. jan. 5. 13:53
 17/61 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat
2024. jan. 5. 13:54
 18/61 anonim ***** válasza:
100%
Semmi baja nem lesz a kávétól, jobb, mint az energiaital. Én is 14 éves koromtól kávézom. Beszéld meg vele, hogy jobb, ha cukor nélkül issza, koffeinest inkább reggel igyon, ha délután kívánja, inkább koffeinmentest. És persze tejjel a csersavtartalom miatt. Viszont ne szokjon rá az energiaitalra, cigarettára. Kávézni lehet mértékkel egészségesen.
2024. jan. 5. 13:59
 19/61 anonim ***** válasza:
75%

Inkább kávézzon mint más rosszabbat én azt mondom.

Egyébként ebben a korban az energia ital a trend szóval örülj hogy inkább kávézik. Persze megértem hogy kiakadtál meg hogy még fiatalnak tartod ehhez, de már késő, ha tiltod azzal csak olaj a tűzre. Inkább beszéld rá arra hogy igyon kevesebbet és térjen át a kávé ízű italokra helyette vagy a koffeinmentesre. Ha az íze tetszik neki akkor ez még járható út én szerintem.

Az energia italtól óvjad inkább hogy még megkóstolásra se kezdje el inni mert az tényleg sokkal ártalmasabb, főleg tini korban ami majd felnőtt korára úgy 30-40 évesen fog igazán visszaköszönni, de akár korábban is.

Energia italoknál sem azzal van a baj hogy koffein van benne, hanem a magas cukortartalom és a sok más mesterséges adalékanyag, az a legrosszabb.

2024. jan. 5. 14:04
 20/61 anonim ***** válasza:
94%

Elvileg az ember 14 évesen éri el az a kort amikor a szervezete már elbír a koffeinnel. Szóval nincs miért aggódni.

Egyébként én is 14 évesen kezdtem el kávázni és élek.

2024. jan. 5. 14:10
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!