Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám miért nem tud elmenni...

Anyám miért nem tud elmenni vásárolni?

Figyelt kérdés

Apám szokta csinálni a nagy bevásárlást minden héten egyedül.

Minden héten anyám problémázik vele, hogy pl miért nem hozott többet egy akciós termékből annál, mint ami felvolt ÍRVA neki vagy hogy miért nem hoz egy olyan akciós termékből amit nem is írt fel neki, de nem is mondta neki hogy hozzon.

Ma reggel azon veszekett apámmal, hogy miért nem hozott még halat a halászlébe, mert keveselte ami itthon van( ő is ma reggel nézte meg a ládában hogy mennyi van). Én apám helyében megmondanám, hogy mostantól én mostantól csak azokért vagyok hajlandó bemenni amit csak kocsival lehet elhozni(víz, cukor, liszt stb) a többit meg oldd meg ahogy akarod. Apám dolgozik egész héten, szerintem anyámban lehetne annyi megértés felé hogy nem várja el hogy a fél napot a boltokban tekeregve, nézelődve töltse. S

2023. dec. 23. 08:22
1 2 3 4 5 6 7
 1/64 anonim ***** válasza:
45%

Gondolom azért, mert nem tud vezetni.

Sok családban a férfi dolga a bevásárlás. Egyrészt azért, mert sok helyen a nőnek nincs autója, vagy nem is tud vezetni. Másrészt ez az egyik legkönnyebb házimunka, jóval könnyebb, mint pl. főzni, vagy takarítani. Legalább a vásárlást intézze már a férfi. Egy felnőtt embertől, aki ott él ugyanabban a háztartásban elvárható, hogy ne csak ész nélkül más listája alapján vásároljon, hanem fel tudja mérni, hogy mi az amire még szükség leget, ha meglát valamit jó áron.

2023. dec. 23. 08:34
 2/64 anonim ***** válasza:
84%

#2: Csak a szokásos életképtelen autósok.

Érdekes, ahol nincs autó, ott probléma nélkül megoldják. De én már ezen nem csodálkozok, állandóan azt látni, hogy ahol van autó, ott mindenélt csak rinyálnak, akinek meg nincs, sőt, talán még vezetni sem tud, az meg egyszerűen csak megoldja azt, amit előbbiek nem.

2023. dec. 23. 08:37
 3/64 anonim válasza:
84%
Tudna, de nem akar.
2023. dec. 23. 08:39
 4/64 anonim ***** válasza:
92%

Na, azért a feminizmust ne keverd ide, mert az teljesen más! (Férfiként mondom.)

Én itt azt látom (vagy inkább sejtem), hogy alapveteő problémák vannak köztük, a bevásárlási rinya csak egy "tünete" az egyébként működésképtelen kapcsolatuknak. Normális körülmények között fel sem merülne az, hogy balhé legyen abból, mert valamit elfelejtett. Nem akarlak megsérteni, de anyukád a leírtak alapján egy tipikus kötekedő, aki amellett, hogy messzemenően következetlen, még keresi is, hogy mi az, amibe bele tudna kötni. Láttam hasonlóra példát a tágabb családi körünkben, csak ott ponta a férfi volt az, aki állandóan kötekedett, ellenben ő maga a legapróbb dolgokat sem volt hajlandó megcsinálni. (Ha meg mégis, akkor azt istenesen elszúrta.)

2023. dec. 23. 08:46
 5/64 anonim ***** válasza:
75%
Ezeket anyádéknak mond kérdező, ne ide írd.
 6/64 anonim ***** válasza:
67%
Sok helyen meg a férfi képes bevásárolni anélkül, hogy pótmamája fogná a kezét. Sok helyen meg a bevásárlást is a nő csinálja. Nem kell ahhoz feministának lenni, hogy tudjuk, a legtöbb magyar családban a házimunka nagy részét a nő csinálja, miközben jellemzően ők is dolgoznak. Szerintem, ha a valaki nem dolgozik, akkor több házimunkát kell végeznie, de heti egy bevásárlás akkor is belefér a másik részéről.
 7/64 anonim ***** válasza:
58%
Ez a "legjobb védekezés a támadás" elv gyakorlati megnyilvánulásának egyik példája. Anyád kicsit "lusta", apád végzi el a kellemetlen, kényelmetlen feladatokat, amit anyád is lát, de hogy látszólag mégis ő maradjon a parancsoló a háznál, ezért leb..sza apádat.
2023. dec. 23. 08:50
 8/64 A kérdező kommentje:

Szerintem a kérdésből egyértelmű volt, hogy nem dolgozik anyám! Apám egész héten elmegy reggel 6 előtt, és általában 17.00 után ér haza. Alig van itthon, hát nehogy már még ő gondolkodjon azon is, hogy mi kell mi nem.

Anyámnak van egy hete összeírni azt a tetves listát.

Nem az a gond, hogy apámnak kell bemenni vásárolni, hanem anyám beszólásai és kötekedése. Szerintem van interneten lidl, penny meg hasonló újságok, szóval megtudja nézni mi lesz akciós, mi nem.

Tudjátok anno covid idején itthon voltam távoktatásban, és azóta már dolgozok szóval nagyon jól tudom, hogy a kettő közül melyik a nehezebb. Egy háztartás vezetés összehasonlíthatlan egy gyárhoz képest, természetesen ha nincs újszülött/kisgyerek a háztartásban. Ez a modern nő szenvedés dumát ne adjátok be. Főleg minálunk, ahol nem vagyunk finnyásak se és egy kaját megeszünk 3 napig simán, szóval főzni sem kell mindenap.

6. Én már vesztem össze vele ezen, amikor engem küldözgetett a boltba persze kisebb dolgok miatt, aztán ugyanazt a szöveget tolta, mint apámnak. Apám nem szól érte neki, szóval változás sajnos nem hiszem hogy lesz.

2023. dec. 23. 09:00
 9/64 anonim ***** válasza:
77%

Lehet nem ad pénzt anyádnak.

Miért nem segítesz be és mész el te vásárolni?

2023. dec. 23. 09:12
 10/64 A kérdező kommentje:

10-es!

"Én már vesztem össze vele ezen, amikor engem küldözgetett a boltba persze kisebb dolgok miatt, aztán ugyanazt a szöveget tolta, mint apámnak" ez volt az utolsó mondat amit írtam az előző válaszomban. Velem ezt nem fogja játszani, amit apámmal.

Bankkártya van anyámnak + ott van kp-ban a 60k is amit én szoktam adni havonta.

2023. dec. 23. 09:15
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!