Gyerekem nemakar elmenni munkát végezni, ez így korrekt?
Kiváló jó tanuló a lányom. Most május - június körnéykén érettségizett. Ismerős (financiális) támogatása hiányában nem történt volna meg egyáltalán. Pont ezért az iskolai kiadásokat, terhet, magára vállta. Borasztó nagy segítség volt!
Viszont, nincs kedve dolgozni. azt látom nem látja a helyzetét a gyerekem. Úgy viselkedik, mint kinek nincs felelőssége, kötelezettsége. Az apja drogfüggő volt, el is távozott tőlünk (elhunyt). Nyílván albérletben vagyunk és következő hónaptól nincs adókedvezmény, családi pótlék. Rajta kaptam, hogy megtéveszt, hazudozik. Megígért mindenfélét. Jelenleg az van, hogy ő egy embergyűlölő. Kb. fél kimenni az utcára csak online oldalakon, fórumokon tölti az idejét mindennap. December végéig mondtam neki, vagy elkezdi az életét vagy bármit vagy el fog menni. Ennél hosszabb távon sem tudom eltartani. Be sem akar szállni a közösbe. Nem tudom tovább elviselni semmilyen szempontból a plusz terhet. Ez így egyáltalán nem korrekt!! Mi az oka, hogy nem dolgozik?
Nagyon nincs más választás, ha sem dolgozni, sem tanulni nem fekszik neki.
Heréket nem szívesen tart el senki.
Az meg, h a sztorit magadra vetted, azzal mi nem tudunk mit kezdeni.
Biztosan mindenkinek jobb lenne, ha valaki betermelne mindent, mi meg csak fetrengünk, netflixet nézünk, nem nagyon működik sajna.
Vagy tanulni kell, vagy dolgozni. Ennyi. Nincs ezen mit ragozni a továbbiakban.
13as hozzászólás a kérdezőtől...
"Nem egyetemista, nem akar tovább tanulni. Nem tudom miért számtalanszor kérdeztem!"
Olvass figyelmesebben😉
Háááát....bocs, de nem olvasom el valóban az összes hozzászólást. A végére ugrottam az első oldal után és ott már csak ez "a 19 éves már bőven felnőtt" felcseszett... Csak erre reagáltam és szerintem a reakcióm teljesen normális volt.
Kösz a kiegészítést. Minden esetre addig nem kéne kijelenteni semmit, amíg a "nem tudom, miért" állapotban leledzik az anyuka. Ezt sajnos meg kell tudni, aztán lehet tovább menni. Csak akkor lesz tiszta, hogy mi a helyes irány.
Komolyan itt valaki azzal példálózik, hogy 100 éve 12 éveseket már dolgozni küldtek? 🤣🤣
Hát annak üzenem, hogy 2023 van. Egy jó szakma vagy diploma a belépő a munkaerőpiacra. Tanulni kell egy 19 évesnek még bőven! Ilyen világban élünk. Aki lemarad, az kimarad.
Kérdező, próbáld meg az egyetem felé terelni a lányodat. Akár egy levelező szak is jó lenne. A mentális problémáit pedig tb-s pszichológussal kezelni.
Sajnálom a helyzeteteket, egyáltalán nem könnyű.
#48: milyen többszázezres tandíj? Rengeteg állami férőhely van. Alapszakosok 80%-a államin tanul. Amúgy meg ilyen szempontból jó is ha lenne még tanulói jogviszonya, mert akkor TB-t nem kell fizetni és elmehetne diákmunkázni és kereshetne pénzt. Ha minden kötél szakad, akkor meg még mindig ott a diákhitel, egy piacképes szakmával könnyen vissza lehet keresni.
Amúgy meg nekem ne beszélj privilégiumokról, amikor szószerint városi nyomorból törtem ki. Szüleim garantált bérminimumot kaptak plusz a családit és erre voltunk öten, aztán még hiteleket is kellett fizetnünk. Ha én meg tudom csinálni, akkor más is.
A diákhitelt az egyik barátnőm évek óta úgy nyögi, hogy be sem fejezte a főiskolát, jórészt a szülei támogatják, mert egyedülálló anyuka lett belőle, ahol az apa nem kíváncsi a gyerekére.
Ő sem így tervezte, de a szülei támogatása nélkül, hogy haza tudott költözni egy bérből nem tudná nevelni a gyerekét.
Nagyon ügyes vagy, hogy így összeszedted magad, de nem vagyunk egyformák.
Saját tesómmal ugyanonnan két különböző irányba jutottunk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!