Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Gyerekem nemakar elmenni...

Gyerekem nemakar elmenni munkát végezni, ez így korrekt?

Figyelt kérdés

Kiváló jó tanuló a lányom. Most május - június körnéykén érettségizett. Ismerős (financiális) támogatása hiányában nem történt volna meg egyáltalán. Pont ezért az iskolai kiadásokat, terhet, magára vállta. Borasztó nagy segítség volt!

Viszont, nincs kedve dolgozni. azt látom nem látja a helyzetét a gyerekem. Úgy viselkedik, mint kinek nincs felelőssége, kötelezettsége. Az apja drogfüggő volt, el is távozott tőlünk (elhunyt). Nyílván albérletben vagyunk és következő hónaptól nincs adókedvezmény, családi pótlék. Rajta kaptam, hogy megtéveszt, hazudozik. Megígért mindenfélét. Jelenleg az van, hogy ő egy embergyűlölő. Kb. fél kimenni az utcára csak online oldalakon, fórumokon tölti az idejét mindennap. December végéig mondtam neki, vagy elkezdi az életét vagy bármit vagy el fog menni. Ennél hosszabb távon sem tudom eltartani. Be sem akar szállni a közösbe. Nem tudom tovább elviselni semmilyen szempontból a plusz terhet. Ez így egyáltalán nem korrekt!! Mi az oka, hogy nem dolgozik?

2023. nov. 23. 10:00
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
0%

Egy 19 évesről van szó, jobb helyeken segítik a gyereket és nem azt lesik hogyan és miként lehet anyagilag lehúzni vagy profitálni belőle.

Akik magán iskolába jártak azok vegyenek fel hitelt 20 évesen hogy törlesszèk a tandíjat a szülőknek?

Pont azok a szülők küldik dolgozni a gyereküket akik egy fillért se fordítottak a képzésükre

2023. dec. 4. 22:30
 32/50 anonim ***** válasza:
87%

#31 Egyedülálló szülő, albérletben, minden járulékos költséggel, egy fizetésből.

Mi a búbánatból segítse a gyereket, aki se tanulni, se dolgozni nem akar?

A magán iskolát kifizette neki egy ismerős, szóval nem kellett neki hitelt felvennie. A mindennapi megélhetéshez kellene hozzájárulnia.

2023. dec. 4. 22:40
 33/50 anonim ***** válasza:
26%
#31 Egy 19 éves már bőven felnőtt, nem gyerek. Magáért felel, minimum el kellene tartania magát. Ha a családnak van erre kapacitása, akkor meg lehet beszélni előre, hogy x osztályos középiskolába és/vagy egyetemre megy, és akkor a kötelező 18-on felül x évet még eltartják. A kérdezőnek nincs erre kapacitása, ezt jelezte is a gyereke felé, aki leszarja magasról,csak elvárja azt, ami sem jogilag sem erkölcsileg nem várható el. Régen a 12-14 éveseket már küldték el dolgozni, segédnek, inasnak, haszonállatokat kihajtani/terelni, lásd Indul a bakterház. Ez csak egy modern f*szság,hogy szegény tizen/huszonéves felnőttek hát még félig gyerekek, tartsuk el őket, elvégre erről szól a család, aztán majd ha készen állnak rá, el méltóztatnak menni dolgozni. Hogy őszinte legyek, én megmondanám,hogy vagy MA elkezd munkát keresni minden lehetséges módon, és 2 hónapon belül pénzt tesz le az asztalra, vagy megy a háztól. A saját szülőjét használja ki, és veszi semmibe az ilyen gusztustalanul.
2023. dec. 5. 08:39
 34/50 anonim ***** válasza:
22%

33

"#31 Egy 19 éves már bőven felnőtt, nem gyerek. Magáért felel, minimum el kellene tartania magát. "

Még a további kiegészítéseiddel együtt is ez egy jó nagy blődség.

2023. dec. 5. 10:37
 35/50 anonim ***** válasza:
100%
#34 Miért is? Akkor szerinted hány évesen tartsa el magát az ember, 30? Addig meg anyuci és apuci veszi neki a kaját, és fizeti a fürdést? A feneküket kitöröljék a fiatal felnőttek nagydolog után, vagy azt is anyuci csinálja 30 éves korig? :D
2023. dec. 5. 12:55
 36/50 anonim ***** válasza:
73%

Miért állsz le ezzel a féleszűvel vitatkozni, 35-ös?

Látszik a százalékán is, h szalajtós.

Lusta, életkeptelen valami, anyuék nyakán élősködne élete végéig, így keresi a kifogásokat, miért nem akaródzik dolgozni.

2023. dec. 5. 12:59
 37/50 anonim ***** válasza:
82%

35-36

Élethelyzettől és nem kortól függ. A 19 éves alapesetben még bőven a "Tanuljon!" kategóriába esik, ha az életkörülmények lehetővé teszik. A szülőnek pedig az a dolga, amint gyermeket vállal, hogy a gyermeke nevelését és tanulását a lehető legjobban segítse.

22 éves koromig "anyámék nyakán" tanultam, majd munka mellett még három évig. Amint tudtam, elköltöztem és családot alapítottam saját költségre. Az, hogy ki-hány százalékon vagy min áll itt a gyakorin, a gyakorin lévők minőségétől is függ. Röviden: semmit sem jelent.

2023. dec. 5. 13:10
 38/50 anonim ***** válasza:
68%
A 19 éves meg tuti, hogy nem "bőven" felnőtt, hanem kb. 1 éve, ami a lófax időtartam kategóriába esik.
2023. dec. 5. 13:11
 39/50 anonim ***** válasza:
100%

ha az életkörülmények lehetővé teszik

Ennyi. S ezt nem sikerült felfognod a kérdésből...

2023. dec. 5. 13:16
 40/50 anonim ***** válasza:
100%
#37 Igen, HA a család tudja finanszírozni. A kérdező nyilván nem láthatta előre,hogy a gyerek apja el fog hunyni, és ez anyagi gondokat fog eredményezni, szóval nem lehet olyanokkal megvádolni, hogy "minek vállal, aki nem tudja eltartani". Normális családban ez úgy néz ki,ha ilyen történik,hogy leülnek megbeszélni, hogy nem tudja a szülő egyedül eltartani, mennyi pénzt kellene a gyereknek leadni, esetleg hogy tud/akar-e mellette szakmát tanulni, szállásos munkahelyet keressen vagy simát, esetleg külföld, stb. A gyerek pedig ha nem egy önző f*sz, akkor felfogja, hogy nem tud több pénzt se szülni se izzadni a másik, és elmegy dolgozni, nem üti az asztalt, hogy demárpedigazértis legyen eltartva. Én is pont 19 éves vagyok, 6 osztályos középiskolában. Ha apámat holnap elütné a busz, és anyám azt mondaná hogy vagy elmegyek dolgozni és estin tanulok tovább, vagy éhenhalunk mindketten, szó nélkül elmennék dolgozni. Nem terpeszteném a seggem, és elvárnám, hogy a semmiből teremtsen meg mindent, ami Magyarországon sokszor még 2 szülőnek is kihívás. Nekem is rengeteg mentális problémám van amikkel napi szinten küzdök, de ez nem a szüleim gondja, hanem az enyém és max a pszichológusomé, ha majd elmegyek egyhez. Ez, hacsak nem annyira beteg valaki hogy képtelen magáért felelni, nem mentség a másokon élősödésre.
2023. dec. 5. 13:28
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!