Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Gyerekem nemakar elmenni...

Gyerekem nemakar elmenni munkát végezni, ez így korrekt?

Figyelt kérdés

Kiváló jó tanuló a lányom. Most május - június körnéykén érettségizett. Ismerős (financiális) támogatása hiányában nem történt volna meg egyáltalán. Pont ezért az iskolai kiadásokat, terhet, magára vállta. Borasztó nagy segítség volt!

Viszont, nincs kedve dolgozni. azt látom nem látja a helyzetét a gyerekem. Úgy viselkedik, mint kinek nincs felelőssége, kötelezettsége. Az apja drogfüggő volt, el is távozott tőlünk (elhunyt). Nyílván albérletben vagyunk és következő hónaptól nincs adókedvezmény, családi pótlék. Rajta kaptam, hogy megtéveszt, hazudozik. Megígért mindenfélét. Jelenleg az van, hogy ő egy embergyűlölő. Kb. fél kimenni az utcára csak online oldalakon, fórumokon tölti az idejét mindennap. December végéig mondtam neki, vagy elkezdi az életét vagy bármit vagy el fog menni. Ennél hosszabb távon sem tudom eltartani. Be sem akar szállni a közösbe. Nem tudom tovább elviselni semmilyen szempontból a plusz terhet. Ez így egyáltalán nem korrekt!! Mi az oka, hogy nem dolgozik?

2023. nov. 23. 10:00
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
91%
Ha május óta nem csinál semmit, sem továbbtanulás, sem munkakeresés, az gáz, főként, mert nehezen éltek, most rajtad van minden teher, felelősség. Le kellene ülni vele megbeszélni, hogy a munkakeresés ne csak külső nyomás miatt induljon el, hanem érezze, hogy neki is vannak kötelességei, önmagával szemben is. Most pl ki fizeti utána a tb-t? Gondoljon azért bele, hogy őt most valaki teljes egészében eltartja (egy felnőtt, munkaképes emberről van szó), szüksége van tb-re, munkaviszonyra, arra, hogy a járulékokat fizessék utána. Mihez kezdene, ha veled pl történne valami? Egyébként minél tovább vár az álláskereséssel, annál rosszabb helyzetbe kerül a munkaerőpiacon, annál nehezebb lesz megmagyarázni a lyukakat az önéletrejzában.
2023. nov. 23. 15:17
 12/50 anonim ***** válasza:
100%
12 voltam, feltételezem, hogy jelenleg nem tanul felsőoktatásban, csak "van". Ha egyetemista, akkor viszont nem várható el, hogy dolgozzon, természetesen. Akkor meg kell keresni azokat a szociális támogatásokat, ösztöndíjat, amikre jogosult, és megigényelni.
2023. nov. 23. 15:21
 13/50 A kérdező kommentje:
Nem egyetemista, nem akar tovább tanulni. Nem tudom miért számtalanszor kérdeztem! Szerettem volna elmenni vele munkaügyi központba hátha, de oda sem.. Csak otthon ül. Nem rángathatom ki az utcára csak úgy..
2023. nov. 23. 16:14
 14/50 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom de a csak otthon ül és embergyülölő dolgokból arra következtetek, hogy mentális problémái vannak. Én is szorongtam gyerekként, és eszméletlen nehéz volt kiláballni belőle , és fejleszteni magamon szociálisan.
2023. nov. 23. 22:16
 15/50 A kérdező kommentje:
De alig van penzunk.. alberletben elunk. Jo van ez a laptop ami meg meg van es irom a kerdest, adjam el persze de mire jo ma mar 150-200e forint... Mentalis gonddal meg mit tudok kezdeni? Es minuszban vagyunk alapbol, marmint ho vegen. Gyogyszert venni ha kell vagy terapeuta, mind a ketto penz ha jol tudom..
2023. nov. 23. 23:35
 16/50 anonim ***** válasza:
0%
Ütni kell, akkor majd megy.
2023. nov. 23. 23:53
 17/50 anonim ***** válasza:
98%

Ha mentális gondja van és nem kezeltetitek az rosszabb lesz.

Első körben tb-s orvos, ha szerencséje van kifog egy normálisat aki kezeli.

Viszont ha nem jön össze a tb-s akkor majd kitaláljátok miből futja magánra.

De sürgősen legalább az államiba próbáld elvinni.Ne akard, hogy durvább legyen, mert majd jössz pár év múlva hogy évek óta nem mozdul ki a lakásból.Az ilyen bajok könnyen elfajulnak.

2023. nov. 24. 01:42
 18/50 anonim ***** válasza:
26%
Sajnos a rossz nevelés most ütközik ki!
2023. nov. 24. 06:03
 19/50 anonim válasza:
95%
#17 Azért nem kellene egyből begyógyszereztetni azt a lányt. Amúgy itt saját példámból tudom, hogy vidéken semmi sincs és én sem tudom, mivel szeretnék foglalkozni. A szüleim pedig rám eröltettek egy egyetemet, amit nem is szeretek, nem is megy. Értem, hogy ha nehéz helyzetben vagytok, de akkor is. Valami képzésre sem tudna járni? Nyelvvizsga stb.?
2023. nov. 24. 06:19
 20/50 anonim ***** válasza:
88%
Nem feltétlenül azért nem megy mert lusta. Engem 3 szakmával érettségi jogosítvány mèg takarítani sem vesznek fel… van aki konkrétan akkor hitte el ezt, mikor elkísért jelentkezni. Szerinted egy szakma ès tapasztalat nèlküli fiatal lànyért milyen munkahelyen kapkodnak ha képzett emberek nem találnak munkát? Nem azért nem dolgozik mindenki mert lusta meg nincs kedve. Ezzel csak lerombolod lelkileg mègjobban. Hidd el velem ugyanezt tették…. És ez borzalmas érzés. Nem elég az ember nem kell sehova , értéktelennek érzi magàt ès mèg az édesanyja is belerúg.
2023. nov. 24. 07:59
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!