Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Gyerekem nemakar elmenni...

Gyerekem nemakar elmenni munkát végezni, ez így korrekt?

Figyelt kérdés

Kiváló jó tanuló a lányom. Most május - június körnéykén érettségizett. Ismerős (financiális) támogatása hiányában nem történt volna meg egyáltalán. Pont ezért az iskolai kiadásokat, terhet, magára vállta. Borasztó nagy segítség volt!

Viszont, nincs kedve dolgozni. azt látom nem látja a helyzetét a gyerekem. Úgy viselkedik, mint kinek nincs felelőssége, kötelezettsége. Az apja drogfüggő volt, el is távozott tőlünk (elhunyt). Nyílván albérletben vagyunk és következő hónaptól nincs adókedvezmény, családi pótlék. Rajta kaptam, hogy megtéveszt, hazudozik. Megígért mindenfélét. Jelenleg az van, hogy ő egy embergyűlölő. Kb. fél kimenni az utcára csak online oldalakon, fórumokon tölti az idejét mindennap. December végéig mondtam neki, vagy elkezdi az életét vagy bármit vagy el fog menni. Ennél hosszabb távon sem tudom eltartani. Be sem akar szállni a közösbe. Nem tudom tovább elviselni semmilyen szempontból a plusz terhet. Ez így egyáltalán nem korrekt!! Mi az oka, hogy nem dolgozik?

2023. nov. 23. 10:00
1 2 3 4 5
 21/50 anonim ***** válasza:
100%

20as, az addig rendben van, h nehez munkat vagy megfelelo munkat talalni, de attol meg beregisztralhatna peldaul a munkaugyi kozponthoz. Esetleg ajanlhatnanak vmi kepzest a szamara. Lehet, mondjuk tok sikeres cukrasz lenne es imadna tortakat kesziteni. De azt irja az anyja, h nehezen mozdul ki. Tehat oda sem megy.

Sajnos ossze kell szedje magat es elindulni valamerre. Orokke nem lesz ott az anyukaja, h megoldja az eletet. En amugy panikra, psziches okokra gondolok.

Ennyire nem nyitott feled, h meg tudjatok ezt beszelni? Elzarkozik?

2023. nov. 24. 08:16
 22/50 anonim válasza:
89%
Utolsó ez az! Ugyanez van velem, ráadásul én egyetemre jártam. Vidéken nincsen semmi és esetleg aki valakinek a valakije beteszik irodába, de hallottam olyat is, hogy a fizetését odaadta ilyen javakban. Akkor lehet b*sztatni, szapulni, meg mondani, hogy "nem akar dolgozni, aki keres az talál". Autó nélkül meg végképp nem tudsz boldogulni. Köztük a drága szüleim, de ha kiejted a költözést, akkor meg ne. Külföldre is kimennék már, ha lenne ismerős vagy segítségem. Szerintem aki ebben van, az nem tudja. Nyilván megviseli az embert és előbb-utóbb kell valami megoldás, csak nehéz. Én már gyárba is elmentem volna, ha lett volna hely, csak hogy apám ne cseszegessen. Ja és én sem tudom, mivel szeretnék foglalkozni, ezt az egyetemet is a szüleim miatt vállaltam be, én jogra akartam volna járni. Most vagyok egy veszekedés után mélyponton én is, hogy most basszus mi is lesz velem. Mikor simán felköltöztem volna Pestre is. Nekem nem dugtak alám kocsikat, meg pénzt, mint tesómnak. A másik, hogy most már nem is azzal foglalkozom, mit szeretnék, hanem hogy mi van...
2023. nov. 24. 08:22
 23/50 anonim ***** válasza:
88%

22. A 20as vagyok , dettó. Elmenni nemtudok mert segítem őket, de állást itt a környéken nem kapok. Ha elmennèk az a baj, miért nem segítek miért hagyom őket magukra. Ha nem megyek akkor miért nem dolgozom ne üljek itthon stb. Jogositvànyom nekem pl van , de autónk nincs és mivel nem dolgozom nem is tudnàm fenntartani.

Sokszor más van a háttérben mint ahogy látszik külső szemmel. A lányod lehet beteg… mentális betegség is az. Sok mindent lehet nemtudott feldolgozni pl az apja halála , kudarcok…

2023. nov. 24. 11:29
 24/50 anonim ***** válasza:
68%

A gyerek nevelés nem csak 18 éves korig tart, utána is támogatnod kell mindenben amiben csak tudod.

Természetesen megértem a problémádat, de egy érettségi a mai világban, szinte sz@rte sem ér. Elmehet egy gyárba dolgozni. Inkább tanuljon tovább, és mellette dolgozzon valamit, ha lesz rá lehetősége.

2023. nov. 24. 11:55
 25/50 anonim ***** válasza:
100%

Érthető, hogy nem tudod eltartani és ezt mindenképp meg kell valahogyan oldani. Viszont nem biztos, hogy a megfelelő módszert választod a megoldásra.

Mi nem ismerjük a te gyereked, nem tudunk beszélni vele, így nem is tudhatjuk, hogy mi jár a fejében, mit gondol, hogyan érez.

Sokkal nagyobb gond, hogy te együtt élsz vele, egész életében ismerted őt és mégsem tudod, hogy mi játszódik le benne.

Érdemes lenne értő figyelemmel meghallgatnod, odafigyelni rá, hogy mi játszódik le benne, hogy megértsd őt. Ehhez persze fontos lenne elnyerned a bizalmát, hogy őszintén el is merje mondani, hogy mit érez, mit gondol, mitől fél, stb.

Minél inkább csak szigorral, fegyelemmel, letolással próbálod kezelni a helyzetet, ő annál jobban bezárkózik, elfordul tőled és annál nagyobb lesz a távolság köztetek, annál távolabb kerülsz tőle, hogy megértsd és meg tudd oldani a helyzetet.

Ha már eddig sem megértéssel, szeretettel, támogatással közelítettél hozzá, akkor persze neked sem valószínű, hogy menni fog máshogyan viselkedni vele, mint ahogy eddig tetted és még ha sikerül, akkor sem biztos, hogy ő képes lesz elfogadni, hogy hirtelen máshogyan közelítesz felé.

Sajnos ezek a kommunikációs zavarok, bizalmi problémák hosszú idő alatt alakulnak ki és a megoldásuk sem megy egyik napról a másikra, csak lassan és szépen fokozatosan. Az első lépés mindenképp az, hogy te felfogd, hogy az eddigi kommunikáció nem működik, akarj változtatni rajta és keresd a megoldást, őszinte és együttműködést kereső legyél vele. Kérj tőle segítséget benne, hátha közösen könnyebben megtaláljátok a közös hangot.

Lehet, hogy rosszul nevelted és csak lusta. Lehet, hogy szenvedélybeteg, de az is lehet, hogy pánikbeteg, szorong, depressziós, vagy bármi egyéb pszichés problémája van, amiket máshogyan kéne megoldani ahhoz, hogy tovább tudjon lépni.

A te problémádat (hogy nem tudod őt eltartani) lehet, hogy megoldja, ha kiteszed az utcára, kezdjen egyedül, amit akar.

Viszont nem biztos, hogy az ő problémái ettől meg fognak oldódni tőle, ha például valamilyen lelki sérülés, vagy betegség miatt nem képes rá.

2023. nov. 24. 17:54
 26/50 anonim ***** válasza:
20%

A kérdező semmirekellő gyereke nem is keres munkát, tehát felesleges jönni az “engem se vesznek fel sehova” történetekkel, mert itt még ez meg se történt. Na meg azt se tudjuk, hol élnek, nem feltétlen rossz helyen meg falun.

Nem, nincs olyan, hogy több, mint fél éve én sem tanulni, sem dolgozni nem vagyok hajlandó elmenni, pláne ha még csak gazdagok sem vagyunk.

Ha nem akar egyetemre menni, lehet szakmát is választani, iskolai keretekben az első kettő ráadásul akár ingyenes is. Lehet menni nyelvet is tanulni, bőven van rá ideje.

2023. nov. 25. 14:38
 27/50 anonim ***** válasza:
16%
Ugyanazt akartam írni, mint #26. A kérdező már kb az anyagi csőd szélén áll, és azt látja, hogy a gyereke több mint fél éve boldogan élvezi, hogy el van tartva, és SEMMIT nem tesz. Ha tényleg mentális problémái vannak, az ő felelőssége pszichológushoz menni, nem kell ahhoz anyuci. Felnőtt ember, ne csak akkor legyen az mikor esetlegesen inni akar. Ha pedig nincsenek, akkor el kéne menni munkát keresni, akár gyárba is, vagy takarítani, utána vagy azzal egyidejűleg pedig szakmát tanulni. Mert az sem várható el, hogy a kérdező lassan már éhen halva tartsa el, mert ő még X évet szakmát tanul. Egyébiránt valószínűleg a kérdező is máshogy állna hozzá, ha látna bármi erőfeszítést, hogy legalább keres munkát még ha nem is veszik fel. De semmi ilyen nincs. Egyszerűen lusta és kihasználja az anyja jóindulatát. Le lehet szavazni meg veszekedni velem, de ez az igazság.
2023. nov. 25. 17:10
 28/50 NTBS ***** válasza:
100%
Próbálj neki segíteni.
2023. dec. 4. 19:44
 29/50 anonim ***** válasza:
0%

Te miért nem tanultál képezted magad hogy ne juss ilyen helyzetbe?

Miért a gyereknek kellene beleadni, dolgozni ha már te semmire nem vitted?

Anyám is dettó ugyanaz, mint te.

2023. dec. 4. 22:16
 30/50 anonim ***** válasza:
100%
#29 Miért? A szülőnek hány éves koráig kell szerinted eltartani a gyereket? Ha saját családot alapít akkor is, vagy akkor már méltóztat a saját lábán, esetleg a férjéén megállni?
2023. dec. 4. 22:27
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!