Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az, hogy valakinek folyamatosa...

Az, hogy valakinek folyamatosan hiányzik a gyerek előtti élete, azt jelenti hogy megbánta a gyerekvállalást, és ha tehetné, visszacsinálná?

Figyelt kérdés
2023. nov. 14. 18:27
1 2 3 4 5
 11/46 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

10-es, igen, én is azt bírom a legjobban, ha valaki azt mondja, hogy szebb jobb lett az élete a gyerekvállalással, és sok pluszt adott az életébe, ráragasztják, hogy hát mert gyerekek előtt nem volt élete. :D

Pedig ez nagyon nem így van, mert nagyon sokaknak (közöttük neked/nektek is) tartalmas, programokkal teli élete volt a gyerek(ek) előtt, de ez nem azt jelenti, hogy a gyerekvállalás nem hozhat valami sokkal jobbat az ember életébe.

Meg hát vannak olyanok is, akiknek nem való gyerek, és emiatt borzasztóan negatívan állnak hozzá az anyasághoz, éppen ezért jobb lenne, ha csak azok vállalnának gyereket, akik igazán szeretnének - es NEM azért, mert anyám unokázni szeretne, meg Katinak is van, majd szégyen lesz, ha én meg nem vállalok - és alkalmasak is rá.

Látjátok, mennyi olyan is vállal gyereket, akik utálják a gyerekeket, mert "irritálóak meg idegesítőek".

Hát baszki, gyerekszokás a sikítozás, kiabálás, szaladgálás, most minden gyerek üljön egyhelyben a sarokban, vagy anyu ölében? 🤦

2023. nov. 14. 20:42
 12/46 anonim ***** válasza:
63%

Azt nem értem, hogy ki állt ezeknek a nőknek a fejénél pisztollyal, hogy kényszerítse a gyerekvállalásra?

Jelentsék fel. Mert szerintem ez történt

Es akkor hirtelen felébredtek anyaként

2023. nov. 14. 20:45
 13/46 anonim ***** válasza:
78%

15 éves a lányom, és most már a kamaszkori kihívásokkal küzdünk, pedig tök normális gyerekem van minden szempontból, de mégis nehéz ez a korszak.

Most sokáig gondolkodtam, hogy volt e olyan pillanat az életemben, hogy visszasirtam a gyerek előtti éveimet.. És nem jutott eszembe egyetlen ilyen pillanat sem. Inkább azt bántam meg, hogy testvért már nem mertem az anyagiak miatt..mostmar sajnálom.

2023. nov. 14. 20:48
 14/46 anonim ***** válasza:
57%

Akkor ha nekem hiányzik a diákéletem, akkor megbántam hogy munkába álltam, és menjek vissza az iskolába?

Ez inkább a felelősséget vállalni nem akaró személyiségre utal, mint megbánásra. Az élet telik, jönnek dolgok, újak, mások, de visszafelé nemigen lehet pörgetni.

2023. nov. 14. 21:36
 15/46 anonim ***** válasza:
74%
Én azt a részét nem értem hogy gyerekkel miért lenne valaki a 4 fal között..?😆 Gyerekkel is van élet, pláne ha már van 3 éves.
2023. nov. 14. 22:13
 16/46 anonim ***** válasza:
95%
Sokan a gyereket nem si feltétlen tervezik, csak ugye megcsinálni nem nehéz.
2023. nov. 14. 22:20
 17/46 anonim ***** válasza:
79%

"Minden korban van valami, ami akkor és ott jó és éppen attól válik széppé, hogy vissza nem hozható."

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem hiányoznak dolgok a gyermektelen időszakából az életemnek. De kinek nem hiányzik mondjuk egy kisbaba mellett az, hogy akkor egyen, aludjon, fürödjön és hasonlók, amikor szeretne. Vagy az, hogy nincs egy vagy több élet felelőssége a vállán. Vagy később nem hagyná ki a dackorszakos, kamaszkori vagy a kettő közötti hisztiket. De ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy megbánta a gyerekvállalást. Egyszerűen az egy olyan korszak volt az életében, most meg más van. Felnőttként visszasírom a délutáni alvás lehetőségét, amit ovisként lelkesen és többnyire sikerrel bojkottáltam ;), de ettől még nem szeretnék ovis lenni.

Édesanyám mondta egyszer, hogy amíg nem voltunk, sok élményt éltek át együtt apámmal, a kisgyerekes időszakban ebből töltekeztek. Gyerekkel is vannak persze élmények, csak mások. A gyerekes időszakban ezeket kell kihasználni, hiszen ezek sem jönnek vissza.

2023. nov. 14. 22:51
 18/46 anonim ***** válasza:
51%
Igen, én nagyon bánom, hogy megszületett a fiam, nem is érdekel engem. Tudom, önző vagyok, de nem is akartam, hogy világra jöjjön, főleg a gonosz anyja miatt van ez bennem.
2023. nov. 14. 23:59
 19/46 anonim ***** válasza:
89%

Azért az élet nem fekete fehér. Ahogy a döntések hátterében is nagyon sok dolog állhat.

Nálunk én nem akartam gyereket, a férjemnek meg minden álma volt és velem akarta, nem hagyott el. Végül 11 év után beadtam a derekam, mert minden adott volt.

Szeretem a gyerekem, de nem vagyok boldogabb. Sokkal nehezebb az életem, rengeteg lemondással jár.

Az hogy beismerem hogy hiányzik az az életem ami korábban volt, mert könnyebb, szabadabb, boldogabb volt, ez még nem jelenti az hogy a gyereket nem szeretem vagy hogy ne találnék örömöt a mostani életemben soha.

Az élet folyamatos fentek és lentek váltakozása. Sosem tudtam megérteni azokat akik egy ideális vattcukorpukinak állítják be az anyaságot. A valóság nem ez. Borzalmasan nehéz, de vannak szép részek. És mivel nem vagyunk egyformák nem is egyformán küzdünk meg ezekkel.

Mindig szeretni és támogatni fogom a gyerekem a legjobb tudásom szerint, de nem fogok hazudni arról hogy igenis nehéz.

2023. nov. 15. 00:39
 20/46 anonim ***** válasza:
89%

Értelmetlenek ezek a kérdések, hiszen egyik nem feltétlenül van összefüggésben a másikkal.

Nekem például több ismerősöm aki már felnevelt egy gyereket azt mondta, hogy nem bánta meg és szeretik is őket, de ha most kellene újrakezdeni, akkor nem vállalnák be újra.

Vagy magam nézve, nem bánom, hogy azt a szakmát választottam amit, de ha most választhatnék akkor biztos más irányba mennék el.

2023. nov. 15. 02:12
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!