Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az, hogy valakinek folyamatosa...

Az, hogy valakinek folyamatosan hiányzik a gyerek előtti élete, azt jelenti hogy megbánta a gyerekvállalást, és ha tehetné, visszacsinálná?

Figyelt kérdés
2023. nov. 14. 18:27
1 2 3 4 5
 31/46 A kérdező kommentje:

30-as, amúgy számomra nagyon rossz az, ha valaki megbánja a gyerekvállalást, mert hát ugye azt nyilván nem lehet visszacsinálni.

De az még rosszabb, amikor a szülő megmondja a gyereke szemébe, hogy ha visszamehetne az időben, nem vállalná be.

Ezzel egy életre szóló lelki törést okoz a gyerekének

.

2023. nov. 15. 18:41
 32/46 A kérdező kommentje:

"Hát én gyerekmentesként is át tudom érezni regretfulparents sub-on, hogy hogyan értik, hogy szeretik a gyereküket, de nem szeretnek szülők lenni. Szerintem ehhez lelki sokszínűség kell, hogy tudj empatizálni bonyolult emberi érzelmekkel."

Én is olvasgattam már a regretfulparents oldalt, de ott konkrétan a világvégét írják le a gyerekes életről, (szülők is) és nagyon csúnya stílusban írnak róla, például hogy megszűnik az életed a baba születésével, mert onnantól már csak egy kiszolgáló személyzet leszel, aki a baba igényeit helyezi előtérbe, ha a gyereked nagyobb lesz, kitudja, tönkreteszi-e a saját életét, meg a szüleiét is, meg egyáltalán nem éri meg gyereket vállalni, stb.

2023. nov. 15. 19:24
 33/46 anonim ***** válasza:
100%

Sok minden hiányzik a gyerek előtti életből. 8 óra alvás egyben, felnőtt programok, feszes mellek, cigi, a folyamatos szorongás hiánya hogy jól van-e, jó szülő vagyok-e, ilyesmik. Ezeknek egy része visszatér majd ahogy nő, egy része meg nem. Soha nem lesz már olyan napom, amikor nem aggódok miatta, hogy boldog élete legyen, ne legyen beteg, ne legyen háború, ne legyen élhetetlen a bolygó, ne bántsák, stb. Magamért, másokért soha nem aggódtam ennyire.

Ennek ellenére a gyerekem a mindenem, bármikor újra bevállalnám őt. De azért valljuk be, hatalmas lemondásokkal jár. És lelkileg teljesen kiszolgáltatottá tesz. Ha vele valami komoly vaj történik, az én éleremnek is lőttek.

2023. nov. 15. 21:30
 34/46 anonim ***** válasza:
100%
34, nem írnak csúnya stílusban. Pont úgy írnak, mint akikben benne van a folyamatos harc, hogy olyan életet élnek, amit nem akarnak, de úgy, hogy a gyerek ne érezze.
2023. nov. 15. 21:39
 35/46 anonim ***** válasza:
100%

Lányom néha megfujtanám (csak egy szóhasználat!), de imádom. Mondjuk szerencsém is van, mert jó gyerek, van segítségem is. 2 éves kora után lett könyebb. Mi igazából elég aktív életet élünk így is és nem is tudom olyat mondani, amiről nehezen mondtam le.

Az viszont bennem is bennem van, hogy folyamatosan aggódok miatta, már előre tiszta ideg vagyok hogy minden oké legyen vel🙏.

Az biztos hogy mégegy gyereket nem vállalnék.

Sztm az hogy milyen lesz gyerekkel az élet azon is mullik hogy a szülő mit tud kihizni belőle.

Sztm sok szülő ha megis bánta nem a gyereken vezeti le. Sokan sajnos igen:/.

2023. nov. 16. 03:24
 36/46 anonim ***** válasza:
78%

Kezdjük ott, hogy az újrakezdésnél nem vállalnád a gyereket nem azt jelenti, hogy te a jelen helyzetben meglévő gyereked utálod vagy ne szeretnéd.

Nem azt jelenti, hogy el akarod tüntetni, hanem azt, hogy ha nem lenne, akkor nem feltétlenül tennél érte, hogy legyen. A kettő nem ugyanaz.

Eleve azt látom, hogy a fene nagy gyerek pártiak mellett lesz pokol élete a gyereknek, mert hát a gyerek azért van, hogy őket szórakoztassa.

És azok ismerik el, hogy nem feltétlenül vállalnának újra gyereket, akik alapvetően életrevaló, önálló gyerekeket neveltek fel, akik kirepültek, élik az életüket a szülő pedig éli a maga életét. És közben rájön, hogy így is úgyis oda jut, hogy idővel a mag életét kell élje.

2023. nov. 16. 09:49
 37/46 anonim ***** válasza:
19%

36-os.

Mi van? Szereted a gyereked, de ha nem lenne, nem tennél újra érte, hogy legyen? És szerinted ez szeretet? :D

A szeretet az, hogy még ezerszer is bevállalnám újra a gyerekeim, csak legyenek.

Na ti vagytok azok, akik érzelmileg diszfunkcionális családban vagytok, csak nem valljátok be magatoknak sem.

2023. nov. 16. 14:18
 38/46 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező: Abban egyetértek, hogy nem helyes, ha egy gyerekvállalás előtt álló ember csak a rózsaszín cukormázzal leöntött dolgokat hallja. Ugyanakkor annyira sokfélék a gyerekek, hogy egyrészt nem lehet mindenre felkészíteni, másrészt ezeknek a dolgoknak a töredéke jön majd elő (de sokszor az is bőven elég). A másik, hogy ez a hibalista, panaszáradatként előadva nem csak a gyerekvállalástól venné el a kedvét a hallgatóságnak, hanem magától az élettől is :). Ahol a nagycsalád egymás közelében él(t), ott legalább alkothat az ember valami fogalmat a gyerekvállalás előtt arról, hogy kb. mivel jár, a másik, hogy ő is segít, neki is segítenek. És még így is bőven jöhetnek meglepetések: Édesanyám a 4. gyereknél már úgy volt vele, hogy 3-nál nem volt gond, felkészülten várja a negyediket. Nem jött be. Később úgy fogalmazott, hogy ha az öcsém lett volna az első, egyke lett volna. Nem bánta meg, nagyon szereti őt is, de kemény volt még egy ilyen életrevaló gyerekkel. De nyugi, még így sem találkozott minden szóba jöhető problémával: az egyik unoka nem eszik, a másik nem alszik, a harmadik hasfájós volt, a negyedik refluxos, az ötödik autista... és még sorolhatnám. Mindegyiknél előjött valami, amivel ő a sajátjainál nem találkozott és épp ezért nem is tudott rá felkészíteni, pedig elég nyíltan beszélt a témáról.

Egyébként a turkálós ruhával mi a gond, ha rendes?

2023. nov. 16. 14:59
 39/46 A kérdező kommentje:

38-as, na ezaz, hogy amilyen panaszkodásokat lehet nap mint nap olvasni a fórumokon, tényleg elveszik az embernek még az életkedvét is.

Anyukák is olyan ronda stílusban tudnak beszélni a gyereknevelésről, mintha egy gyerekellenestől hallanánk. :D

Komolyan nem értem, hogy akik azt mondják, hogy szar a gyereknevelés, meg megbánták, azok miért hiszik azt, hogy másnak is szar?

2023. nov. 16. 15:53
 40/46 anonim ***** válasza:
100%
#39: Van az a beszűkült lelkiállapot, amikor csak a rosszat látja az ember, aztán olyan ember is, aki így adja ki magából a feszültséget. A gyereket ettől ugye kímélni kell, de az sem jó, ha bennmarad. Nem járok ilyen oldalakra, mert minek, de el tudom képzelni, hogy van, akinek ez a stresszlevezetés. A férjem például onnan tudta, hogy ideje lenne felváltania altatáskor, nyugtatáskor, hogy elkezdtem vulgárisabb szavakat használni. Nem a gyerekre, csak olyan "megpróbállak berakni megint a * ágyadba" stílusban. Stresszes volt hónapokon át napi kb. 8 óra csecsemősírást hallgatni testközelből és nap közben még a testvére testét-lelkét gondozni. Mellette ott volt a szaranya érzés, hogy miért nem nyugszik meg a kezemben, hordozva, de sokszor még szoptatás közben sem. Csak nálunk nem ő volt az első és a környezetem miatt sem okozott újdonságot, hogy van nyugodt baba, meg extrán sírós is. Úgyhogy tudtam, hogy másnak meg máshogy szívás ;). Vagy nem. Ami érdekes, hogy akkor sem éreztem úgy, hogy megbántam a dolgot, csak az volt bennem, hogy legyen már vége, addig meg valahogy ki kell bírni.
2023. nov. 17. 15:51
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!