Az, hogy valakinek folyamatosan hiányzik a gyerek előtti élete, azt jelenti hogy megbánta a gyerekvállalást, és ha tehetné, visszacsinálná?
40-es, a regretfulparents sub amúgy valóban tele van frusztrált, megkeseredett szülőkkel.
Tegnap egy apuka írt ki egy posztot: [link]
És ezzel nincs is semmi baj, mert ő legalább leírta, hogy szeretik a kisfiukat a feleségével, és reménykedik benne, hogy később jobb lesz.
A poszt alatti komment viszont így szól:
"I was just telling someone that I wish people talked about the ugliness of becoming parents rather than glorify the sometimes beautiful moments. It’s not always sunshine and rainbows, it’s losing your mind and yourself. I have a 10 and 3 year old and they both drive me nuts! If someone told me about never sleeping properly ever again, or having to buy food all the time because of school and Daycare lunches, or planning a fuckin birthday every year, I would have never had kids. I do that all, but I wish I didn’t have to."
Vagyis magyarul ő azt állítja, hogy a gyerekvállalással elveszíted az eszedet és önmagadat is, és hogy már régóta nem alszik semmit, és mindig kaját kell vennie a gyerekeknek, meg szülinapi bulikat "kell" szerveznie, és ha ezeket tudja, soha nem lett volna gyereke, azt kívánja, bár ne kellene ilyen életet élnie.
Nem tudom, hogy ezt egy anyuka vagy egy apuka írta, de ilyenkor rendesen sajnálom a gyerekeket, és elgondolkodom azon, hogy az ilyen embereknek komolyan nem kellett volna gyereket vállalni.
43
Aki csak a rosszat látja benne, az nem állt készen a gyerekre, vagy soha nem is fog, csak megvolt a társadalmi/pénzügyi nyomás mint pl. most a CSOK. Én tudtam, hogy sokat nem fogok aludni eleinte miattuk, később frusztrált leszek ha jön a dackorszak, nagyobb korukban ideges, hogy jól lesznek e. A szülést is tudtam, hogy lehet baromi rossz élmény lesz. DE ezek ellenére is vállaltam és akartam. És újravállalnám. Pedig a szülésem tényleg egy katasztrófa volt első alkalommal.
3 gyerekem van. Szeretem őket D e nagyon hiányzik a régi életem és hiába mondják, hogy gyorsan felnőnek. Ez nem igaz. Ráadásul ezt az időt az én életemben már nem kapom vissza. 50 körül leszek mire a legkisebb is kirepül. Addigra már én is más leszek, nem lesz annyi energiám élni mint most lenne :(
Szóval ha a gyerekek előtt tudtam volna amit most tudok, akkor maximum 1 gyereket vállaltam volna....
45-ös - "50 körül leszek mire a legkisebb is kirepül. Addigra már én is más leszek, nem lesz annyi energiám élni mint most lenne"
Mit hiányolsz és miért nem tudod megtenni? Élni? Most is élsz így élsz. Tedd meg, ami hiányzik!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!